reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Lajfik własnie mój mąz mówi, że uzywaliśmy sudocremu na codzień. :sorry2:

Pbg akurat kremu do pupy Nivea nie lubię, pamiętam, że jest zbyt gęsty i źle się go rozsmarowuje ;-)

Może poproszę teściową o tą Ziaję albo linomag, sudocrem tutaj na miejscu można dostać.

reklama
A jak używacie sudocremu na pupę to smarujecie ją przy każdej zmianie pieluszki?
Oj koleżanki zaczynam panikować. To chyba znak że coś wielkiego zbliża się wielkimi krokami. Wczoraj zrobiłam scenę mężowi. Głupio mi z tego powodu, ale zaczynam nie ogarniać :-:)-:)-(. Zaczyna do mnie docierać, że chyba nic nie wiem, nic nie umiem, i czy wszystko aby mam w domu. Z jednej strony chcę żeby było już po wszystkim, żeby wiedzieć czy jestem odpowiednio przygotowana na przyjście malucha, z drugiej strony chcę żeby siedział w brzuszku jeszcze troszkę, żeby dał nam jeszcze trochę czasu na "oswojenie myśli". Oj niedobrze ze mną i moimi myślami.

Aga czyżby panika się włączyła?:-)Damy radę.:tak: Spoko loko lusss i sponton.:eek::-D.
A moim maluchom linomag nic nie dawał. Najlepszy był sudocrem i zwykła woda.

aguś nie panikuj :) adrenalina ponoć działa hamująco na poród. Chcesz rodzić w połowie lutego? Wątpię, więc się uspokój! :-D
Przecież jak czegoś Ci zabraknie, to masz pełno sklepów w okolicy. Apteki w razie czego też są całodobowe. A nasi rodzice jak nas rodzili, to co? Ocet mogli sobie kupić :-pA ja jako wcześniak, jak się urodziłam to moja mama nawet pieluch dla mnie nie miała! Wujek ze wsi musiał ukraść babci tetrę z mleka i przywiózł pociągiem w nocy :) żebym miała w co robić niespodzianki :-D i jakoś żyję, więc po co panikujesz? Mamy lepiej, niż nasi rodzice!
Damy radę!

Aga ...na pewno wszystko z czasem przyjdzie samo ... przyjedziesz do domku ze szpitala ..poleżysz z maluchem w łóżku ...będziesz mu się przyglądać ..jaki on śliczniusi :-).... a jak coś Ci sprawi trudność to WAL do nas ...zawsze podpowiemy co i jak ;-)... Zobaczysz ze parę tyg. po porodzie będziesz już wprawiona ... we wszystko ... :tak::-)
Ale Cię rozumiem ....doskonale ;-) Głowa do góry :cool2:
Na linkowni kraf podała fajną stronkę O INTERNETOWEJ SZKOLE RODZENIA i RADZENIA zajrzyj tam sobie ...są filmiki z chyba 12-stoma odcinkami ...jest także o PIELĘGNACJI :-);-)

Jestesmy wlasnie na etapie kompletowania wyprawki - sa juz ciuszki, lozeczko, komoda, posciel i rozne takie pierdolki ;-). Teraz zastanawiam sie, jakie kosmetyki najlepiej kupic dla malenstwa, tzn. jakiej firmy - co polecacie? Nivea, Bambino, Johnson's ?

Jestesmy wlasnie na etapie kompletowania wyprawki - sa juz ciuszki, lozeczko, komoda, posciel i rozne takie pierdolki ;-). Teraz zastanawiam sie, jakie kosmetyki najlepiej kupic dla malenstwa, tzn. jakiej firmy - co polecacie? Nivea, Bambino, Johnson's ?

Pisałyśmy ostatnio o tym kilka stron wcześniej ..musisz cofnąć się o parę stron:-)
i tak przy okazji jeśli możesz to usuń z forum swój watek odnośnie wózka TUTKA bo na takie pytania mamy specjalnie wyznaczone wątki ..;-) i proponuję zapoznać się z naszym regulaminem to się szybciej odnajdziesz u NAS :tak::-)
Z góry dziękuję :-)

reklama
Aga, wszystko przyjdzie w swoim czasie. Na pewno początki są trudno, ale opieka nad maleństwem szybko w krew wchodzi. Jak się urodził Franek nic nie umiałam, nigdy wcześniej nie miałam żadnego, najmniejszego nawet kontaktu z noworodkiem. Przeczytałam mnóstwo poradników, co własciwie na nic się zdało, bo jak przyszło co do czego to nic nie pamiętałam z tego. Początki owszem były trudne, ale z dnia na dzień było lepiej. A i sudokrem tylko jak dziecko jest odparzone, a tak woda wystarczy:-) I Aga głowa do góry, nie ma opcji abyś nie poradziła sobie!!! A ogarniać nie musisz, wszystko powoli przyjdzie samo jak maluda się urodzi.

Do góry