reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Ja na wagę nie zwracałam uwagi przy wyborze wózka. Mieszkam w bloku, na drugim piętrze. Problem ten rozwiązaliśmy tak: mamy dwa samochody. Jednym M jeździ do pracy a drugi stoi pod blokiem. Rama wózka będzie mieszkać w samochodzie, bo i tak na nią nie ma miejsca w domu. Gondolę będę tachać z Juniorem do domu. Wiem, że nie każdy ma samochód pod blokiem, ale jeśli tak macie to chyba nie jest złe rozwiązanie. Jedyną ważna dla mnie rzeczą przy wyborze wózka była odpinana i zapinana wygodnie gondola.
mamaflavi dziękuję.

reklama
Kobitki mam pytanko, na jaki rozmiar Wy kupujecie ciuszki dla Maluszka :confused: Na 56, czy na 62? Bo ja kupuję na 62, ale ostatnio tak sobie pomyślałam, że mogą być za duże na początek :baffled: Już sama nie wiem :baffled:

alek z doświadczenia osobistego nie mogę nic doradzić. Ale patrząc na moją siostrę to 56 starczyły jej gdzieś do 3 miesiąca, a 62 do 6 miesiąca. Ja mam część rzeczy 56 i część 62. Zaczęłam kompletować 62 tylko, ale jak zobaczyłam jakie to wielkie, to stwierdziłam, że kilka szt chcę mieć mniejsze, żeby Juniora spod ubranka dojrzeć :-D:-D:-D, i żeby mi chłop nie utonął w swoim ubranku.

aga221122 no i mi się właśnie jakieś takie duże wydają :baffled: Chociaż podobno chłopcy są więksi z reguły, a na dodatek mój mąż ma 194 cm wzrostu, ja 170 cm, więc nasz Maluch może być też długi :tak: Ale kupię jednak na 56 też jakieś, bo faktycznie Junior może utonąć w tych wielkich śpiochach :-D
larkaa no ja te pierwsze muszę kupić, dostałam trochę ubranek takich od 74 do 92 cm, to będą ,,na potem'' ;-)

reklama
dzięki za ten wątek!!
ja już zapomniałam ile tego i co trzeba kupić!!!
łojeju, kasy kasy kasy!!!!!
chyba w tym roku, zamiast prezentów pod choinkę będzie wyprawka ;-)

Do góry