reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Cypisia- jeśli możesz wyślij linka do tego kompleciku moro:)Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam,ze zakupiłaś na allegro. Mnie też się bardzo podoba:)

A proszę bardzo :-)
Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro

Witam

Kobietki w czym pierzecie ciuszki maluszka? i jaki płyn do płukania wg Was jest najlepszy?

Ja wczoraj z rozpędu (bo się spieszyłam) kupiłam proszek i płyn Dzidziuś. Są tanie (proszek 2kg - ok.10 PLN, a płyn - ok.3 PLN) i słyszałam, że dają radę :-D

reklama
dziewczyny z tym chicco 0+ 50 trzeba uważać...lepiej weźcie próbki ....mnie i wiki uczula, posmarowałam ja tydzień temu i krostki na buzi i dekoldzie ma jeszcze do dzis :-(.....

Witam

Kobietki w czym pierzecie ciuszki maluszka? i jaki płyn do płukania wg Was jest najlepszy?
Ja wczoraj z rozpędu (bo się spieszyłam) kupiłam proszek i płyn Dzidziuś. Są tanie (proszek 2kg - ok.10 PLN, a płyn - ok.3 PLN) i słyszałam, że dają radę :-D
Ja też piorę w Dzidziusiu, ale nie używam żadnego płynu do płukania. Po prostu ustawiam program: super płukanie. Co do płynu do płukania Dzidziuś, to jest on powyżej 3 roku życia (z tego co się doczytałam na opakowaniu), więc trochę bym się bała go stosować na początku. Płyn Lovela do płukania jest od pierwszych dni życia, ale teraz (dopóki jeszcze prasuję każde ubranko :-) ) płynu zmiękczającego mi nie potrzeba.
Co do skuteczności proszku Dzidziuś... jeśli wrzucisz tak samo zabrudzone ubranka do pralki z proszkiem Dzidziuś i proszkiem JELP, to JELP poradzi sobie lepiej, to fakt, ale dla mnie ma zbyt wygórowaną cenę (chociaż jeden z JELPów zawiera w sobie środek zmiękczający, po którym ubranka są cudownie mięciutkie nawet bez prasowania). Ja przy Mikusiu radziłam sobie tak: mniej zabrudzone - od razu do pralki i Dzidziuś dawał sobie świetnie radę. Z trudniejszymi plamami - najpierw przez godzinę namaczałam w płatkach mydlanych Dzidziuś, a później normalnie do pralki i też wszystko znikało. Muszę też zaznaczyć, że ubranka piorę w nie więcej niż 40 st. (niektóre w 30 st.). Tylko pieluchy tetrowe, ręczniki i pościel piorę w 60. Chyba nigdy nie używałam programu do gotowania :-D

Witam

Ja kupilam proszek Jelp, ale ciezko mi powiedziec czy jest dobry czy nie bo wszystkie prane rzeczy byly nowe wlasciwie:-) Fakt ze cene ma dosc wysoka :-( Co do plynu do plukania to slyszalam ze nie powinno sie uzywac dla takich maluchow wiec ja zrezygnowalam z kupowania jakiegokolwiek.

dziewczyny z tym chicco 0+ 50 trzeba uważać...lepiej weźcie próbki ....mnie i wiki uczula, posmarowałam ja tydzień temu i krostki na buzi i dekoldzie ma jeszcze do dzis :-(.....

To mnie trochę zmartwiłaś ja dostałam dla Córci ten kremik :-(pozostaje mieć nadzieję, że nie będzie na niego uczulona.

Kasiu ja wszystkie rzeczy piorę w proszku Jelp bo mam akurat ale jak mi się skończy to będę prała w płynie do prania Lovella :tak:. Ogólnie ja nie lubię proszków do prania od lat piorę w płynach:-).

jakać zaćmiona jestem - dopiero dziś sie skapłam że mamy taki wątek:dry::dry::dry: . Ale zemnie slepaga!

A proszek tez mam Jelp ale jeszcze nieużywałam :-p.

jakać zaćmiona jestem - dopiero dziś sie skapłam że mamy taki wątek:dry::dry::dry: . Ale zemnie slepaga!

A proszek tez mam Jelp ale jeszcze nieużywałam :-p.

:-p ja też jakoś wcześniej nie wiedziałam, chyba coś się w tematach pozmieniało ;-)

... tak jak Nika słyszałam, że nie powinno się używać płynu do płukania dla noworodków, tylko raczej podwójnego płukania. Ja używałam Jelp'a .....i muszę powiedzieć, że jest chyba lepszy od Persilu, którego używam do dorosłych rzeczy... bo mi ślicznie wszystko doprał - ubranka dostałam...były troszkę poplamione..., dorzuciłam też swoje brudaski, które będą miały kontakt z dzieckiem, a prałam w 40 stopniach.

Mam pytanie... kupiłam kremik na słonko i ma filtr 30, czy to nie za mało???
...sporo kosztował, a zastanawiam się czy trzeba, bo wiedziałam 50...

reklama
:-p ja też jakoś wcześniej nie wiedziałam, chyba coś się w tematach pozmieniało ;-)

Całe szczęście bo już myślałam że przez tyle czasu niezuważyłam wątku:-D:-D:-D.
kochane kobietki postanowilyśmy z Kasia połaczyć wątki

-zakupowe szalenstwo
-wyprawka
-wózki

musimy zrobic miejsce dla nowych wątków typu pielegnacja,karmienie itp ...

oj zaczelo sie kochane zaczelo :)

edit :)

zapomnialam ze jeszcze jedna zmiana teraz lista czerwcówek bedzie sie sukcesywnie przesuwac na przodzie listy beda przenoszone uzytkowniczki ktore juz urodziły...

Agatka wczoraj na glownym watku napisala powiadomienie ... Mam nadzieje ze teraz bedzie wszystko jasne :)

Do góry