reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

larkaa do tego sklepu się jedzie w stronę Łagiewnik od Wrocławia? Jeśli tak to też tam byłam na samym początku ciąży, a potem porównałam ceny ze sklepami koło mnie i znalazłam hurtownie, która ma wszystko tańsze. To jest drogi sklep i prawdę mówiąc nie jest aż taki duży wybór.

reklama
No są dwa Baby Maxxy, jeden w Bielanach Wrocławskich a drugi w Psarach chyba, a ja byłam w tym w Bielanach, który mam prawie pod domem. A w kierunku Łagiewnik to chyba właśnie ten Bielański jest, gdzie najwięcej to mają zabawek chyba niestety :D

Widze ze zakupy ida pelna para ;-)

Fajne pomysly tu podsuwacie :-) ja na razie wstrzymuje sie od zakupow, bo rodzina zapowiedziala nam ze nas obdaruja prezentami.... Polowe wyprawki juz mam, wiec na pewno zostana mi do dokupienia jakies kosmetyki i troszke ubranek... no i wozek! Ale ten mam juz upatrzony:-D

Po Świętach zobaczymy co bede musiala jeszcze dokupic... bo zdaje sie ze juz mniej niz wiecej...

Czy jestescie juz spakowane do szpitala? :rofl2: Na oko zostal miesiac albo dwa do porodu, ale ja jestem wlasnie na etapie wykupywania kilku niezbednikow.... Mam juz 2 koszulki do karmienia... jeszcze jakis szlafrok, no i cala masa rzeczy dla dziecka...

Czy slyszalyscie cos o pieluszkach specjalnie wycietych na pepuszek dziecka? Podobno sa dobre w pierwszych dniach zycia aby nie naciskac na gojacy sie pepek:confused:

nimfii słyszałam dwie rzeczy, raz że trudno je dostać, a dwa że ta dziurka rzadko wypada w miejscu pępka, bo jak wiadomo każde dziecko jest inne. Podobno dla upartego najlepiej samemu se nożyczkami wyciąć dziurkę na pępek.

ja ponawiam pytanie odnośnie materacyka i dodatkowo pytam czy szlafrok może być czarny? :)

Szlafrok czarny no nie wiem, rzecz gustu. Ja bym wybrała kolorowy, żeby mała od razu mamę widziała taką kolorową wiosenno- radosną:-D
Co do materacy to wybiorę twardy, bo słyszałam, że najlepiej wpływa na kręgosłup dzidzi. Nie pamiętam czy one mają kokos.

jeszcze nie myślałam tak intensywnie o materacu ale myślę, że będzie to gryczano - kokosowy.
A co do szlafroka - dziecko w pierwszych dniach życia nie rozróżnia kolorów więc będzie mu obojętne czy masz kolorowy czy czarny kolor :) dla dzidzi ważne jest, żebyś była MAMĄ i była przy nim. :) Dzidzia woli goły brzuszek :-)
A poza tym w szlafroku to chodzisz po korytarzu a nie w sali gdzie leżysz z maluszkiem.
Larkaa- jakikolwiek szlafork wybierzesz, będzie ok!

My kupiliśy materac gryczano kokosowy, a pomiędzy jest pianka. DO tego ma zdejmowany pokrowiec. Od strony kokosu jest dość twardy. I chyba na tej stronie będziemy klaść dziecko. Po stronie gryki są takie kulki.

Larkaa, myślę, że kolor szlafroka nie ma znaczenia, a jeżeli dziewczyny piszą, że dziecko ma widzieć mamę w kolorach, to przecież pierwsze kolory jakie dziecko rozróżnia to CZERŃ I BIEL.
ja mam zwykły biały frote, kiedyś go dostałam i nie miałam okazji go wypróbować, teraz będzie jak znalazł !!!

co do materacyka to nie mam pojęcia, muszę najpierw poczytać trochę co i jak a potem się zdecyduję.

reklama
pytam o ten czarny, bo ja mam w domu taki z misia długi do ziemi błękitny i poprostu szkoda mi go do szpitala, pozatym właśnie słyszałam, że gorąco strasznie jest i ostatnio jak byłam w tesco widziałam taki cienki krótki i czarny za 39,90 zł i myślę właśnie czy go nie kupić, ale coś mi sie obiło o uszy że wszystkie ciuchy mają być jasne w szpitalu ;/

Do góry