reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

dee83 gdy Sandra miala 1 rok i 9 miesiecy to przyjechalysm do irlandii. Tatus zakupil lozeczko dla malej razem z oslonka. Bardzo fajnie sie sprawdza.

A tak wyglada.
22pf5.jpg

Plecam. Moze i u Was sie sprawdzi.
Starczy dziecku na dlugo.

Ja mam teraz w planach kupic lozeczko ze szczebelkami, ktore mozna zdemontowac na podobne do tego co teraz ma moja corcia. No nic zobaczymy ;-)

Zakupy dla bobaska juz z checia bym robila, ale wydaje mi sie, ze jeszcze troche za czesnie ;-) Poczekam ale nie wiem jak dlugo wytrzymam ;-):-)

reklama
rzeczywiście świetne !! ciekawe czy można u nas dostać. mnie by się przydało coś co można by było złożyć na dzień, ale jak pomyśle i pokombinuje to może się znajdzie miejsce. dzięki za podpowiedź

Nasze male przez pare miesiecy bedzie spalo w takiej kolysce bujanej a pozniej tez mamy zamiar kupic Viki takie lozko z oslonkami bedzie juz miala ponad dwa lata to mam nadzieje ze sie szybciutko przyzwyczai.Z pare miesiecy chcemy ja przeniesc do jej pokpju bo na razie spi w lozeczku ale w naszym pokoju,a nie chce wsystkiego robic jak sie male urodzi o bedzie dla niej za ciezko...

mnie korci, gdy widzę coś fajnego dla niemowlęcia, ale... trochę za wcześnie, myślę:sorry2:

Ja też gdy wchodzę do sklepów z ciuszkami niemowlęcymi miałabym ochotę zacząć robić zakupy. Ale rodzina mi odradza, mówią, że za wcześnie. Chyba z zakupami się wstrzymam, jak będzie wiadomo, czy to chłopiec czy dziewczynka. :-)

Ja chcę taki z nosidełkiem, fotelikiem i pompowanymi kółkami - czterema, bo próby poprowadzenia trójkołowych kończyły się śednio ciekawie :-D
A te 4-kołowe, o których mówię, są bajeczne - zakochana jestem :-)
Mają tyle tych toreb, miejsc na różne rzeczy, ustawień... no i ten zajefajny fotelik. Dla mnie rewelka!
Aha! Mój wózek koniecznie musi mieć w sobie jakieś pomarańczowe elementy - strasznie energetyczny i pozytywny kolor :-) Jeden z typów na zdjęciu :-)

Załączniki

• C5 grafit pomarańcz.jpg
    C5 grafit pomarańcz.jpg
    37,6 KB · Wyświetleń: 109
cypisia, ja mam bardzo podobny do tego na twoim zdjęciu, tylko w kolorze zielono-czarnym (ciemny zielony). Też ma pompowane koła i jest wielofunkcyjny (nie ma jednak fotelika). Praktyczny i jestem z niego bardzo zadowolona.
Mam jeszcze osobno lekką spacerówkę, ale to był nietrafiony zakup, bo jest źle wyważona i trudno się ją podnosi na krawężnikach.
Jak kupujecie wózek, poproście sprzedawcę o jakiś ciężar (tak ok. 10 kg), to może być jakiś karton ze sklepu. Niech włoży ten ciężar do wózka i sprawdźcie, czy normalnie można wózek przechylić do tyłu. Ja nie sprawdziłam, a teraz się męczę na krawężnikach... a wózek kosztował 300 zł :wściekła/y:

Cypisia dokładnie ten wózek ostatnio mi się spodobał. Na początku oglądałam trzykołowce, jednak trochę się naczytałam, a że zamierzam spacerować dość sporo, najchętniej po leśnych ścieżkach, to chyba zdecydowanie lepszy będzie 4-kołowy i pompowany. Poza tym nie mam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o wózki i nie chcę też wydać dużo pieniędzy. Mam nadzieję, że w miarę rozwoju wątku, coś się wyklaruje;-)

Cypisia dokładnie ten wózek ostatnio mi się spodobał. Na początku oglądałam trzykołowce, jednak trochę się naczytałam, a że zamierzam spacerować dość sporo, najchętniej po leśnych ścieżkach, to chyba zdecydowanie lepszy będzie 4-kołowy i pompowany. Poza tym nie mam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o wózki i nie chcę też wydać dużo pieniędzy. Mam nadzieję, że w miarę rozwoju wątku, coś się wyklaruje;-)

venice24 ja mam 3-kołowca i jestem z niego bardzo zadowolona. Sprawdza się i w mieście i na leśnych drogach i nawet na plaży dawał radę bez problemu:tak: Jest to mój pierwszy i jedyny wózek, kupowałam 2-funkcyjny: gondolkę i spacerówkę i nie zamieniłabym go na żaden inny. Ważny przy tego typu wózku jest rozstaw kół tylnych, musi być dosyć szeroki bo inaczej wózek będzie niestabilny. Koła najlepiej pompowane i co ważne 3-kołowce są lżejsze niż wózki 4-kołowe, np. ten wózek który wkleiła cypisia waży około 20kg. dodaj jeszcze wagę dziecka, która będzie coraz wyższa i jest co dźwigać:tak:

A to mój wózio:

reklama
Sunniva Twój też jest bardzo ładny i ma pompowane koła, więc rzeczywiście wydaje się być super. Do tej pory jak oglądałam trzykołowce, wszystkie były na małych kółkach z przodu i to mi się nie podobało. Waga ma duże znaczenie- oczywiście. Poza tym zależy mi, żeby można było wpiąć fotelik i śmigać np. na zakupy szybkie.
Wcześniej interesowałam się tylko wózkami lekkimi, zwrotnymi, ale po zastanowieniu się, stwierdziłam, że ma być on też wygodny dla mnie i dzidzi, ma dobrze amortyzować. No i nie ma być drogi (około 1000 zł, może ciut więcej).
Nie bez znaczenia jest też kosz na zakupy i inne pierdoły... Na szczęście mamy jeszcze duuuużo czasu, :-)więc będzie dobrze...aha.. ile twój pojazd kosztuje?

Ostatnia edycja:
Do góry