reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Z Majeczka uzywalam nosidelka babybjorn i bylam bardzo z niego zadowolona i moj mezus tez :tak: A Majka spala tylko ja w niego wsadzilam ;-)
Bardzo latwo sie rozpinal i zapinal.

baby%20bjorn%20baby%20carrier%20original%20chocolate%20brown.jpg

Załączniki

• DSC00596.jpg
    DSC00596.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 27
reklama
Co do pieluch to ja jestem zdecydowanie za pampersami, chwała temu kto je wymyślił:-)

A nad chustą też się poważnie zastanawiam i raczej zdecyduję się na jej zakup. Co do rodzaju to jeszcze muszę się wczytać w temat..

Tau a na którą się zdecydowałaś, elastyczną, czy tkaną? Elastyczna chyba nie bardzo na lato, jak myślisz?

Kiedys w Londynie mieszkalam z afrykanka ktora wszedzie nosila swoja coreczke w chuscie tyle tylko ze na plecach. Mala sie tulila i wygladala na zadowolona :tak:

Na pewno maluszek czuje sie bardzo bezpiecznie jak w brzuszku u mamy,moja kolezanka bardzo sobie chwali taka chuste mala prawie zawsze w niej usypia,ja z Viki nie mialam ale moze teraz kupie bedzie w sam raz jak sie wybierzemy koncem wrzesnia do Polski,chociaz na spacery lotniskowe,a u nas czasami maja pare dobrych metrow....

Dziewczyny myslalyscie czy kupowac nianie elektryczna z monitorem bezdechu :confused:
Ja przy Sandrusi nie kupowalam, ale teraz bardzo bym chciala.
Wydaje mi sie, ze taka niania to super sprawa.

Co do pieluch to jestem za pampersami. Tylko takimi lepsiejszymi ;-)co pupa ma bardzo maly kontakt z siusiami (cos jak podpaski zwykla a allways). Szybko sie przebiera, wyzuca do kosza i dziecko suche i czyste, a z tymi tetrowymi to tylko duzo prania i prasowania i pupa czesto moze sie odparzyc. Przy dziecku tyle zajec ze szkoda sobie wolnego czasu zabierac i stac nad deska do prasowania;-) Ale to tylko moje zdanie ;-) Sandre przewiajalam i tak i tak i wydaje mi sie ze pampersy o wiele lepiej sie u nas sprawdzily.

reklama
Ja na pewno kupię chustę. Stronę chusta.pl ma przyjaciółka mojej koleżanki. Sama kiedys widziałąm, jak sobie radzi z małą w chuście. Byłyśmy razem na jednym weselu i poprawinach. Mała grzecznie sobie leżała, a ona mogła ją nawet karmić siedząc przystole i nikt nic nie widział. Ta moja koleżanka ma rocznego synka, którego od samego początku nosili w chuście. Wypróbowali wszystkie rodzaje. Teraz czekają na drugie dziecko i też będą je nosić w chuście. Ja jestem umówiona, ze jak będize bliżej porodu, to sie z M wybierzemy i nam pokażą co i jak. Moze nawet uda sie nam spotkać z Kingą (tą, któa te chusty sprzedaje). Jak tylko dowiem się czegoś konkretnego, dam wam znać. Ale jak jesteście zainteresowane, to na tej stronie są przydatne filmiki.

Dziś przejeżdzaliśmy koło sklepu Mama i Ja. Strasznie mnie korciło, żeby wejść, ale konsekwentnie czekam na poniedziałkową wizytę. Dziś korzystając z okazji, ze M poszedł na piwko z kolegami, mam zamiar poszperać po imionach dla chłopca (dla dziewczynki mamy wybrane już).

Do góry