reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

-j- ciuszki super! A zielony i seledynowy to moje ulubione kolory w ciazy.:-D Mam mase ciuszkow od kolezanki, ale wszystkie sa albo niebieskie, albo biale... Wiec jesli cos kupuje, to jest albo zieone, albo zolte lub bezowe, kremowe;-)

A tak w ogole, to mam juz prawie cala wyprawke, brakuje mi juz tylko jakichs drobiazgow, ale chce zostawic cos na pozniej, bo zakupy dla Malucha to dla mnie taka radocha! A jak kupie juz wszystko, to co mam siedziec i ogladac?:-p:-p:-p Tak sobie mysle, ze nigdy nie wiadomo, czy nie przydarzy sie wczesniak, wiec lepiej byc gotowym i nie zostawiac wszystkiego na ostatnia chwile...;-)

No i wzielam sie tez za pranie... Chce wszystko wyprac zanim sie przeprowadzimy, zeby pozniej zostalo mi juz tylko prasowanie. Chce wykorzystac ciepelko w domu, bo jakis czas temu kupilismy zapas oleju opalowego, wiec ciuszki wieszam na kaloryferach i szybciutko schna.:-)

reklama
poradźcie dziewczyny, mam możliwość zakupu wózka gondola głęboka za 200zł, z tym że ja myślałam bardziej o wózku 3 funkcyjnym:gondola, spacerówka i przypinany fotelik do tego. i chyba zrezygnuję z gondoli bo w sumie poużywałabym jej przez 3-4 miesiące a potem znów wydatek na spacerówkę + kupno fotelika jak myślicie??

Powiem ci , że ja kupiłam właśnie wózek z gondolką i jestem zadowolona. Tylko u mnie to wydatek 50 zł za całość. Nie mam fotelika do tego wózka, ale zakupie go też w komisie za bezcen.
Jak możesz to wklej fotki tego wózka.

jeszcze nawet tego wózka nie oglądałam jutro mam się spotkać z koleżanką która chce sprzedać używała przez 4 miesiące od marca do czerwca tego roku a potem kupiła spacerówkę z wpinanym fotelikiem i nie wiem czy nie lepiej od razu wybrać 3 funkcyjny bo i tak dziadkowie zaoferowali że to prezent od nich będzie

Ten mój wózio był używany przez rok.Nie dziwię sie , że koleżanka zaraz gdy go sprzedała i pojechała po zwykłą spacerówkę. Taki wózio to tak jak właśnie piszesz jest do roku czasu, bo potem coraz ciężej się jeździ i jest dość niewygodny , bo duży.

Ale to zależy od tego jakich pieluszek bedziesz uzywała. Bo jak zdecydujesz się na te wkłady to pójdzie ci góra 3 pampersy dziennie.Przypominam , że maluszek robi w każdą pieluszkę siusiu i kupke mniej więcej co 10, 15 min na samym poczatku.

Co do rozmiarów mam teraz dla porównania, córa mojej kuzynki ma 6 tygodni i nosi rozmiar 68 już, natomiast w 56 w ogóle się nie mieściła, natomiast koleżanki synek ma 3 tygodnie i nosi nadal 56 :)

reklama
Do góry