reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Wow..Kraf..super to wyglada, no i sporo Ci sie tego zebralo..a i widze tez, ze Krzys bedzie mial rozowa wanienke:tak:

Nathalie wlasnie nad Braunem mysle, no i chyba do uszka jest najpraktyczniej, pomiar trwa jakies 2 sekundy. Tylko ta cena:szok: No nic, zakup termometra i tak odkladam na troche pozniej.

Różowa różowa :) WSZYSTKIE rzeczy mam od siostry. A krzyśkowi wszystko jedno chyba będzie czy to niebieska czy różowa :)

reklama
Dziewczyny, proszę o radę. Nie wiem czy kupować laktator, a jeśli tak to jaki ręczny czy elektryczny? Który polecają położne - Medela, Avent czy jeszcze coś innego?
Większość rzeczy już mam, część płynie w paczce z USA (moja przyjaciółka zrobiła nam zakupy na wyprzedażach), drugą część muszę zacząć prać i prasować:-(
Pościel dziś zamówiłam na allegro, fotelik samochodowy Maxi Cosi kupiliśmy już jakiś czas temu używany, ale w bdb stanie:), wózek wybrany - Maxi Cosi Mura, zakup nastąpi po narodzinach Malutkiej:)

ja się z laktatorem wstrzymuję na razie, kupię po porodzie.
i tym razem idę na wygodę i kupuję elektryczny :-)
wracam do pracy od razu po macierzyńskim i pewnie będzie mi potrzebny (jak z pierwszym dzieckiem).
poza tym polecam ściąganie i zamrażanie pokarmu (kupiłam już nawet woreczki), jak chcesz wyjść, masz szkołę, wesele itp, to kogoś zostawiasz z dzieckiem i maleństwo wcina twój pokarm :-). jak syn był mały to chodziłam do szkoły i bardzo się zamrożony pokarm przydawał.

Dziewczyny, proszę o radę. Nie wiem czy kupować laktator, a jeśli tak to jaki ręczny czy elektryczny? Który polecają położne - Medela, Avent czy jeszcze coś innego?
Większość rzeczy już mam, część płynie w paczce z USA (moja przyjaciółka zrobiła nam zakupy na wyprzedażach), drugą część muszę zacząć prać i prasować:-(
Pościel dziś zamówiłam na allegro, fotelik samochodowy Maxi Cosi kupiliśmy już jakiś czas temu używany, ale w bdb stanie:), wózek wybrany - Maxi Cosi Mura, zakup nastąpi po narodzinach Malutkiej:)

No ja właśnie wczoraj kupiłam laktator.. miałam ten sam "problem" czy brać czy nie.. trudno-kupiłam. Zobaczymy jak się sprawdzi:sorry2:
Kupiłam Tomee Tippie czy jak się to pisze.. zdecydowałam się na ręczny,do tego jeszcze była butelka, pojemnik, smoczek i jakieś wkładki czy coś tam.. 100zł:baffled:-
A co do wózka to mnie też się strasznie Maxi Cosi Mura podoba ale m. mi marudził bo jemu w większości wózków coś nie pasowało więc będzie Mutsy Slider:tak:

Ewelinka ja zamawialam na bobowozki...wzielam platnosc za pobraniem..chyba na drugi dzien wyslali mi sms-a informujac, ze przesylka jest juz w drodze i bedzie u mnie na nastepny dzien. Tu zaplusowali. No i faktycznie przyszla paka..zaplacilam i dawaj do rozpakowywania i po jakims dopiero czasie zorientowalam sie, ze mam w domu tylko stelaz z gondola, a zamawialam rowniez siedzisko spacerowe. Troche spanikowalam, bo kurierowi przeciez zaplacilam za calosc:wściekła/y: No to dzwonie do tych bobowozkow i wytlumaczyli to tym, ze siedzisko spacerowe szlo z innego magazynu..bylo zreszta na nastepny dzien. No nic, troche sie pani ze sklepu ode mnie oberwalo, bo przeciez skoro wyslali sms, ze paczka wyszla to mogli i wyslac, ze beda to dwie paczki:wściekła/y:

Co do laktatora...ja sobie na razie daruje..moze mi sie nie przyda, a jak cos to zawsze moge kupic. Tak samo na razie darowalam sobie wszelkie butelki, smoczki, podgrzewacze, sterylizatory.

reklama
Do góry