reklama
agata077
Czerwcowa mama 2009
A tak w ogóle to się zastanawiam jaka jest róznica miedzy bio a non bio???
sa z fosforanami lub bez
piore wszystkie rzeczy w jednym proszku jaki popadnie czasami odpowiednik vizira czasami ariel a innym razem persil -co w promocji t6o moje jedynie plyn mam jeden lenora pokochalam go jak wypuscili linie dotykową tzn ze pod wplywem dotyku uwalnia sie zapach jest rewelacyjny
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
A tak w ogóle to się zastanawiam jaka jest róznica miedzy bio a non bio???
Znalazlam cosik takiego
Bio is short for biological which has all the enzymes and chemicals that are supposed to make washing cleaner. Non bio is minus the chemicals and enzymes and therefore kinder to both washing and the skin of the wearer
Bio to skrot od biologiczny - ktory zawiera enzymy i srodki chemiczne ktore sprawiaja ze pranie jest bardziej czyste. Non bio nie zawiera chemikaliow i enzymow dlatego jest delikatniejszy dla prania i skory.
Ja wszystko poprałam w loveli-udało mi się kupić taką do kolorów i przy niej był gratis ten płyn do płukania tez loveli, jak dla mnie ten proszek sprawdził się przy Miśku więc mam nadzieję że tym razem tez tak będzie, dokładnie nie pamiętam ale chyba po pół roku przrzuciłam się na persil sensitive i też było ok:-)
dilajla
Czerwcowa mama 2009
czyli co te bio są gorsze od non bio
Właśnie zerknełam na pudło i tam jest bio, bo była wielka paka w promocji wiec mąż kupił a ja jakoś nie zwracałam wcześniej uwagi jaki to proszek
Zazwyczaj kupuje persil w promocjach i nie patrzyłam czy to bio czy non bio
A ciuszki już wszystkie poprane
Właśnie zerknełam na pudło i tam jest bio, bo była wielka paka w promocji wiec mąż kupił a ja jakoś nie zwracałam wcześniej uwagi jaki to proszek
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
czyli co te bio są gorsze od non bio
Non- bio sa lepsze bo nie maja takiej chemii.
dilajla
Czerwcowa mama 2009
dzięki Kluseczko, mam nadzieję że maluszkowi nie zaszkodzi bo jakoś drugi raz nie chce mi sie tego wszystkiego prac i prasowac
ale wlałam płyn zmiękczający fairly więc powinno być dobrze
w ogóle ta woda tutaj jest dla mnie jakaś twarda bo jak piore bez płynu to wszstko jest takie jakieś sztywne szczególnie ręczniki, aż nie przyjemnie się potem nimi wycierać
w ogóle ta woda tutaj jest dla mnie jakaś twarda bo jak piore bez płynu to wszstko jest takie jakieś sztywne szczególnie ręczniki, aż nie przyjemnie się potem nimi wycierać
W opisie pisze ze jest od urodzenia do 18kg.
Moja kolezanka kupila jak jej corcia miala jakies 4 msce. Ale wydaje mi sie ze dla takiego maluszka od urodzenia tez moze byc bo sie rozklada na lezaco i sa pasy.
No nie wiem indywidualna decyzja dla kazdego ;-)
No wlasnie tez mysle ze skoro sie rozklada to na plasko juz nawet noworodek moze na nim lezec. A taki 4 miesieczny berbec to juz niekoniecznie musi chciec w nim siedziec jesli od malenkosci nie przyzwyczajony...podobno nie wszystkie dzieci lubia lezaczki:-)
reklama
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
dzięki Kluseczko, mam nadzieję że maluszkowi nie zaszkodzi bo jakoś drugi raz nie chce mi sie tego wszystkiego prac i prasowac
MOze jak i starszemu niunkowi nic nie bylo to i teraz bedzie ok. Mi mama prala w normalnym proszku i nie mialam zadnego uczulnie dopoki nie zaszlam w ciaze.
Podziel się: