reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

jezyk ja taki też posiadam, bo mój mąż ma coś z hipochondryka:-D:-D:-D. Kiedyś jak dostał katarku to leciał do lekarza. Więc i termometr musieliśmy nabyć. I szczerze mówiąc, kupując smoczek termometr chyba przesadziłam, w ogóle kupując termometr dla dziecka specjalnie przesadziłam. Kiedyś były szklane, z rtęcią i trzeba było długo czekać na wynik i jakoś dawało radę. Kupowałam smoczek termometr jak byłam w fazie zauroczenia rzeczami dla dzieci :-D:-D:-D.

reklama
Patrzcie co znalazłam:

IMG_0073.jpg

Czy macie podobne body lub pajace z takimi zastawkami? Dopiero teraz przeczytałam do czego to służy. To się wywija i nakłada na dłonie, zamiast rękawiczek by maluch sie nie podrapał.Ale bajer:-). Przy większości ciuszków z ciucholandu sa takie zastawki.:tak:Fajna rzecz, bo nie trzeba rękawiczek, ale w razie czego to rączki można wyjąć.

-j- zastanawiałam się też po co to. A już mądra koleżanka wyjaśniła:-D:-D:-D. Myślałam, że rączki właśnie można w tym chować, ale nie wymyśliłam po co :-):-):-) i stwierdziłam, że to głupi pomysł.
Ja się troszkę przeraziłam po rozmowie z koleżanką. Powiedziała mi, że nie kupuje mniejszych ubranek jak 68:szok::szok::szok:. Stwierdziła, że jej poprzednie dzieci były gigantami i pierwszy syn nawet nie włożył niektórych ubranek 56 bo urodził się 59. No i z mojego przerażenia wynikły kolejne szaleństwa na allegro. Intruz ma kolejne śpiochy, pajace, tylko że w rozmiarze 68.

ja też średnio wierze tym termometrom elektrycznym. W rodzinnym domu miałam oba i jak mierzyłam nimi, to zawsze była różnica kilku kresek!
Jak się wyprowadzałam, zabrałam elektroniczny ze sobą, pomimo, że mu nie ufam. A teraz też nie kupowałam nowego.
Ale osobiście uważam, że te rtęciowe są najlepsze!

no z rozmiarami to jest ryzyko :-)

jak rodziłam Kubę, to a sali ze mną była dziewczyna, która urodziła syna 62 cm. Miała czapeczkę i parę ciuszków na 56 i je od niej w szpitalu kupiłam :-)

elwis_m a przynajmniej z ceny spuściła? :)
Ja też mam pełno ciuszków w różnych rozmiarach. Znowu dostałam pakę-gigant od znajomej. Ale z tej paki to już wybiorę tylko te najsłodsze ciuszki. Reszta zostanie w pudle do oddania. I wiecie co? Głupio mi trochę, bo teraz wszystkie koleżanki zachodzą w ciążę. Każda pewnie będzie liczyć na jakieś ciuszki ode mnie. A ja moich może mam 20 góra 30. Reszta to pożyczone :dry: a wiadomo, że pożyczone bezzwłocznie oddam właścicielom, bez pożyczania następnym osobom. trochę mi z tym głupio, ale trudno. Nie będę przecież kupować ciuchów, jak już w szafie się nie mieszczą, a tylko po to, żeby później móc je pożyczać innym i nie wyjść na snobkę ;-):-D

elwis_m a przynajmniej z ceny spuściła? :)
Ja też mam pełno ciuszków w różnych rozmiarach. Znowu dostałam pakę-gigant od znajomej. Ale z tej paki to już wybiorę tylko te najsłodsze ciuszki. Reszta zostanie w pudle do oddania. I wiecie co? Głupio mi trochę, bo teraz wszystkie koleżanki zachodzą w ciążę. Każda pewnie będzie liczyć na jakieś ciuszki ode mnie. A ja moich może mam 20 góra 30. Reszta to pożyczone :dry: a wiadomo, że pożyczone bezzwłocznie oddam właścicielom, bez pożyczania następnym osobom. trochę mi z tym głupio, ale trudno. Nie będę przecież kupować ciuchów, jak już w szafie się nie mieszczą, a tylko po to, żeby później móc je pożyczać innym i nie wyjść na snobkę ;-):-D

grosze zapłaciłam :-)

a ciuchami się nie przejmuj!! nie masz, to nie pożyczysz.... możesz powiedzieć, że kuzynce obiecałaś wcześniej....

j tez mam 3 takie pajacyki z "łapkami-niedrapkami" zobaczymy sie to cudo w ogole przyda

ardzesh ja dostalam od niedawno rozmnozonych znajomych / rodziny "fige z makiem" i jakos nie mam nikomu tego za zle, bo wiem ze wiekszosc z nich albo ma w planach kolejne dziecko, albo sprzedaje na Allegro;-) sama planuje spakowac wyprawke malej w taka prozniowa torbe i odlozyc dla kogos wyjatkowego lub dla nastepnej dzidzi :-)

reklama
Body kupilam na rozmiar 56cm ale wygladaja na duzo wieksze, mam tez takie male kaftaniki, ale reszte rzeczy jak pajace i spioszki to juz raczej wieksze kupie ;-) wiadomo ze dzieci sa rozne i nie wiadomo jakie sie urodzi no a trzeba cos ubrac po szpitalu :tak:

Do góry