reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

reklama
witam . melduję się na stanowisku, bo dawno nie pisałam :). Jak wy dziewczyny to robicie? Dzisiaj naciągnęłam męża na wyprawę do C&A , jest tam stoisko dla ciężarnch. Kupiłam sobie już cudne dżinsy z gumą w pasie i bardzo wam polecam. Ja się już w zwykłych okropnie męcze. Kosztowały 149 zł . Wydaję mi się że to troszkę mniej niż w tych firmowych typu pępek świata na przykład.
Dla maluszka nic nie mamy jeszcze (poza tą górą ubranek po synku :-) ) Ale przypyszczam że jeśli lekarz tylko piśnie słówko że to dziewczynka to wpadam pomiędzy różowe falbanki i motylki heheh....

Ja potrzebuję masywny wózek, stąd głównie moje wybory. Przede wszystkim odpadają 3 koła - ja tego cholerstwa nie umiem prowadzić :-D, a poza tym mieszkam w środku lasu - bywa grząsko, zatem wózek musi mieć 4 duże koła, najlepiej pompowane. Zdaję sobie sprawę z tego, że jest ciężki, ale na szczęście nie mieszkam na wysokim piętrze, wózek będzie stał na dole w domu, tuż przy wyjściu :happy:, a z zapakowaniem go do auta też nie będę miała problemów, bo auto mam spore :-p
Jak już dzidzia podrośnie, pomyślę nad jakąś małą lekką spacerówką. A póki co - jestem zakochana w tych wielkich, ciężkich, masywnych wózkach :-)

W Danii jest mnóstwo olbrzymich wózków, gondole mają chyba na metr dlugości, oni w ogóle tu większe dzieci tymi wózkami wożą. Zastanawiam się nad takim bo jest dopasowany do tutejszych wiatrów, ale muszę poszukać używanych, bo nowy to okolo 3000zl:(.

Właśnie się rozwiązał mój problem wózkowy, dostanę w prezencie wózek po męża bratanku, który właśnie z niego wyrósł:).

Wydaje mi sie ze ubrania ciazowe w Polsce sa duzo tansze- ja znalazlam najtansze spodnie w Dublinie za 30 euro z przeceny a tak to po 100-150 euro:szok:

W niemieckim C&A za jeansy ciazowe trzeba liczyc ok 30-40€, wiec chyba ceny sa podobne.
Ja ostatnio tez tam robilam zakupy, tyle ze kupilam jedne spodnie bezowe w kratke takie 3/4 za 19€ i drugie takie za kolana w ciemna szara kratke, za 12€ :) Obydwie pary przecenione z 30-40€ :blink: Akurat takie na styl jesienny, a i wiosna spokojnie jeszcze zaloze, bo grube nie sa :) Ale jaka to wygodna z tym pasem!!! :-)
Skusilam sie tez na t-shirt z napisem "lady or gent" :-D

A ja znalazłam dziś bardzo tanie porteczki ciążowe w sklepie Tchibo - za 70 zł (po jakiejś niewielkiej przecenie). Ponieważ, mądrala, nie chciałam czekać, aż Mężuś zabierze mnie do sklepu jutro, to zamówiłam wysyłkowo. A żeby opłacał się koszt wysyłki - zamówiłam jeszcze 2 rzeczy, czyli w sumie zrobiłam zakupy za 150 zł :baffled:

A nasz Dzidziek ma już trochę ciuszków. Muszę się przyznać, że pierwsze zaczęłam kupować już jak się staraliśmy, żeby Malucha skusić, żeby do nas przyszedł - udało się :tak: Teraz bzik przeszedł na Babcię i ona oddaje się szaleństwu.

A przecież zaczęły się wyprzedaże.... :-D

reklama
Ja dzisiaj kupiłam sobie w ciucholandzuie spodnie ciążowe jeansowe i sweterek za 2zł w stanie idealnym.

Do góry