reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

nimfi - do pupci podobno dobry jest sudokrem, jesli chodzi o odparzenia a do brodawek malatan... kilka mamus go poleca,

co do probek, to faktycznie szpitale zaopatrza mloda mame w przerozne mazidla dla dzidzi, tatusiowie nawet dostaja maszynki do golenia:-D

Ja dostalam kilka ubranek na 50 - 56 cm... mam nadzieje ze sie przydadza;o) na szczescie nie jest ich dużo. Pozostale to w wiekszosci 0-3 miesiace, sa tez takie na 74 cm... a nawet na 12 miesięcy... Śmieszne te ubranka i takie malutkie;o) Az nie moge uwierzyc ze dzidzia moze byc taka mala...:-)

reklama
Krakowianki! ja w innym temacie...widziałyście w jakimś hipernarkecie wodę Jana albo Józefa z Kryniy Zdrój? W tesco nie ma. Ginka kazała mi popijać.

u nas ruszyło pełną parą: kupiliśmy dziś fotelik Jedo Fotelik samochodowy JEDO model berbero OKAZJA (525291030) - Aukcje internetowe Allegro tylko w innym kolorze, przewijak na łóżeczko, stanik dla mnie ;-)
torba coraz pełniejsza, brakuje dosłownie drobiazgów...

zamówiliśmy łóżeczko i materac na allegro o takie http://allegro.pl/item529478118_klups_lozeczko_radek_ii_sosna_matera_gryka_kok.html

co do wózka decyzja już zapadła ostatecznie 3 w 1 - BARTATINA PLUS firmy Jedo + FOTEL+ GRATISY (530949337) - Aukcje internetowe Allegro tylko jeszcze koloru nie ustaliliśmy- fotelik jest taki bordowo-kremowy- jak gondolka na zdjęciu

Rufka- przyszedł kombinezon i jak na ciuch za 24 zeta- może być:-) wyprałam i się suszy- jak wyschnie wystawię ostateczny komentarz;-) Małżon twierdzi że ciut za duży i mi marudzi, ale nic to- i tak pod spód pójdzie troszkę ciuszków, więc się zapełni.ja tam jestem zadowolona- dziś widziałam w sklepie takie za 120 zł:szok: śpiworko-kobminezony... śliczne, ale nie stać mnie w tej chwili i już. jest jeszcze parę rzeczy do kupienia.
no, a dziś przebieram pościel w naszym wyrze i podkładam- o zgrozo- ceratke!!!:szok:
ze 25 lat nie spałam na czymś takim ;-)

Martussa zakupy na finishu jak widzę...mi tylko pranie i prasowanie zostało...moja mama w przyszłym tyg pomoże.
Ja dziś kupiłam w Cheeroke w tesco śliczne rajtuzki w dwupaku dla niuni...fioletowe w kremowe paseczki i kremowe z serduszkami :-) dla mnie namioty 85 E :szok:do karmienia i koszulkę do porodu...i takie pierdoły kosmetyczne.
A do wody Jana..to chyba na jakimś zadup...u mieszkam...nie ma nigdzie. Jeszcze w aptece nie pytałam ..hmmm ;-) a woda na jakieś tam sikowe sprawy co w moczu siedzą

Widziałam ją na ul.łokietka :) w takim małym sklepiku, (co jest dowodem na to, ze w małych sklepikach mozna ją dostać :-) ) a tak to juz nigdzie :(

megusek ja piłam wodę Jana kilka lat, droga jest, kiedyś była we Wrocławiu zawsze w Tesco, ale ostatnio i tutaj przestali ją przywozić. Po prostu musicie szukać, jest w kartonowym pudle 5 litrowym z kranikiem.

reklama
Do góry