reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Ja sobie już zaczynam robić zakupy na allegro i przesyłam zakupy do mamy, jak bedę wracać po świetach z Polski to wezmę ze sobą całą pakę i zaoszczedzę na przesyłkach. To mój pierwszy zakup - 10 zł + przesyłka:

Załączniki

• 495057913_1.jpg
    495057913_1.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 50
reklama
ja kupuje ciuszki na ebay'u juz do jakiegos czasu. To nasza pierwsza dzidzia, wiec nie mialam ani jednego dzieciecego ciuszka, a i tu, w Niemczech, nie mam nikogo od kogo moglabym ciuszki dostac czy odkupic. Jest tego nawal, wiec wybieram sobie rozmiarowo te nienoszone, albo zalozone z raz, a i tak mam za kazdym razem paredziesiat stron do przejrzenia :) Body, spioszki, spodenki (choc z tymi to przesadzilam, bo wzielam malutkie i pewnie samia ani razu nie zaloze :D ) kupuje za ok 1-3€ + przesylka. Czasem z metkami nawet, choc zazwyczaj sa jedynie wyprane, bo maluchy zbyt szybko wyrastaja, a pewnie kazda mama ma ciuszkow az nadto :)
Moja mama kupuje jeszcze na pchlich targach uzywane, ale w stanie idealnym i juz zebrala mi sie w domu calkiem pokazna wyprawka. Poza pierwsze 6 m-cy narazie nie wygladam. Jak juz bedzie wiadomo, czy synek czy coreczka, bede kontynuowac zakupy :) (Choc moja mama ostatnio nie wytrzymala i kupila rajstopy dla dziewczynki z takimi falbankami na pupie :-):-) )

Wozek dostaniemy w prezencie od moich rodzicow. Mialam nadzieje w takim ukladzie na lozeczko od tesciow, ale poki co cisza. Komodka juz stoi, czerwona, ale nie moglam sie jej oprzec. :-p Pokoik urzadzimy uniwersalnie mysle, tzn. albo baaaardzo kolorowo, albo zielen+pomarancz/czerwien, na pewno nie na niebiesko badz rozowo :)

O kosmetykach jeszcze nie mysle, choc maz juz zaproponowal powolne kupowanie pampersow, by potem wyrobic z nimi finansowo :-)
Posciel przyjdzie pod koniec.

Widze dziewczyny ze juz macie cale wyprawki,a ja ani jednego ciuszka jeszcze...A tak bardzo mnie kusi aby cos juz zaczac kupowac,zaczekam jeszcze do mojego usg za 2 tyg.

reklama
A ja mialam sie powstrzymac az do usg ale wczoraj nie wytrzymalami kupilam kilka slicznych ciuszkow,a na dodatek przegladnelam rzeczy po mojej corci i nazbieralo sie tego wielkie podelko nawet jak bedzie chlopczyk,bo z Viki do 8 m nie wiedzialam ze bedzie dziewczynka wiec kupowalismy w neutralnych kolorach.
Moj maz juz panikuje mowi ze pewnie znow co chwile bede go ciagac po sklepach,ja tez myslalam ze w drugiej ciazy troszke spokojniej sie wszystko przezywa,ale jak tu nie wzruszac sie na widok takich malenkich ubranek....

Do góry