reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
Habcia ty masz X-landera z tego co pamiętam ..
Powiedz mi czy adaptery ,które są do gondoli w zestawie pasują również do fotelika ???
Ja mam fotelik maxi cosi cabrio... wiem że można go również wczepić tak jak fotelik X-car lub maxi cosi city...
Czy może musze mieć jakieś dodatkowe:confused:

Dziewczyny jak będziecie teraz na zakupach gdzie będą wózki to spytajcie się o te adaptery do FOTELIKA maxi cosi cabrio do X-landera XA ..jeśli nie sprawi Wam to kłopotu :-);-)

W Krakowie to mam dwa sklepy na oku do ktorego wybiore sie po brakujaca wyprawke... Jeden w centrum Huty a drugi na ul. Centralnej, gdzie ponoc duze rabaty daja :-)

Tak czy inaczej to w styczniu bede robic bo teraz nie mam z kim pojezdzic... Rodzince niefartownie wypadly zmiany w pracy i do Świąt pracuja od rana do wieczora...

Tylko zaczelam myslec nad skompletowaniem rzeczy potrzebnych do szpitala... Wiece moze co jest na wyposarzeniu szpitala na oddzialae polozniczym poza tymi koszulami o ktorych juz pisalyscie? :rofl2: Byc moze w kazdym szpitalu jest inaczej, bo czytalam juz kilka artykulow na temat - co zabrac do szpitala i nieraz sa rozbierzne informacje

nimfii ja zabieram co uważam dla siebie potrzebne. Co nie będę miała to mężuś dowiezie, poza tym mam nadzieje, że spędzę tam max 3 dni i jak mi braknie kremu do twarzy to mi skóra się nie zeschnie przez te 3 dni :-):-):-). Ja korzystam z tej listy, która się pojawiła tu na forum. Ostatnio jak byłam u lekarza, w recepcji była lista do szpitala, i nie różni się niczym od tej tu na forum. Aaaa jest mała różnica, dodali co tata powinien mieć ze sobą:))) Więc myślę, że jak zapakujesz się zgodnie z tą listą to będzie oki doki. A na liście dla taty znajdują się: zmienne obuwie, wygodne, czyste ubranie, kanapki, woda, kawa, herbata w termosie.

Torby do szpitala niektórych mam są wieeelkie, a z doświadczenia Wam powiem że np ja nie myślałam o używaniu balsamu np po prysznicu, owszem kolorówka wskazana bo trza jak człek wyglądać. My byliśmy 11 dni i mąż i moi rodzice dowozili przeróżne rzeczy....potem mój chłop jak wracaliśmy dwa razy kursował do samochodu i nosił....

Ja w torbie szpitala nawet szamponu do włosów nie miałam, myłam je żelem pod prysznic:-p Fakt nie wyglądałam szczególnie, ale te mamusie co wcierały sobie balsamy itp, wyglądały wcale nie lepiej.

reklama
widze ze duzo z was ma juz wyprawki pokupowane a ja mam tylko to co po starszym odziedziczy a reszte mysle w styczniu dokupic juz po remoncie bo na razie nie mam gdzie tego trzymac :)

a co do torby do szpitala to tez mysle zabrac co niezbedne a jak trzeba bedzie cos wiecej to maz mi dowiezie

Do góry