reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

reklama
Ja myslalam o monitorze oddechu, bo palilam przed ciaza, ale chyba na razie sobie daruje. Nie mam na to pieniedzy, nie zarabiam w koncu obecnie, a mieszkanie wynajelam, zeby to z malym gdzies byc. A karmic mam nadzieje ze mi sie uda, chociaz wszystko w praniu wyjdzie. Wazne zeby dzidzie zdrowe byly.

ewunia- nakladki mam ale nie moge wziasc do szpitala, bo nie wolno miec butelek, smoczkow i nakladek bo wedlug nich to zaburza proces prawdilowego ssania a tam jakas kampania jest o karmieniu z cyca wiec bron cie panie Boze wniesc na oddzial :-D (podobno)
Kabaretko- ja co prawda nie palilam i nie pale, ale nie wydaje mi sie to jakas super wazna rzecza i tez chyba nie kupie i tez pewnie wiecej dzidzia ze mna bedzie nawet spala niz w lozeczku :-) moj A i tak jest tylko na weekendy

ewunia- nakladki mam ale nie moge wziasc do szpitala, bo nie wolno miec butelek, smoczkow i nakladek bo wedlug nich to zaburza proces prawdilowego ssania a tam jakas kampania jest o karmieniu z cyca wiec bron cie panie Boze wniesc na oddzial :-D (podobno)
Kabaretko- ja co prawda nie palilam i nie pale, ale nie wydaje mi sie to jakas super wazna rzecza i tez chyba nie kupie i tez pewnie wiecej dzidzia ze mna bedzie nawet spala niz w lozeczku :-) moj A i tak jest tylko na weekendy

Minutka, to głupia polityka, u mnie w szpitalu, aby propagować ideę karmienia piersią robią wszystko aby kobitki tylko karmiły... a jeśli można jakoś to ułatwić to nie ma problemu... u mnie można mieć spokojnie buteleczki, smoki i nakładki. Ja tam używałam i nic nie mówiły. A że Julka była najgłośniejsza na oddziale to mogłam wszystko heheheeh :-) ale poważnie można było używać smoczków, ale najlepiej aby przez 1 miesiać życia ich nie używać... używałam nakładek i wcale tego nie żałuję... teraz też je wezmę. Wcale nie myślę cierpieć w imię kampanii szpitalnej...

No ja spakowalam tez przeciez w torbemi nikt nie zajrzy !!! Ale ogolnie wisza wielkie plakaty o tym ze nie wolno tego miec i dlaczego :/ Bez sensu !!! Po co cierpiec??? Bede uzywac po tajniaku :-D albo zrobie protest

Dziewczęta kąciki dla Dzidków super urządzone!!!:-) Jak się w końcu zmobilizuje i mój urządzę to się pochwalę.

No ja spakowalam tez przeciez w torbemi nikt nie zajrzy !!! Ale ogolnie wisza wielkie plakaty o tym ze nie wolno tego miec i dlaczego :/ Bez sensu !!! Po co cierpiec??? Bede uzywac po tajniaku :-D albo zrobie protest

Ja będę korzystać i wcale nie myślę się szczypać, smoka też mam, ale użyję go w ramach koniecznej konieczności :-D a laktator i wkładki będę używać, nie po to kupiłam, aby się kurzyło ;-)

Dostaliśmy właśnie paczkę od moich krewnych z Niemiec. Przysłali śliczne ubranka dla Lusi. Trochę na wyrost (niektóre są nawet na roczek), ale za to jakie śliczniutkie :-) Cieszę się jak dziecko :tak:
Oprócz ciuszków mnóstwo kosmetyków Penatena. Ciekawa jestem, kiedy ja to zużyję :-D

Załączniki

• Obrazek1.jpg
    Obrazek1.jpg
    50,5 KB · Wyświetleń: 49
  • DSC04101.JPG
    DSC04101.JPG
    26,6 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC04102.JPG
    DSC04102.JPG
    39,5 KB · Wyświetleń: 49
  • DSC04103.JPG
    DSC04103.JPG
    32,3 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC04104.JPG
    DSC04104.JPG
    46,9 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Ech dziewczynki u nas smok już jest od dawna, bo lepsze ssanie smoka niż paluchów :-D a właśnie od dzisiaj rozpoczełam dokarmianie Filipka mleczkiem z butelki, bo niby pokarm mam ale chyba za chudy bo mały doi z dwóch cyców i dalej jest głodny, albo doi co pół godziny, jest nerwowy i płacze:tak: Także karmienie tylko piersią do 6 m-ca to u nas jakaś ściema jest :-D

Do góry