reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Kluseczka ja mam Persil non-bio i też mam nadzieję, że nie okaże się alergizujący dla mojej dzidzi - zwłaszcza, że ja miewam alergiczne problemy skórne:zawstydzona/y:

reklama
No wlasnie ja tez mam Persil non bio a kompletnie zaponialam o ty Fairy i podobnie jak Kama mam juz wsszystko poprane i poprasowane wiec mam nadzieje ze obedzie sie bez niespodzianek.

a co do proszków to moja znajoma od poczatku uzywala zwykłego proszku i nie prasowała ubranek i malenstwo nie ma ani nie mialo zadnego uczulenia:-) ja tez wyprałam ubranka w normalnym proszku- tyleze mniej go dałam i w Lenorze, tylko pieluchy wypiore w tym dla dzieci.zobaczymy

Ale to tylko powiedzonko :-D i udanych i owocnych, co najważniejsze, zakupów :-D
gorzej jakiby sie spełniło-a w koncu razem mieszkamy hehehh i jakby u niego sie zaległy to i u mnie:-)
a tak powaznie to faktycznie lepiej zeby facet ocenil czy to praktyczny wózek niz za pare m-cy kupowac nowy bo ten sie posypał. nie bede krzyczała ehehhe:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kluseczko ja mam poprane wszystko w persilu ale nie wiem nawet czy on jest bio czy non bio:baffled:hmmmm

Z pierwszym dzieckiem też wszystko prałam w zwykłym proszku i nic zupełnie mu nie było, zero jakiegokolwiek uczulenia

Więc wydaje mi się, że spokojnie można prać w zwykłych proszkach, przecież kiedyś to nasze mamy prały w zwykłym E i też było dobrze;-)

Taaa, Ania, czuj się że facet co cokolwiek oceni hehehehe :-D musisz sama dobrze się czuć prowadząc np na jeździe próbnej :-D a chłop to tylko jako sponsor :-D:-D
Dilajlo, za naszych czasów to jeszcze cypisek był hihi :-D

No ja właśnie z rozpędu wzięłam te Dzidziusie, bo cena jest niska, a te ubranka, które mam do poprania, są albo nowe, albo używane wyprane i właściwie trzeba je tylko odświeżyć :happy2:
A potem się zobaczy :happy2:
Co do płynu do płukania, to najpierw też chwyciłam taki od 3 roku życia, ale się zreflektowałam i odłożyłam na półkę. No i wtedy zobaczyłam, że obok stoi taki dla noworodków. No to go wzięłam do kompletu.
I co teraz :confused: Mam nie używać, skoro niby się nadaje :confused::nerd:
Nie spotkałam się z Dzidziusiem płynem do płukania "od urodzenia", za to podobną butelkę ma Dzidziuś płyn do prania i on jest "od urodzenia". Na pewno się nie pomyliłaś? :-) A może ja po prostu przez 3 ostatnie lata nigdzie się na nie niego nie natknęłam. Ja bym używała, jeśli się nadaje. Zawsze to milsze ubranka będą.

reklama
Do góry