reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Witam :-).
Jak narazie nic jeszcze nie kupiłam maleństwu bo nie chce zapeszać ale już nie mogę doczekać się zakupów bo teraz są takie śliczne ubranka w sklepach.
Ale moja mamcia nie wytrzymała i kupiła śpioszki wczoraj ,wariatka a mnie to zabroniła !!

"Jesteśmy warci tyle,ile możemy dać innym"

reklama
Postanowiłam sobie że po następnej wizycie u lekarza, a będzie to 8 stycznia idę na zakupy dla maleństwa :] Jakieś takie skromne bo nie wiem czy uda się już poznać płeć:-).A tak wogóle to w którym tygodniu moża poznać płeć??

"Jesteśmy warci tyle,ile możemy dać innym"

Rzeczy potrzebne w szpitalu dla mamy
- przybory toaletowe ( dezodorant, pasta do zębów, krem)
- mydło toaletowe dla dzieci czyli łagodne do mycia krocza po porodzie(albo lepiej plyn do higieny intymnej ktorego zawsze uzywasz)

- ręczniki, najlepiej ciemne, gdyż po porodzie kobiety zwykle krwawią
- podpaski duże lub podkłady o dużej chłonności
- kilka koszul nocnych najlepiej rozpinane na górze, aby łatwo było w nich karmić noworodka
- kilka par majtek na zmianę, lub majtki jednorazowe
- biustonosz dla karmiących matek i wkładki laktacyjne
- przyda się także telefon komórkowy, woda niegazowana, czasopisma
- kapcie

Cypisia te wozki z Tako to wlasnie to czego szukalam. Jak weszlam na ich strone to nie moglam sie napatrzec. Znacie moze jeszcze inne firmy, ktore oferuja podobne wozki? Za tydzien jedziemy do Polski i chcielibysmy sie juz troche poprzymierzac. Jak patrze tu w Anglii na te wozki to dosyc ze sa drogie, tylko szare albo brazowe, a kola to takie ze jak sie papieros wkreci to pewnie sie polamia. Nie sa warte tych pieniedzy.
Zdecydowalismy, ze wozek kupimy w Polsce.

Witajcie przyszle mamy! Sorki,ze tak sie wam wtracam,ale tak podczytalam watek i przypomnialy mi sie moje dylematy zwiazane z kupnem wozka.Zdecydowalismy sie na wozek Quinny Speedi,kupilismy w Anglii,ale przez eBay,bo w sklepach faktycznie ciekawego wyboru nie bylo i wozki w wiekszosci czarne.Natomiast jesli chodzi o ceny to w UK zdecydowanie nizsze niz w PL.JAk raz poszlam do sklepu w Pl i chcialam dokupic spiwor do wozka to pan sie bardzo zdziwil,ze w ogole tego w sklepie szukam,bo to jest za drogie i trzeba przez internet zamawiac.Poza tym nie widzialam tych wozkow w zadnym sklepie,mimo,ze to juz nie najnowszy model.Pewnie w wiekszych miastach sa,ale troche sie zdziwilam,ze przy takim duzym wyborze wozkow Quinny w ogole nie bylo.
Musze przyznac,ze z wozka jestem bardzo zadowolona,latwo sie nim jezdzi przez to kolko zwrotne z przodu,jest lekki.Tyle tylko,ze maly pojezdzil w gondolce przez 4,5 m-ca i jak nadeszla zima i trzeba bbylo dziecko w kombinezon ubrac to juz sie bidulek nie miescil,ale jakby to bylo lateo to mysle,ze jszcze by tyroche pojezdzil.Co do spacerowki to jest kilka defektow,a najbardziej denerwuje mnie regulacja oparcia,bo ciezko to wykonac jedna reka,a i tak calkiem na pionowo nie da sie ustawic,poza tym oparcie w czasie jazdy samo mi sie obniza.Mysle ,ze pojezdzimy tak do czerwca jak maly bedzie mial 11 m-cy i sprzedamy ,bo akurat kolezanka jest chetna,jako ze spodziewa sie dzidzi w lipcu.
Co do fotelika wpinanego w stelaz to potwierdzam,ze to super wygodna sprawa jezeli chodzi o zakupy i krotkie wypady.Mamy fotelik Maxi Cosi Cabrio i miomo,ze jest do 13 kg,a Macius wazy niecale 9,to dziedlugo bedziemy musieli kupic nowy ,bo w tym mu juz nozki wisza,a w samochodzie ma je zgiete,bo oparte o oprcie siedzenia.
Troszki sie rozpisalam,ale chciala sie tylko podzieli moimi spostrzezeniami.Juz zmykam i pozdrawiam wszystkie mamuski,trzymajcie sie cieplutko.

Napewno kupie trojkolowca i bardzo mi przypadl do gustu Quinny Speedi SX kolor Chili. Strasznie mi sie podoba, ale nie testowalam go jeszcze. Narazie tylko ogladam w necie. Chcialabym zakupic Speedi (spacerowka) + Dreami (gondolka) + Footmuff (spiworek na zime) + Allweatherset (folia przeciwdeszczowa) + Nappy Bag (torba - zastanawiam sie jeszcze). Bez fotelika bo fotelik dostalam od znajomej, a my malo jezdzimy zeby zakladac fotelik na rame. Nie wiem tylko czy kupi sie wszytsko razem czy lepiej kupic wszytsko osobno na eBayu.

Co do wozkow Tako dziewczyny zwroccie uwage na amortyzator przy ramie. Moj wozek takowy posiada i jak Sandra jezdzila w gondolce i przodem do mnie to jezdzilo sie wysmienicie, ale jak podrosla i przeszla na spacerowke przodem do jazdy to ten amortyzator, ktory jest przy ramie przeszkadzal bardzo i im dziecko ciezsze tym gorzej sie jezdzilo tzn przy zakretach czy przy wjezdzaniu na chodnik. Wozek ten posiada w sumie 5 amortyzatorow. 4 amortyzatorach sa przy kolach i je mozna zablokowac, a piaty jest przy raczce i jego niestety nie da sie zablokowac.

reklama
Tau no nie mowie ze i mnie sie nie zmieni jak pojde do sklepow i bede nimi jezdzic i sie przymierzac do kazdego po kolei ;-) :-)

Kolor czerwony jest jak dla mnie piekny w tym roku :-) Koniecznie wozio w tym kolorze hihi :-)
3 lata temu mialam szal na pink ;-P

Moim zdaniem spiorek i folia przeciwdeszczowa musi byc. Co do torby to musze sie zastanowic. Wszytsko zalezy czy kosz pod wozkiem bedzie pojemny i ile taka torba bedzie kosztowala. Przy Sandrusi torba byla jak dla mnie nie do zastapienia. Pojemna i wszytsko co potrzebowalam wziassc na spacerek to bylo pod reka ;-)

Po tych dyskusjach na tym watku pewnie kazda bedzie miala podobny wozio hehe :-) Fajnie :-)

Do góry