reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

a ja własciwie to nie mam tych malutkich ubranek na 56 cm tylko te większe bo stwierdziłam, że takie małe to za małe bedą i jak widze po Zosi naszej współlokatorki to ona te najmniejsze ubrała może po jednym - dwa razie i już odkłada bo za małe sa te ubranka. A Zosia urodziła sie 55 cm i własnie nóżki długie miała wiec te wieksze od razu pasowały. A co do kremu to ja mam własnie też sudokrem bo słyszalam, że jest własnie dobry, ale jak będzie cos nie tak to sie zmieni na inny, przecież tyle tego jest...

reklama
Ja ubranka mam na 50 nawet i 56 troche ich jest .Chociaz zauwazylam ze niektore w rozmiarze 50 sa wielkosci innych w rozmiarze 56 a ubranka 56 wielkosci 62.Wiec to tez duzo zalezy chyba od firmy :eek:

A komplety poscieli mam 3 i wypelnienie oczywiscie jedno no i jeden rozek.Takze narazie to napewno starczy.

z kremów do pupy polecam tormentiol a poza tym dostaniecie w szpitalu mase próbek reklamowych i przetestujecie w domku które waszym bobasom najlepiej pasują:tak:pozdrawiam i szybciutkich i mało bolesnych porodów życzę

a tak jeszcze z doświadczenia to polecam wam zaopatrzyć się już do szpitala w dobry środek na brodawki bo z tym moze być problem a w domu zawsze dobrze mieć w pogotowiu kapuste bo nic tk nie pomaga na bolące piersi jak okład z liśćia kapusty schłodzonego w lodówce:tak:

a tak jeszcze z doświadczenia to polecam wam zaopatrzyć się już do szpitala w dobry środek na brodawki bo z tym moze być problem a w domu zawsze dobrze mieć w pogotowiu kapuste bo nic tk nie pomaga na bolące piersi jak okład z liśćia kapusty schłodzonego w lodówce:tak:

:tak::tak::tak:

ja się obawiam, że tak będę miała z tymi mniejszymi ubrankami:-D:-D:-D. Ja mam nawet jakieś szmatki na których jest napisane 50:-):-):-), ale to już są dostane, a nawet znalazłam jedno body 38-44:szok::szok::szok:. Do dałam mężowi do pracy na szmaty.

:-D:-D:-D szmatki zawsze sie przydadza :-D:-D:-D tesciowa do teraz w kuchni tetrowych pieluch po synach uzywa, podejrzewam, że moje też czeka ten los :-)

Mam jeden komplet wypełnien, 2 przescieradelka i 2 komplety pościeli z czego tylko jeden z obijaczem. Na poczatku mała i tak będzie spać w śpiworku lub rozku, jesli już to później może dokupię prześcieradełka.

Dla newborna, czyli chyba 56 mam 3 pajacyki i koszulkę, reszta to 0-3 msc. Podobnie jestem zdania, że choć Zuza duża nie będzie to lepiej by ubranka byly trochę za duże niż okazały się za małe. Ostatecznie coś się dokupi jak mi córcia będzie "tonąć" w tych śpiochach ;-)

ja mam ciuszki od 50 do 72, więc zawsze się coś wybierze. Podzielam zdanie dziewczyn i lepiej mieć większe i podwinąć niż same małe.
Ja nie wiem zupełnie co z tymi kosmetykami. Na szpitalnej liście jest napisane, że mam wziąć do szpitala kosmetyki dla dziecka do kąpieli, a nie wiem co kupić.
Czy sam płyn do kąpieli z oliwką starczy, czy same mydełko ? nie wiem.
Na razie kupiłam tylko linomag i to tyle z kosmetyków dla młodego. Ale skoro mam wziąć do szpitala to już sama nie wiem co.

na początku to mydełka Bambino będę używać, bo nie mam przekonania co do tych płynów, zresztą wychodzę z założenia, że na początku lepiej maluchowi kosmetyków oszczędzić. W domu mam dobrą, ale przy tym strasznie twarda wodę więc i tak będzie trzeba małą natłuszczać oliwką to kupiłam płyn z oliwką 2w1 - tylko, że on jest od 1 msc :happy:

reklama
zapmarta u nas to szpital jest wyposazony w kosmetyki dla dzieci i tylko pieluszki kazali przyniesc.... z tego co wiem to do mycia beda stosowac zwykle mydlo dla niemowlat no Bambino, albo mydlo w plynie chyba Jonsona... :tak:

pbg zgadzam sie z toba... spora czesc kosmetykow dla dzieci zalecana jest dopiero po 1szym msc zycia, po co od razu meczyc skure niemowlaka wszytskim :-D zwlaszcza ze dziecko ma naturalna bariere ochronna ktora latwo zniszczyc wlasnie detergentami...

Zastanawiam sie tylko jaka masc do pupki kupic? Polozna radzila kupic tlusta Bambino.... a wy co macie?

A co do brodawek... ponoc dobrze jest kupic specjalne nakladki silikonowe ulatwiajace przystawianie dziecka do piersi - one tez pomoga w razie popekanych brodawek karmic dziecko ;-) to tak poza mascia oczywiscie

Do góry