reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Wlasnie kupilam lozeczko na aukcji. Taniusko sie trafilo :-):-)

9fcb_12.JPG

reklama
Dominika-Essex lozeczko sliczne, naprawde swietne. Wlasnie takie chcialabym miec, klasyczne, ale jednoczesnie stabilne i z ladnego drewna.

Carmi 12 czesci to sporo. Zastanow sie czy az tyle ci potrzeba. Moim zdaniem 7 to wystarczajaco ;-)

Martusia, przede wszystkim to za cene kompletu 12-czesciowego na allegro, w Niemczech kupie najwyzej 4(!!!)-czesciowy ;-), czyli 2 poszewki, baldahim i ochraniacz. Do tego potrzeba podusie i kolderke jeszcze, za ktora w DE zaplace min. 20€, a wiec w sumie polowe kompleciku, przescieradlo (ok 10€), stelaz do baldahimu ok 10€, rozek fajna sprawa, jak i ten przybornik, falbanka...
Wiec chociaz z tego wzgledu warto wziasc caly komplet, bo i tak bede o polowe do przodu :) No i przy 7 czesciowej nie ma stelaza zdaje sie, a dokupujac tylko jego osobno, musze juz dodac min. te 50zl, ktore oszczedze przy 7 czesciach.

A drugi powod, to taki, ze potrzebuje 140x70, a z tych 7-czesciowych nie ma obecnie u tego sprzedawcy. ;-)

nie wiem tylko, czy zdecydowac sie na gladki baldachim, czy moze ten firankowy

Carmi - no mi jakos sie ten firankowy bardziej podoba. Tak sie nie zlewa ze wszystkim. Ale to tylko moje zdanie ;-)

Sprawdzalam ceny na ebay w UK tej poscieli. Mozna ja zamowic z Niemczech ale cena wychodzi 700 zloty z przesylka. :szok: Chyba powiem mamie aby kupila na Alegro bo to raczej duza roznica w cenie.

Dominika, dzieki ;-)

podeslij linka do tej niemieckiej.
Ja patrzylam po sklepikach internetowych. Na ebay uzywane 4- czesciowe komplety schodza za min 20€ :no: wiec jak zobaczylam co na allegro za ta cene mozna kupic, to az chcialam natychmiast zamawiac :-D
W przyszlym m-cu kupie. Materacyk chyba tez na allegro, bo na ebay znalazlam tylko 1 gryczany, tez za ponad drugie tyle co na allegro. Jakos w niemczech te gryczane nie sa popularne, tylko kokosowo-piankowe :confused:

reklama
Carmi - jakos nie moge znalez tej poscieli teraz ale jak tylko dam rade to wysle linka.

Co do materacy to ja nie mam zielonego pojecia. Nigdy nie slyszalam o kokosowych lub gryczanych i nie wiem jaka jest roznica. Tu sa kompletnie inne materace.

Do góry