reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

ja mam :D chcę spacerówkę, ale puki co nikt się mnie nie zapytał co chcę. :)

ja tez chce ;-) jak ktos zapyta to powiem :tak: a poza tym od rodziny to licze na kolejny zapas ubranek, oraz jakies akcesoria np do jedzenia obiadkow przez malucha, albo nowe zabawki, ale bez rzadnych konkretow.

Za to z mezem myslelismy mu kupic samochodzik sterowany i taki kubeczek do picia...
LOVI

takie rowerki, jezdziki sa super ale to myslalam mu kupic pozniej jakos w wakacje

reklama
Najgorsze jest to ze mały na chrzciny dostał rowerek i autko malutkie do pchania. Gdyby tego nie dostał miałabym problem z głowy, a tak nie wiem. Fajnie by było jakby rodzinka sie zapytała co on potrzebuje.

Cala nasza rodzina mieszka w Polsce i nikt nie przyjedzie na urodziny malego:-(Jedynie chrzestni mieszkaja niedaleko nas,ale mysle,ze oni sami wymysla jakis prezent Na poczatku myslelismy z W zeby kupic samochod sterowany,ale wydaje mi sie,ze on jest jeszcze na to za maly,wiec przyslo mi do glowy zeby kupic Gracjanowi jezdzik Narazie nie mam pmyslu na inne prezenty,ale mamy jeszcze troche czasu na to zeby cos wymyslic;-)

czaderskie te sanki! chciałabym takie, ale mąż zabrania w tym roku zakupu sanek bo niuńka jeszcze jest za mała :sorry2:
(trochę ma racji, bo często niuńka zasypia mi na spacerku, więc nie byłoby jej wygodnie spać na sankach. Nie mówiąc o tym, że jak baaardzo sypie śnieg, to na wózek mogę założyć folię p.deszczową)

co do roczku, to nie mam pomysłu na prezenty :-( Wiem tylko, że nie chcę zabawek :-p Ja już myślę nad tym, żeby się ich trochę pozbyć :-p:-)
Jak ktoś mnie zapyta o pomysł na prezent, to powiem chyba, że ciuszki (z zaznaczeniem, że uwielbiam bodziaki;-), sweterki i spodenki. A teściowej chyba jeszcze zaznaczę, że to mają być ciuszki dla dziewczynki, bo do tej pory jak kupuje - to w kolorach chłopięcych :baffled: i na dodatek nie za ładne :zawstydzona/y:)
Rowerek dla niuńki też bym chciała :) sanki też. Jest kilka rzeczy które by się przydały (ale nie mam noża na gardle, że MUSZĘ je mieć) ale nawet jakby ktoś zapytał, nie powiedziałabym tych pomysłów, bo uważam, że są to za drogie prezenty.
Jakby mi ktoś powiedział, że mam kupić rowerek za 300 zł czy spacerówkę, czy krzesełko do karmienia za 400 zł to chyba bym se w łeb strzeliła ;-):-p

Ardzesh zawsze mozna wypalic z propozycja zrzutki!
Niech kazy da ile moze i wtedy bedzie upragniony prezencik!:-)
Np: wypasiony rowerek:-p.
Gdy mnie sie pytali(za czasow Kuby ) to nie raz mowilam ,ze moze byc wspolny prezent np. dziadkow i chrzestnych + ewentualnie brat :-p.
Upatrzylam cos odlotowego... i po sprawie! ....kazdy byl happy:-D:-D:-D

larkaa sanki super nawet nie wiedziałam że można juz kupic ze spiworkiem :-)

nimfii my mamy taki kubek ten najmniejszy Zosia narazie nie umie z niego pic:confused: bawi sie nim przechyla go i gryzie ale nie pije

na roczek już pisałam mała dostanie autko na akumulator :tak:
Mąż już oglądał na allegro :tak::-)Już nawet miała wybrane jednoosobowe ale mu powiedziałam Ze lepiej dwuosobowe żeby potem mogły obie jeździć z siostrzyczką no albo z braciszkiem;-):-D
Ale jednak będzie jednoosobowe bo te dwuosobowe co oglądaliśmy są bez pilota:-( a dla mniejszego dziecka to lepiej z pilotem dla rodzica

( wiecie w lipcu -sierpniu to by mi powiedział drugiego na pewno nie będzie to po co ci dwuosobowe a teraz już autka pooglądal :-) Powolutku dążymy do celu:cool2: tzn. mój cel Zacząć w maju starania o drugiego dzidziusia:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

mary :tak: pamietam ze go macie, tez nie licze na cud ale Maciek juz interesuje sie naszymi szklankami wiec licze na to ze za jakis czas sprobuje z tego pic a jak nie to bedzie mial zabawke

larkaa cholera ty to zawsze najfajniejsze rzeczy wynajdziesz zanim ja nawet zdarze na allego spojrzeć :-D

My też już mamy rowerek (prezent na chrzciny), ciuszków i zabawek tyle że pomieścić niedługo nie będzie gdzie (bo ja non stop coś dokupuję), ale już pisałam wcześniej, że teraz listę życzeń zrobiłam do pokoiku małej. Chrzestna już zapowiedziała, że wielkoformatowe foto małej zrobi, teściowa lubi dbać o detale to dostała zamówienie na komplet firanki-zasłonki w księżniczki, babcia nowy księżniczkowy żyrandol, chrzestny pudło na zabawki, moi rodzice też jakieś akcesoria niezbędne w pokoju małej princessy. Teraz tylko się głowię co sama kupić, więc tak podjęłam się nocnika :tak:

Ja na roczek powiedziałam że chcę koperty bo nie każdy trafi w moje gusta a prezenty które ja chcę są dość drogie,więc zorganizujemy zrzutę i na co starczy to kupimy heheh.

reklama
ardzesh my tak robimy jak lajfik mówi, kupujemy drogie rzeczy, ale w kilka osób. I tak Julka w tamtym roku na dzień dziecka dostała samochód taki w którym siedzi i może sama nim kierować lub jest pilot.
My już J kupiliśmy prezent urodzinowy Little Tikes ZESTAW SPORTOWY DLA MALUCHA, KRAKÓW (869799099) - Aukcje internetowe Allegro
ale najlepsza radocha jest z kartona w którym przyszła i teraz mam w pokoju sporych rozmiarów karton, w którym J uwielbia siedzieć.

Do góry