reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

elwis_m ja jestem przerażona:szok::szok::szok:. Boje się strasznie tego mojego małego faceta. Czy sobie poradzę i krzywdy mu nie zrobię. Ja chromolę, wolałabym dziewczynkę przez to. Tu wszystko wiadomo co i jak.
larkaa co do Baby Maxa to ceny mają tam powalające. A szlak mnie mało nie trafił jak zobaczyłam, że na allegro sprzedają połowę taniej. To jest jakieś nienormalne.

Aga Nie jest źle ;-).. moim zdaniem pielęgnacja nie jest skomplikowana ... pamietaj jeszcze o tym aby siusiaka (przy zakładaniu pieluszki ) ustawić na dół...bo wtedy mały siusia na dół a nie do góry:-D... czasami się zdarzało że ponad pieluszką miał mokro ,a to przez to że siusiak ustawił sie do góry ...ale to mały pikuś ..później robisz wszystko automatycznie jak mały motorek i nawet o tym nie myślisz :-D
A co do reszty to tak jak pisała Elwis ... aaa i powiem ,że przy kupce z chłopcami jest wygodniej niż z dziewczynką ...:-) u dziewczynek trzeba byc ostrozniejszym z wycieraniem pupci :tak:

reklama
ja tez uwazam ze pielegnacja chłopca to nie takie trudne a po jakimś czasie nabiera sie wprawy i wszystko robi sie automatycznie. Ja z kolei sie zastanawiam jak to bedzie jak bede miala teraz dziewczynke a niestety jeszcze nie wiem ale moze we czwartek na usg sie dowiem :-)

łatwo wam mówić, że się wszystkiego nauczę i będzie dobrze. Jak nie jestem panikarą i nawet poród mnie tak nie przeraża, to pielęgnacja mojego syna tak:szok::szok::szok:. mam nadzieje, że przejdzie ta panika, bo do sprawdzianu jeszcze 1,5 miesiąca, a ja się budzę w nocy i o tym myślę.

łatwo wam mówić, że się wszystkiego nauczę i będzie dobrze. Jak nie jestem panikarą i nawet poród mnie tak nie przeraża, to pielęgnacja mojego syna tak:szok::szok::szok:. mam nadzieje, że przejdzie ta panika, bo do sprawdzianu jeszcze 1,5 miesiąca, a ja się budzę w nocy i o tym myślę.

wszystko przyjdzie samo zobaczysz :-D:-D:-D

Aga łóżeczko pierwsza klasa:):):) a co do pielęgnacji synka to zobaczysz że jak się urodzi to będziesz wiedziała co i jak:):)

A ja właśnie zaczynam pranie wyprawki dla mojej księżniczki, i się załamałam jak zobaczyłam ile tych malutkich ubranek się mieści w pralce. gdzie ja to powiesze hehee

aga łóżeczko ładne. a co do pielęgnacji to naprawdę jest bardzo proste i ponoć chłopców łatwiej się pielęgnuję niż dziewczynki. a z siusiarkiem naprawdę się nie zamartwiaj ja też panikara jestem a dałam radę:-)

U nas w szpitalu rodzi się w szpitalnej koszuli i są one krótkie z każdej strony z przodu z tyłu i rękawy też w razie kroplówki

acha już sie przestraszylam, ze sa krociutkie. TO w sumie lepiej miec szpitalna przy porodzie, bo po co swoje brudzic :)

Megusku a Ty gdzie w końcu chcesz rodzic?

to chyba zależy od szpitala. Nam też położna mówiła, że szpitalne koszule do rodzenia są króciutkie. To jeszcze pozostałości po starych czasach jak pacjentka była przywiązana do łóżka. A teraz sama nas zachęcała do swojej koszuli do rodzenia, bo można chodzić po korytarzu podczas I fazy porodu, albo zmieniać boksy do rodzenia. A na korytarzu można spotkać inne pary rodzące, więc żeby się nie krępować mamy mieć koszule za pupkę :D
Na Ujastku pewnie mają jakieś nowsze koszulki bo to podobno wypasiony szpital ;-) A ja ...nie mam jak pojechać i wybrać szpitala ale wybraliśmy dwa (maja wg znajomych które tam rodziły ok warunki) MSWiA albo Siemieradzki..

wiesz ja tez maslalam jak to bedzie...ale moj maz pomogl -no on w koncu ma takie same ;-) :-) :-D

...
A co do reszty to tak jak pisała Elwis ... aaa i powiem ,że przy kupce z chłopcami jest wygodniej niż z dziewczynką ...:-) u dziewczynek trzeba byc ostrozniejszym z wycieraniem pupci :tak:

no właśnie, ja się boję troszkę o tą moją córeczkę :-). Chłopaka się podciera od tyłu do przodu, dziewczynkę od przodu do tyłu :-)))

reklama
Dawno nie wchodziłam na ten wątek i tyle mnie ominęło :-(
Aga, siusiakiem się nie przejmuj. Mnie teraz bardziej mała cipka przeraża i podcieranie w odpowiednią stronę ...Z Frankiem nie miałam żadnego problemu, a napletkiem się zajmuje tatuś ,ale Ty masz jeszcze sporo czasu na takie zabiegi:-)

Do góry