reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Nathalie o tym nie pomyslałam, faktycznie że sie poobijać może, ale chyba i tak takie ciemniejsze będę chciała, a tam sie odnowi najwyżej :-) będzie pasować do mebli bo całą sypialnie chcemy taką ciemniejsza zrobić tylko nie az tak ciemno jak to łózeczko pierwsze, które mi też się podoba najbardziej i te szczebelki takie inne, nie tak standardowo by było :-)
a przy odświerzaniu to i dziadek sie będzie mógł pobawić i wykazać. Obiecał mi juz taką blaszke z imieniem, to właściwie kawał metalu z literkami jakby natłoczone, wszystkim zrobił(tzn. mama, ja i siostra, ale to prawie jak wszyscy;)) i dla dzidzi też chce :-) może jakieś zamówienia :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Tak siedze dzisiaj od rana na allegro i przegladam wszystko..wozki, lozeczka, posciele, smoczki, butelki, pieluchy i inne tego typu gadzety i juz mi sie w glowie kreci..kurcze ile tego jest:szok: Nie wiem jakie sa ceny w normalnych sklepach wiec nie moge porownac czy to jest tanio czy drogo, ale chyba jednak zdecyduje sie pojsc do sklepu i to wszystko na raz zakupic..strasznie sie niezdecydowana zrobilam..

Mu już mieliśmy brać wózek Mutsy Urban Raider, ale się okazało że chyba do auta nam nie wejdzie ;/
I myślimy nad Quiny Buzz 3 albo 4 tylko nie wiemy który wygodniejszy do proawdzenia, a na necie też niewiele można znaleść ;/

yawla ja też przeglądam strony allegro z gadżetami dziecięcymi ale mimo wszystko zakupy zrobie z mężem na początku stycznia żeby wszystko leżało i czekało na razie mam tylko rzeczy które dostałam: wanienka, przewijak, komoda do przewijaka, podstawka do wanienki, podgrzewacz do mleka i pokarmu, takie tam różności, od koleżanki będę miała pożyczone łóżeczko więc jeden wydatek mniej, do łóżeczka dostałam 2 komplety kołderek i pościelki nawet do baldachimu przywieszki:) pozostają zakupy ubranek i kosmetyków a to konkretne wydatki, a wózek obiecali dziadkowie zasponsorować:)

Właśnie napisałam na głównym, że tez powoli zaczynam panikować. Jeszcze prawie nic nie mam! Z Inga to dwa miesiące przed terminem już miałam cały komplet wyprawki, hehe, a teraz? Jak sobie pomyślę, że jeszcze tylko 3 miesiące, a w trakcie przeprowadzka to az mam dreszcze.

Teraz własnie szukam ręczników większych niż 80x80, zeby na dłużej starczyły. Ingusi kupowałam takie w jakimś sklepie internetowym i już nie pamiętam w jakim!!! Takie fajne, z grubej frotki, z kapturkiem. Ona korzysta z nich do teraz i jeszcze na długo jej starczą. Te małe to pewnie po pół roczku trzeba bedzie zmienić na normalne. Jak byście się natknęły gdzieś na takie reczniki to dajcie znać pliiiz.

Larkaa a próbowaliście go włozyć? My też myśleliśmy, że nam emmaljunga (niezła kobyła) nie wjedzie do bagażnika, bo mieliśmy nissana micrę, a w rzeczywistości się okazało, ze wejdzie akurat. Przymierzcie. ;)

No spróbujemy chyba, my mamy golfa IV i to 3-drzwiowego, bagaznik też niewielki jest, mąż juz płacze, że będzie musiał tubę wyciągnąć na rzecz wózka :D

Hihi. To ja jednak panikara jestem. Czytam że jeszcze nie macie tylu rzeczy, a ja już wszystko poza kosmetykami. Tyle że ja się naczytałam o przedwczesnych porodach i o tym że w zimie lepiej nie latać po sklepach.
Jeśli chodzi o allegro to ma ono sens jak się kupuje rzeczy używane, ale nowe kosztują tyle samo w sklepie osoby ogłaszającej towar właście przez allegro.
Jak kupowałam wózek i łóżeczko to się okazało że zamawiając ze sklepu dostaje się rabat 5% a jak kupujesz przez allegro to już nie.
Ubranka i inne to ja jednak wolałam sobie pomacać i podziwaczyć nad kolorami, a nie ślipić w mało mówiące o faktycznym rozmiarze i kolorze fotki.

Thien co do allegro to ja sobie świetnie radzę.
Ostatnio mnie pech prześladuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Już 3 kombinezony kupiłam i wszystkie spaprane mi przysyłają:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Jeden odesłałam, bo miał brud wrodzony (skaza w materiale). Kolejny przyszedł ufajdany makijażem mamy chyba, która twierdziła, że był prany. Dziś przyszedł kolejny i na kapturze od środka ma plamy takie jak linomag zostawia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. A jest taki śliczny z NEXTA i choruje na niego już chyba od miesiąca.

oj aga to masz faktycznie pecha. My juz kombinezon mamy od teściowej bo siostra jej przysłała z Anglii dla wnuczki innej, ale się urodziła większa od kombinezona więc teraz kombinezonik czeka na Naszego malucha, ale i tak juz sobie upatrzyłam piekny w C&A i H&M tylko nie wiem co tu począć żeby nie było komentarza ze strony teściowej "no tak mój jej sie nie podoba musiała sobie swój kupić" a to wcale nie tak, ten jest po prostu prześliczny i sama Go sobie wynalazłam, ale chrzestna powiedziała ze ona kupi od siebie i juz nic teściowka nie bedzie mogl powiedziec bo przeciez ciocia swojej chrzesnicy moze prawda :-)

reklama
No ja też już zaczynam powoli kompletowac się.:tak: W sobote zakupiłam wózio ( fotki wkleję wam jutro), a dziś byłam w ciuchaczu. Obkupiłam się , że ho ho. Porobie kilka fotek to powklejam wam. :tak:
A dziewczyny mam małe pytanko odnośnie pieluszek. Otórz ze wcześniejszych swoich porodów pamiętam , że u nas w szpitalu oprócz pampersów dobrze było jak jeszcze do tego kupione były takie jednorazowe pieluszki firmy bella, które też służyły mamusi za podpaskę.:tak:I teraz też zamierzam kupić takie pieluszki.:tak: Paczka 10szt. to wydatek 3, 50zł. a naprawdę są super zwłaszcza, że takie maleństwo robi kupkę i siusiu co 5 min. w każdą pieluszkę.:tak:Taką pieluszkę wkładamy do pampersa i wymieniamy w zależności od potrzeby. W ten sposób zaoszczędzamy na pampersach.:tak: Polecam te pieluszki zwłaszcza w pierwszych dniach życia misia pysia naszego.:tak:Zabrzmiało jak reklama. :zawstydzona/y:. Mniej więcej wyglada to tak: Niezastąpione podkłady poporodowe dla kobiet!!!! (460015187) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry