reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Ja do wozkamam spiworek,poscieli brak.
Dzsiaj dostalam lozeczko,juz maz zlozyl,poprzednie niestety Marcel zdewastowal,zlamalo sie na pol:confused:.

reklama
to ja zdam relację jak u mnie z wyprawką:

uuff w końcu F pomalował pokoik, skręcił meble oraz łóżeczko.
W przyszłym tygodniu biorę się za pranie ubranek, kocyków itp.
Kupiłam płyn do prania dla dzieci Lovella zamiast proszku, na początku będę w nim prała, ale stopniowo będę sprawdzała jak młody zareaguje na nasz płyn i jak będzie dobrze, to będę prała wszystko razem. Nigdy nie lubiłam, proszku, bo zostaje w ubraniach.
i tak powolutku a będzie wszystko zrobione.
Jeszcze muszę dokupić parę rzeczy (koszulę do szpitala, stanik pieluchy jednorazowe i kilka kosmetyków dla młodego).

widze ze u was montowanie wyprawki tez nadal w toku :tak: u nas jest podobnie z tym ze lozeczko jeszcze nie zmontowane, bo dopiero jutro reszte mebli odbierzemy i pokoj ustawimy tak jak trzeba...
z tym ze ja sie zabieram za pranie juz w tym tygodniu ;-) coraz bardziej sie stresuje faktem ze gdyby mi przyszlo rodzic juz teraz to nie mam nawet w co dzidzie ubrac :nerd:
W kazdym razie plan ustalilismy zeby do konca stycznia wszytsko stalo na swoim miejscu. Juz jestem troszke zmeczona przekladniem rzeczy z polki na polke :rofl2: ale jak urodze terminowo to przed samym porodem bede miala jeszcze czas odpoczac :-D

I tu pytanie jeszcze do was... ile macie kolderek? i kompletow poscieli?
Znalazlam jedna kolderke w domu (w ktorej ponoc spalam :sorry:) ma wymiary 120x95cm no a posciel do niej mam mniejsza - 2 komplety... Juz sama nie wiem co robic... Czy kupic mniejsza koldre, czy do tej dokupic wieksze komplety poscieli? :eek:
Ale z tego co tu czytam to widze ze sie zaopatrujecie w wieksze kolderki ;-)

na SR polozna radzila by wszystkie ubranka prac w platkach mydlanych... Po czesci tak robie... ale niektore rzeczy jeszcze piore w Cypisku - ale to bardziej kocyki i spiworki :tak:

ile macie kolderek? i kompletow poscieli?
Znalazlam jedna kolderke w domu (w ktorej ponoc spalam :sorry:) ma wymiary 120x95cm no a posciel do niej mam mniejsza - 2 komplety... Juz sama nie wiem co robic... Czy kupic mniejsza koldre, czy do tej dokupic wieksze komplety poscieli? :eek:
Ale z tego co tu czytam to widze ze sie zaopatrujecie w wieksze kolderki ;-)

Standardowe wymiary kolderek to 90x120 lub 100x135, Ty masz koldre 90x125, przeciez roznica to tylko 5 cm, a na poczatku i tak pewnie nie bedziesz z niej korzystac. Ja na razie bym sie wstrzymala. Ja mam dwa komplety poscieli, jeden dostalismy gratis jak kupowalismy lozeczko, i te dwa mysle, ze w zupelnosci wystarcza. Wypelnienie mamy jedno

nimfi ja również mam jedną kołderkę + 2 czy 3 komplety po Kubie..i to w zupełności wystarczy ...nie inwestuj na razie :-)... bo nie ma sensu ;-)a po za tym gdybyś się jednak uparła na coś pięknego to zawsze możesz to dokupić lub dostaniesz coś w prezencie :-p

nimfii ja mam tylko jeden komplet pościelek i dwa prześcieradła :) przez 1 miesiąc mała i tak w rożku będzie spała chyba, także jeszcze się kupimy...a nóż dostaniemy :)

dziewczyny a ja myślicie, bo ja mam prawie same ciuszki 62, w rozmiarze 56 mam chyba tylko 3 pajacyki i ze 3 body, dziecko będę mieć na 90% malutkie, powinnam dokupić coś jeszcze, czy da rade w te 62 ubierać?

larkaa da radę w 62 bez obaw. moja koleżanka ma dla dziecka tylko 68 więc się nie stresuj. Ja miałam właśnie mało 62 a dużo 56 i się troszkę zestresowałam i dokupiłam więcej ubranek ale już na 68.

reklama
ja mam to samo wiekszość na 62 a na 56 to tylko do szpitala na wyjście i tak sie tez zastanawiałam czy to nie za mało. Synek był duży jak sie urodził wiec nie mialam nic na 56 ale on sie urodził na 61 długi wiec było ok a teraz ma byc mniejszy dzidzius i juz sama nie wiem

Do góry