reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Ja mam plan aby zapakowac rzeczy potrzebne na jakies 2-3 dni.... Reszte mi dowioza w razie czego :-) Nie chce za duzo kosmetykow zabierac, to sie mija z celem. I tak malo kto po porodzie wyglada ladnie :-p Jeszcze to zmeczenie... pewnie bede wiecej myslala o odpoczynku i o malenstwie niz o swoim wygladzie...

Za niedlugo wybiore sie do szpitala zobaczyc co tam wymagaja odemnie i od taty itp. Chcielibysmy miec mozliwosc porodu rodzinnego, wiec biore pod uwage to ze i mąż musi miec jakies swoje rzeczy w torbie.... W koncu nigdy nie wiadomo ile godzin bedzie trwal poród:rofl2:

reklama
Nam położna też dała radę - nie pakować całych paczek pieluch jednorazowych, tylko powiedzmy 5 sztuk, a na drugi dzień mąż jak przyjedzie to dowiezie.
To samo z pieluchami dla kobiet w połogu i innymi rzeczami. Mąż czy rodzice zawsze mogą dowieźć. I tak właśnie zrobimy. Torbę już mam, nawet wyprałam ją :) więc niedługo mogę zacząć się pakować. hehe

Dziewczyny jakie bedziecie kupować pieluchy? Pampers Newborn, czy Pampers new baby mini? I gdzie jest jakaś fajna promocja na nie?
JA znalazłam w Rossmanie Pampers Newborn 44 szt. za 20.99!!! Tanio, ale zastanawiam się czy nie lepiej kupić te mini. Ich jest w paczce 98 szt. ale nie znalazłam zadej promocji.

Ja w ogóle nie będę kupować Pampersów tylko jakoś inną markę, bo słyszałam od wielu znajomych, że uczulają, a jest duży wybór na rynku:tak:

Ja też nie kupuję Pampersów, bo uczulają. Znajoma zaopatrzyła się w większą ilość a potem wymieniała bo synek już w szpitalu dostał mega alergii na nie. Polecili jej wtedy, że po urodzeniu najlepsze są nasze Belli też newborn.

reklama
ja kupie pampersy bo Dominik mogł chodzic tylko w tych na kazde inne reagował mega odparzeniem pupki i ciężko było to wyleczyc a na pampersach było ok wiec teraz tez zamierzam sie w nie zaopatrzyc :-)

Do góry