reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
W szpitalu siemieradzkiego rodzila moja kuzynka i byla bardzo zadowolona ;-) z tym ze tam maja tylko jedna sale do porodow rodzinnych a ona z tego co wiem opłacila sobie personel wiec miala tam dobrze:tak:

Ja tak czy inaczej wybieram sie na ujastek do szkoly rodzenia i moze tam na porodowke, albo żeromski... Jeszcze zobaczymy... :rofl2:

Jak radzicie sobie z rozmieszczeniam rzeczy dziecka w malych mieszkaniach? Ja mam sypialnie 230x330cm wiec niesety nie dosc duza.... Miesci sie nasza wersalka, jedna szafa, komputer i lozeczko dla dziecka... Teraz zastanawiamy sie jak zabezpieczyc mieszkanie min kable i wystajace czesci szafek... :confused:

nimfii My mamy mieszkanie 34 metrowe. LEdwo się mieścimy. Rozkręciliśmy juz meblościankę, zeby było więcej miejsca. Ciuszki mamy w komodzie, gdzie kiedys była nasz bielizna. Koło komody stoi łózeczko. CO miesiac robimy generalne porzadki i wyrzucamy niepotrzebne rzeczy, zeby sobie nie zagracic mieszkanka. Wczoraj jak byli u Nas goście to mowili, że mamy bardzo dużo miejsca. hehe. I tak pewnie nie pomieszkamy tu dłużej niz rok. Potem to wyjamiemy komus, a sami wynajmiemy wieksze 3 pokojowe. Szkoda troche, bo najelpiej mieszka się we własnym mieszkanku. Tyle go urzadzaliśmy :( Trudno

właśnie przyszły dwa pudła z allegro :-)
W jednym poduszka do karmienia, okrycie kąpielowe, grzebyczki, woreczki na pieluszki i inne pierdółki. Druga paczka to wkłady, podkłady i majtki poporodowe :-)
a wczoraj kupiłam huggiesy newborn :-)

jej Elvis...naprawdę jesteście już gotowi! ;-) Ja to mam w planie na pocz. stycznia jak teściowa nas nawiedzi zabrać chłopa wpaść do jakiego Entliczka i kupić wsio za jednym zamachem.A termin mam na połowę lutego a moja mama nasz wszystkich przenosiła i ja też K tydz przenosiłam to mi się nie śpieszy ;-) :-D

dziękuję ci aga221122 za pytanie o pielęgnację chłopca. Ja też kompletnie nie wiem co i jak a i mama też nie za bardzo mogłaby mi pomóc, bo ma dwie córki i nawet się zmartwiła, jak sobie z tym poradzę.
Dziękuję więc doświadczonym mamom za rady, przeczytałam z uwagą !!! i uspokoiłam się bo piszecie, że to nic strasznego.

Dziś podpytałam w pracy koleżanki o materace i też dużo z nich miało kokosowo-piankowe lub kokos-gryka-pianka i nie narzekały. Ja też uważam, że nie ma co przepłacać.

dziękuję ci aga221122 za pytanie o pielęgnację chłopca. Ja też kompletnie nie wiem co i jak a i mama też nie za bardzo mogłaby mi pomóc, bo ma dwie córki i nawet się zmartwiła, jak sobie z tym poradzę.
Dziękuję więc doświadczonym mamom za rady, przeczytałam z uwagą !!! i uspokoiłam się bo piszecie, że to nic strasznego.

Dziś podpytałam w pracy koleżanki o materace i też dużo z nich miało kokosowo-piankowe lub kokos-gryka-pianka i nie narzekały. Ja też uważam, że nie ma co przepłacać.

:-):-):-)

my mamy gryka+kokos i nie narzekam. kosztował chyba ok 80 zł jakieś 3,5 roku temu.

reklama
a ja dzisiaj kupiłam pampersy. Tylko ze się pomyliłam i zamiast newborn to kupiłam większe, ale jest na nich napisane, ze od 3-6kg wiec powinny być dobre. Mam nadzieje że moja Zośka jak się urodzi to będzie ponad 3 kg wazyć:)

Do góry