reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Ollutka sama nie wiem- moj az twierdzi ze bedzie chlopak ja tez sie przyzwyczailam do tej mysli i chcialabym chlopca ale jak bezie dziewczynka to tez bee skakac po niebiosa. Bedziemy kupowac raczej rzeczy neutralne.
A kiedy masz USG? Ja 19 Stycznia i nie mogę się doczekać.

Oczywiście nie ważnie czy chłopczyk czy dziewczynka, ważne żeby było zdrowe. A chyba jest bo strasznie dziś bryka :)))

reklama
Ja mam wrazenie ze moje malenstwo chce dzisiaj wyskoczyc z brzucha- caly czas czuje motylki a 2 razy to takie silne uczycie jakby sie przewracalo na plecki a potem na brzuszek- barzo intensywnie.

Nie wiem kiedy bee iala USG- 20 stycznia ide do szpitala ale dopiero wtedy nie umowia. Mam nazieje ze wkrotce.

Tau, sliczne ubranka! :-)
Oj, mam nadzieje, ze los bedzie mi przychylny i druga dzidzie da plci meskiej :blink:

U nas teraz rozowo/bialo/zolto/czerwono w szafce :D
Nie bede robila fotek wszystkich ciuszkow jakie mam, bo bym musiala chyba juz osobny watek zalozyc a Was bym zanudzila :-D
Ale dostalam od znajomej pare boskich szmatek, m.in. rozowy kozuszek, boordowa malusia princeske ze sztruksu, rozowe tenisowki ala all star :-) itp.....ale jedna rzecz to Wam wieczorem na pewno pokaze - kolezanka kupila malej kiedys taka elegancka bluzeczke na swieta/sylwestra, mysle, ze zalozymy ja juz moze w grudniu, czarno-bordowa, blyszczaca, mowie Wam, same bysmy za pewne chetnie w takiej wystapily na sylwestrowej zabawie :-D

Ja mam wizyte juz jutro z rana, trzymajcie kciuki prosze :) Nie wiem czy z usg, ale juz czas chyba, bo od 20 tyg robi sie drugie, mimo ze ostatnio mialam, ale to takie dla uspokojenia lekarza. No chyba ze nie wytrzymam i sama zaplace za maly podglad :)

A wy już wszystkie wiecie jakiej płci są wasze maluszki??
Bo ja właśnie jeszcze nie wiem,i narazie wstrzymuję się z kupowaniem czego kolwiek:-). Ale myślę że już 5 lutego się dowiem,i od razu pójdę na zakupy :tak::-)

Chciałam po USG zaszaleć i kupić jakąś kieckę ale mąż stwierdził że z dziewczynką to nie ma 100% pewności i lepiej jeszcze zaczekać. Po cichutku skusiłam si jednak na coś, nie na kieckę bo obiecałam, ale tez ładne:)

Załączniki

• 527265615.jpg
    527265615.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 28
milkada ja jeszcze nie wiem a dowiem się mniej więcej w tym samym czasie co Ty (mam nadzieję):tak:

Tau super ciuszki:tak: I jakoś nie wierzę, że już nic nie kupisz dla maluszka;-):-)

Carmi zrób parę fotek najfajniejszych rzeczy to się trochę pozachwycamy:-)

Meva śliczny sweterek:tak:

Tau przesliczne te ciuszki,ja tez mam juz prawie kompletna pierwsze 3 m. az sie wczoraj z mezem poklucilam,powiedzial ze calkowicie zwariowalam,bo jeszcze tyle czasu a ja nic tylko na okraglo kupuje.Dzisiaj wyszlysmy z Viki na spacer i jak zwykle cos znowu kupilam ale pokaze Wam tylko kilka,..A tak pozatym wiem ze bede miala baby shower bo to u nas bardzo popularne...tak ze pewnie jeszcze cos dostane.

Załączniki

• Picture 2735.jpg
    Picture 2735.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 32
  • Picture 2707.jpg
    Picture 2707.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 33
  • Picture 2691.jpg
    Picture 2691.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 39
  • Picture 2726.jpg
    Picture 2726.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 36
  • Picture 2710.jpg
    Picture 2710.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 35
Milkada ja też nie znam jeszcze płci i razem z M stwierdziliśmy, że chcemy mieć niespodziankę, więc najprawdopodobniej dowiem się jako ostatnia z nas wszystkich, bo dopiero, jak maleństwo będzie już na świecie. No chyba, że dzidzia będzie "złośliwa" i tak starannie się pokaże, że nawet my laicy się domyślimy, jakiej jest płci ;-) Mimo tego mam już pełno ciuszków i do tego większość różowych, po córce kuzynki i trochę po synkach kuzyna, więc jak się okaże, że jest dziewuszka, to problem mam z głowy, ale jak to będzie chłopak, to będzie trzeba co nieco dokupić:tak:

reklama
Widzę dziewczyny, że szalejecie na maxa :-) Ja chyba najpóźniej zacznę ciuszki kupować. Z Hubim mialam cala wyprawkę długo przed porodem, a jak mały sie urodził, to sie okazało, że wszystko jest Mu za duże i misialam kompletować nowa wyprawkę taka jak dla wcześniaka w rozmiarze 50 :-(Teraz sie nie wyrywam z zakupami, ale obserwuję pilnie co Wy wyszukałyście i bardzo mi sie te ciuszki podobają.

Do góry