reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
Ja zakupiłam Pampersy jako pierwsze pieluszki, ale zastanawiam się czy na dzień nie kupić jakiś tańszych np. w Biedronce, bo koleżanka która urodziła kilka m-cy temu mówi, że dzieciątko w ciągu dnia robi kila razy taką rzadką kupkę, że używanie drogich pieluch to niewyróbka:confused:.
A rożek mam jeden z frotki i wystarczy mi tylko jeden. Jak coś to w kocyk zawinę i będzie jak drugi rożek:tak:.

ja mam dwa rożki, jeden po Kacperku w razie jakby się nowy zabrudził, a nowy mam bo był w komplecie z pościelą no i tamten już trochę sprany niech ma dzieciatko tez coś nowego:-):-)

Ja kupiłam Pampersy te od 3-6 ale potem na pewno przejdziemy na pieluszki z Lidla jak dla nas są rewelacyjne, Kacperek się w ogóle nie odparzał no i duzo tańsze

Część z Was mówiła, że zastanawia się nad sensem kupna kombinezonu dla noworodka.
Jeśli jesteście zainteresowane kombinezonkiem dla NowoDzidzia, to powiem Wam, że w tesco można kupić taki prosty, zwykły (chyba z Cherokee) za 10 zł.
I w ogóle są przecenione niektóre ciuszki z cherokee. A ja się wkurzyłam, bo niedawno kupiłam śpiworek dla niuni a teraz go przecenili z 55 na 17 zł! Ja na szczęście kupiłam na nowy allegro za 30, ale tak czy siak - i tak jestem zła! Grr :wściekła/y:

Ja biorę się na poważnie za kompletowanie wyprawki, nie ma na co czekać, bo oprócz nie upranych ciuszków nie mam nic.

Zaraz zamawiam łóżeczko, farba do pokoju małego kupiona i do roboty!!!

Asus ja rożki miałam 2 albo 3, przy czym 1 porządny, a reszta jakieś z lumpeksu szmatki. Dzidzia często ulewa albo przesikuje pieluszkę (może gdzieś wylecieć boczkiem) i wtedy warto mieć coś na zmianę. Ale tu w UK np w ogóle nie ma rożków, także będę miała 1 rożek i 1 kocyk na zmianę.

Pgb ja kupiłam huggies akurat, ale chyba samemu trzeba sobie dopasować markę. Jedne uzywają pampków, drugie huggies, inne rossmana itd. Tylko pamiętaj, żeby na początek kupic jedną paczkę, bo dzidzia tak szybko rośnie, że zaraz trzeba większe pieluchy kupować.

Kurka siwa! Byłam dziś w mieście, żeby kupić taką lekką bluzeczkę rozpinaną z przodu i nigdzie nie mogłam dostać! Mają owszem sweterki, albo bluzy, ale już ocieplane. :baffled:

ja mam dwa nowe rożki, jeden kupiłam sama, jeden mama kupiła. trzeci rożek mam stary, po Kubku, już zupełnie miękki, raczej jako kocyk będę go używać. aa i nie piorę rożków, pewnie pomiędzy dziecko a rożek będę kładła pieluszkę tetrową.

Część z Was mówiła, że zastanawia się nad sensem kupna kombinezonu dla noworodka.
Jeśli jesteście zainteresowane kombinezonkiem dla NowoDzidzia, to powiem Wam, że w tesco można kupić taki prosty, zwykły (chyba z Cherokee) za 10 zł.
I w ogóle są przecenione niektóre ciuszki z cherokee. A ja się wkurzyłam, bo niedawno kupiłam śpiworek dla niuni a teraz go przecenili z 55 na 17 zł! Ja na szczęście kupiłam na nowy allegro za 30, ale tak czy siak - i tak jestem zła! Grr :wściekła/y:
o, to ja :zawstydzona/y:taka skąpa matka jestem;-);-);-) Jutro wyciągam Małżona do tesco :-D:-D śpiworkiem też byłabym zainteresowana :-)

a dziś zakupiliśmy:
rożek: Orginalne rożki firmy**BABY-RAJ **80x80 (517532361) - Aukcje internetowe Allegro
pościel 2 elementowa pościel orginalna**BABY-RAJ*PROMOCJA (521685010) - Aukcje internetowe Allegro
i pościel 6 elementowa pościel orginalna**BABY-RAJ*PROMOCJA (521682222) - Aukcje internetowe Allegro i jestem zadowolona :-D:-D:-D

przed chwila wlasnie wrocilam z zakupow i juz mam w koncu wszystko, teraz juz tylko zostalo mi porzadnie to poukladac i spakowac torbe :cool2: jak to w markecie opakowania pieluszek porozdzierane wiec obejrzalam dokladnie kazdy rodzaj i w koncu kupilam Bella Happy newborn i Huggies 3-6 kg, okaze sie "w praniu" czego bedziemy uzywac, ale mojego M to trzeba z kartka do sklepu wysylac i napisac dokladnie nazwe, bo Bog wie co przyniesie :rofl2:
kupilam tez ten nieszczesny rozek, bo ktoras z was mi pisala o tym ze jej M sie domaga - moj tez zapragnal "dla pewnosci, ze corci nie uszkodzi", ale sie przyda na zmiane ze spiworkiem i kocykiem, wiec 15zl to nie bylo duzo ;-)
do pielegnacji pepka wzielam gotowe nasaczane waciki to przynajmniej nie bede szalec z rozcienczaniem spirytusu :-D

teraz to juz tylko RADOSC OCZEKIWANIA :-):-):-)

reklama
Do góry