reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
o, to ja :zawstydzona/y:taka skąpa matka jestem;-);-);-) Jutro wyciągam Małżona do tesco :-D:-D śpiworkiem też byłabym zainteresowana :-)

a dziś zakupiliśmy:
rożek: Orginalne rożki firmy**BABY-RAJ **80x80 (517532361) - Aukcje internetowe Allegro
pościel 2 elementowa pościel orginalna**BABY-RAJ*PROMOCJA (521685010) - Aukcje internetowe Allegro
i pościel 6 elementowa pościel orginalna**BABY-RAJ*PROMOCJA (521682222) - Aukcje internetowe Allegro i jestem zadowolona :-D:-D:-D

ja też od nich kupowałam i jestem bardzo zadowolona :-)
a rożek jaki sztywny jest!

martussa - nie powiem, co o nim sądzę, bo jeszcze go nie przetestowałam. Ale jest piękny i słodki! Ten link co dałaś to właśnie taki jest przeceniony na 17 :) Powodzenia jutro na zakupach :) i nie zabieraj ze sobą zbyt dużo kasy, bo można tam stracić całą wypłatę. Uwielbiam misiową serię cherokee!
A ja mam wzór 3 ŚPIWOREK, BECIK DLA MALUSZKA CHEROKEE, NOWY 0-6 M (523955808) - Aukcje internetowe Allegro

:-Dhehe, zabieram Męża, a żadno z nas jeszcze wypłaty na koncie nie ma:angry::angry:;-);-) a że Mąż zasadniczo wydaje na remont, ja utrzymuję lodówkę i zbieram wyprawkę, będę musiała jutro robić wieeelkie, krowie oczy, jak znajdę coś dla Hanki, żeby mnie do złotówek dopuścił;-) bo jeszcze ma kilka, widziałam, a ja już na zero:zawstydzona/y:

Elwisku- dobrze wiedzieć, ze rożek udany:-) cieszę się bardzo, bo jeszcze jeden chcialabym, ale sztywn... moze ten na razie wystarczy, a drugi babcia chce zakupić??:-)

larkaa mamy tą samą pościel, właśnie dziś piorę to badziewie, na którym pisze żeby nie wirować. Włączyłam na wirowanie 400 razy na min. i się nic nie stało, no to stwierdziłam, że na max czyli u mnie 800 razy też się nic nie powinno stać. No i Ci powiem, że można wirować. Nic się nie stało, teraz pierze się jeszcze ochraniacz i od razu nastawiłam na wirowanie 800, w środku jest gąbka i też nic się nie powinno stać. Jak się wypierze, to Ci powiem jak wygląda.

wiem, ze czesc z was ma te posciele Baby Raj i Mamo Tato (to ten sam material) - wypralam juz 2 razy z czego raz z plynem do zmiekczania, wyprasowalam juz z duza para a nadal jest paskudnie sztywna :wściekła/y: wszystkie te posciele tak maja?? moze trzeba miec na nie jakis sposob zeby nie byly jak papier scierny??

Aga okej :) ja właśnie oglądałam pościelki, nic nie farbuje, ochraniacz i rożek wyglądają tak samo jak przed praniem (z tym że ja bez wirowania wyprałam). Jak powiesz, że można wirować to na następny raz też tak zrobię, co by mi pół dnia nie musiało w wannie obciekać :O

larkaa no więc tak, kołderka, prześcieradło, poszewka na podusię i ochraniacz wyprane w proszku dla dzieci, na 30 stopni, wirowane na 800 obrotów nic się nie stało. Prałam to na dwa razy, bo mamy małą pralkę i wszystko by nie wlazło. Tego czegoś co jest poduszką, tzn wnętrzności nie prałam. A nawet jeśli masz pralkę do której wlazłoby wszystko i tak proponuję to na dwa razy wsadzić. Ochraniacz jest dość sztywny i musi mieć więcej luzu, żeby się dobrze wypłukać. No to eksperyment mamy za sobą.
Z drugiej strony, nie może się z tego zrobić szmata. Tyle kasy to kosztowało że szok. Zaniosłabym im to do sklepu z powrotem.

Ostatnia edycja:
reklama
Kolderke dostalam od babci - uzywana, podobno jeszcze ja pod nia spalam :szok: ale wierzyc mi sie nie chce bo nie pasuje ona do poszewek ktore mam - a tez sa po mnie :-p

No tak czy inaczej zakupy poscieli mnie jeszcze czekaja :tak: Wczoraj mama byla na rajdzie po sklepach - za ubrankami dla dzidzi... Ku naszemu niezadowoleniu bardzo maly wybor porzadnych ubran :zawstydzona/y: Niby firmowe sklepy ale sprzedaja same sztuczne ubrania, nawet nie wiem co to za material, bo na wiekszosci metek pisze - bawelna, a to widac na pierwszy rzut oka ze bawelna nie jest :-D Zreszta bawelne prawdziwa mozna wygotowywac no a to, najwyzej w 40st prac :rofl2:

No nic - najwazniejsze ze mam jeszcze kilka osiedlowych sklepow w poblizu :tak:

Do góry