reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Cześć

Dokonałam dzisiaj pierwszego zakupu dla dzidzi, na allegro. Mam nadzieję iż będzie pasowało zarówno dla dziewczynki jak i dla chłopca, gdyż jeszcze nie wiemy co będzie.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

http://nocankausa.w.interii.pl/tiger.jpg

Pozdrawiam Was
Nocanka nie denerwuj sie...Przeciez ciuszki unisex tez sa piekne. Mam przyjaciolke ktora jest w 36 tyg ciazy i ona jesczze nie wie, bo dzidzia za kazdym razem sie ustawiala bokiem lub tylem i lekarka nie mogla stwierdzic niestety... A ten tygrysek to jest rozmiar 0-3? Bo sie zastanawiam czy nie bedzie za cieply na lato...

reklama
Ja mam prysznic więc taka opcja nie wchodzi w grę. Myślę jednak że poszukam tańszej i normalniejszej wanienki tu na miejscu, to jednak kłopot z przesyłką.
Wiesz, jak sie Stasiu urodzil to tez sie obawialam bo wczesniej nie mialam na rekach tak malutkiego dziecka, a o kapaniu nie wspomne. I oczywiscie bylam sama tylko z mezem bez zadnej babci(nawet sie z tego cieszylam bo nie lubie jak mi sie ktos wtraca). W kazdym razie polozna jeden raz mi pokazala sposob na kapanie dzieciaczka - tzn najpierw myjesz glowke, potem wycierasz glowke i dopiero wkladasz dziecie do wanienki dobrze je trzymajac, moze gdzies znajde fotke to Ci pokaze, i nie mialam absolutnie zadnego problemu z kapaniem.

Kasia dzięki za radę, też będę sama z dzidzią na początku i też się cieszę, bo choć boję się trochę, to czuję że nie pozwoliłabym się zajmować dzieciątkiem komuś innemu poza mną i mężem.
Co do tej kapieli to ostatnio wyczytałam że twarz i glówkę myje się wodą przegotowaną, czy to prawda?

Meva to proponuje kąpać w kozim mleku :)))
Nigdy nie stosowałam jakis specjalnych procedur do mycia jezeli oczywiscie dziecku ropieją oczka co czesto sie zdaza to wtedy tak przegotowana woda i sól fizjologiczna ale jezeli jest wszystko ok to normalnie woda z kranu i poszedł :DD

reklama
Do góry