reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Planuję od następnego miesiąca,jak już płeć maluszka będę znała,zacząć robić wyprawkę trochę tego jest więc dlatego tak wcześnie zaczynam :-).Dobrze że w zakupach będzie pomagała mi mama,bo sama to bym sobie rady nie dała :-),w końcu to moje pierwsze maleństwo :-).
Mam takie pytanie,ile tak średnio wychodzi koszt wyprawki dla maluszka?

reklama
Dziewczynki mam pytanie odnośnie łóżeczka dla malucha. Oglądam je na allegro i 4/5 z nich mają rozmiar 120x60. Sporadycznie znajdują się 140x70. Już miałam zamawiać ale moja mama powiedziała że 120x60 jest bardzo malutkie i dziecko się bedzie o szczebelki obijać a jak urośnie to wogóle odpada. Znowu to drugie jest tylko 10 cm szersze a 2 razy droższe i nie wiem co robić. POMÓŻCIE

monika przejdz sie do sklepu i zobacz ja mialam zawsze standartowe 120x60 i niezauważyłam zeby cos było nie tak a babcie wiesz one czasami lubią przesadzać Moja matka jak poszła ze mna na zakupy dla dziecka to rece opadły najlepiej cały sklep chciała zeby kupiła ciuchów tez kupiłam za jej namową po 10 kompletów potem leżało bo nie zdażyłam wszystkiego ubrać ... ech te babcie dostaja bzika na punkcie wnuków :(

podpisuje sie pod Tau ciezko powiedzieć najlepiej przejrzyj allegro i spisz sobie ceny tylko za na allegro jest wszystko tansze wiec musisz dodać margines cenowy :D

ech te babcie dostaja bzika na punkcie wnuków :(

to fakt :)
moja mama juz kupuje dodatkowe lozeczko do swojego mieszkania jak bedziemy do niej przyjezdzac - a mieszkamy bardzo daleko :)

Mam dodatkowe pytanie co do lozeczek.
Kupujecie tradycyjne z drewnianymi szczebelkami, czy te tak zwane przenosne (siatkowe). My myslelismy o obu - przenosne/turystyczne bedzie nam na pewno potrzebne, bo my bardzo duzo podrozujemy i czest dosc daleko i na dlugo.
Wiekszosc moich kolezanek, ktore maja 2-3 letnie dzieci powiedzialy mi, ze kupujac teraz lozeczko i majac doswiadczenie wybralyby tylko i wylaczenie te turystyczne, bo przy tradycyjnych lozeczkach dziecko kiedy juz zaczyna sie podnosic zawsze obija sobie glowke - nawet jezeli sa ochroniacze to one sa nisko i i tak zawsze mozna sobie nabic guza na glowie.
Mi sie bardzo podobaja te tradycyjne, pieknie dekorowane drewniane lozeczka, ale kolezanki wprowadzily zamet w mojej glowie. Moze faktycznie wystarczy to turystyczne lozeczko, ktore latwo mozna wszedzie przeniesc i jest wygodne dla dziecka ?:confused:

No dzięki kochane. Właśnie wychodzę z domu i pojadę sobie do sklepu z art. dla maluszków i sobie na żywo pooglądam :-):-) Ciekawe czy coś mnie odrazu skusi (znając mojego hopla na tym punkcie to tak :-D:-D:-D:-D)

hej kobitki, niestety nie moge zlinkowac wozka, bo jak wybieram aukcje na ebay, to pada mi przegladarka w pracy, ale zakochalam sie na zaboj w wozku Leviroo (jest chyba tylko jeden model), ALE......te kolka.....raz ze z przodu podwojne, to jeszcze nie sa chyba pompowane. Czy ktoras z Was moglaby cos na temat takich kol powiedziec? Wpiszcie na ebay Leviroo, wyskoczy pare, choc chyba z jednego tylko sklepu.

Ja mam łóżeczko 120x60 i wydaje mi się, że jest ono wystarczająco duże:tak: Poza tym łatwiej (i taniej) dokupić do niego wszelkie akcesoria, takie jak materac, pościel, ochraniacz.
Turystycznego nie miałam, więc się nie wypowiadam, ale ochraniacz zapobiegał obijaniu się o szczebelki :tak: Poza tym nie wiem czy w turystycznym jest regulacja położenia materaca, bo na samym początku w drewnianym dzidzia leży na najwyższym poziomie i jest dosłownie na wyciągnięcie ręki a w tamtym chyba na samym dole:confused:

co do turystycznych łózeczek ostatnio wypowiadał sie ortopeda na tvn style w programie Mamo to ja i kategorycznie odradzał takiego łóżeczka na stałe z wielu powodów np nie ma materaca które chroni kregosłup jest bardzo nisko podłogi wiec ciagnie po ziemi łóżeczko turystyczne jak sama nazwa wskazuje ma służyc w krótkich okresach a nie na stałe ...

reklama
Do góry