reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

pokażę wam spanie dla Krzyśka na sam początek. Niezbyt mi sie podoba ale to teściowa z Zakopanego od kogoś przytargała to głupio nie wziąć :nerd: Jak dla mnie to jest za długa i zajmuje dużo miejsca. poza tym nie jest czysta tylko taka uświniona jak dla mnie. No ale teściowa nigdy brudu nigdzie nie widzi. Także biorę się za mycie tego urządzenia i mam nadzieje że Krzysiowi nie będzie się zbytnio podobała.

Załączniki

• 100_3207.jpg
    100_3207.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 63
reklama
kraf83 mnie sie nawet podoba to kolyska :tak: sama chcialabym miec jakas kolyske dla dziecka, no ale nie oplaca sie nam to bo zaraz i tak trzeba by lozeczko kupowac :baffled:

Z tymi Angielkami to faktycznie szok no ale dla nich to pewnie my jesteśmy jakieś trochę inne że ubieramy zimą rajtuzki;-):baffled:

Czapeczka latem jest właśnie po to aby nie grzało słonko bezpośrednio w główkę no albo przy silnym wietrze, a poza tym ja nie wyobrażam sobie że mój Kacper latem latał bez czapeczki z daszkiem lub kapelusika. No ale to prawda niektóre matki przesadzają na dworze jest +15 o dziecko w czapce jaką mój kacper nosi późną jesienią i patrzą na mnie jak na wariatkę że mrożę dziecko:baffled::baffled:

My też staramy się nie przegrzewać i wychodziliśmy i do dziś wychodzimy codziennie na dwór nawet jak miał 8 miesięcy i był mróz to chodziliśmy na spacery chociaż na 30 min a małemu w wózku i tak cieplutko.
Także dziewczyny nie przegrzewajcie dzieci bo to naprawdę zaprocentuje chocby w tym że rzadziej będą chorować

kraf83 kołyska fajniutka ;-) na pewno gdy ja odświeżysz i ubierzesz będzie ślicznie wyglądać ;-) pomyśl, że w razie czego taka kołyskę łatwiej przystawić do łóżka rodziców niż klasyczne wielkie łóżeczko ;-)

Kraf super ta kołyska, jak nie chcesz to daj mi ;-) Naprawdę rewelka!

To prawda z tymi angielskimi dziećmi, przeginają ostro, nasi byli sasiedzi np puszczali dziecko w pampku i koszulce z krótkim rękawkiem i tak sobie łaziło po ogrodzie w błocie, a nasza Ingusia w kurtce i czapce... Problem w tym, że mi ją tak w przedszkolu na dwór puszczali i mówiłam im kilka razy, że jak jest taki ostry wiatr to prosze o opaskę na głowę i bluzę...
Z drugiej strony śmiac mi się chce jak jest lato/wiosna to masowo smarują dzieci kremami przeciwsłonecznymi, a słońca tu praktycznie nie ma, hahaha, gorace dni można na palcach jednej ręki policzyć. Ale Angole twardo samrują dzieciaki nawet jak sa chmury hahaha! :-D

Polki często za to przeginają. Nie tylko z ubraniem. Mnie rozwala jak wszystkie soczki, jogurty podgrzewają zanim dadzą dziecku, odkrawają skórki od chleba 5 latkom itd Za to dbają o dzieci, jak się uwali to zaraz wytrą buzię, a angielskie dzieci chodza z gilami do pasa a na ich buzi i ciuszkach widac cały jadłospis i jeszcze co robiły tego dnia (np malowały, były na spacerze itd)

Tom się rozpisała. :-p

Kraf, kołyska bardzo ładna:-)
Ja też staram nie przegrzewać. Często Franek jest lżej ubrany od innych dzieci, bo naprawdę niektóre mamusie przesadzają, jesienią ubierają dzieci jak na mróz. nigdy mu jogurtów nie podgrzewałam, teraz tylko mleko rano. U nas czasami też widać jadłospis:-p bo nie ma posiłku aby Franek się nie usmarował czymś i jak siedzimy w domu to raczej nie zmieniam mu parę razy dziennie ciuszków.

ja takze staram sie zachować umiar i ubieram Dominika tak jak siebie a jogurty to jak był mniejszy to jadl w temp. pokojowej a teraz daje mu prosto z lodówki i nic mu nie jest

a ja mam pytanie, gdzieś mi tu przeleciało przed oczami kilka dni temu, że do fotelika dla dziecka trzeba mieć jakieś oparcie na główkę...czy coś takiego.
Gdzie takie coś można kupić? Czy może dają to do każdego fotelika :>

2 lata temu w wakacje dorabialam sobie w Aglii sprzatajac domy, gdy weszlam po raz pierwszy do mieszkania pewnej pary to sie przerazilam - do dzis pamietam widok kuwety ich kota :growl: ale najbardziej zdziwilo mnie to, ze ci ludzie bez krepacji do tego balaganu zapraszali swoich znajomych - moja mama jako pedantka nie wytrzymala zrezygnowala z tej pracy i woli teraz pracowac w domu opieki :-D no ale to jz taki kraj, ze w TV po reklamie luksusowego auta polecaja preparat na wszy :-D

z innej beczki, bo nie pamietam czy juz pytalam:
kupujecie podklady do szpitala - takie na lozko?PODKŁAD DO PRZEWIJANIA BELLA BABY (523455436) - Aukcje internetowe Allegro
nie planuje na tym przewijac malucha, ale uzyc tak dla siebie, zeby poscieli nie pobrudzic, bo nie wiem w sumie jak to jest z tym krwawieniem - przy okresie nie raz zdarzylo mi sie przescieradlo poplamic :zawstydzona/y:

reklama
Do góry