reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Tutaj tez sie nie stosuje spirytusu do pepka, wiec nie bede przekornie sie za niego brala, kolezanka stosowala wode i wszystko bylo OK
A kremy, kremiki, no to mamy puder na potowki, krem do cialka i buzi Johnsons, plus masc na ciemieniuche i oliwke, ktora nie wiem czy bedziemy czesto stosowac a kapac bedziemy w plynie do kapieli dla noworodkow.
Ale chyba sprawimy soebie ta sol fizjologczna, tutaj jej nigdzie nie widzialam ale poprosze mame by przywiola razem oczywiscie z kremem bambino
Na pupcie to mamy duze pudlo tzw nappy cream czyli do smarowania przy kazdej zmianie pieluszki plus sudocream przy ewentualnych odparzeniach.
Sama nie wiedzialam co kupowac a czego nie, mam nadzieje ze trafilismy z zakupami i malenstwo nie zareaguje alergicznie na ktorych z kosmetykow

reklama
Gumisia- piekna kolyska
ehhh tez bym chciala ale nie ma gdzie wstawic, wiec obstajemy tylko przy lozeczko, ale pewnie taka kruszynka bedzie troszke smiechowo w takim lozeczku wygladac, ona taka mala a lozeczko nawet pokaznie
Wczoraj moja psiapsiola kupila juz za wczasu prezent dla malenkiej-taki sliczny lezaczek-bujawke, wiem ze sie pospieszyla, ale chciala bysmy mieli wszytko zanim sie urodzi

Załączniki

• 3754229iA66UC284422M.jpg
    3754229iA66UC284422M.jpg
    11,2 KB · Wyświetleń: 36
Martusia - jak masz laktator, to sterylizator też Ci chyba będzie potrzebny, bo trzeba jego i butelki, smoczki , wysterylizować również. No chyba , że wygotujesz.
Wlasnie nie mam jeszcze. Zamierzam sie z zakupam, ale nie wiem w koncu czy kupowac czy nie. Przy Sandrze laktator wcale mi nie byl potrzebny. Bite pol roku doila tylko mojego cycusia, a gdy skonczyla 6mscy zaczela jesc kaszki lyzeczka i innego mleka niz moje nie chciala zaakceptowac. Dopiero kolo 8 msca zaczela pic z butli Avent i smoczka trojprzeplywowego (innych nawet do ust wziasc nie chciala) mleczko NAN.

Ja zakupiłam laktator Aventu, ręczny i wygląda przyzwoicie. Faktycznie ma załączone butelki ze smoczkami a nawet kilka wkładek laktacyjnych.Zobaczymy jak się będzie sprawował w praniu. No i jakoś tak mi dziwnie , jak sobie pomyślę, że mam tam cycka wkładać:-), no ale jak mus to mus.

Tez o takim wlasnie komplecie myslalam.

Gumisia kolyska super :tak::-)

Kaska ten monitor co mowilam jest firmy Angelcare.

goniap bardzo fajny ten lezaczek :tak::-)

No to widze ze wlasciwie u kazdej przewijaja sie te same kosmetyki...kwestia ilosci tylko :-) Ja czekam jeszcze na spirytus 70% do pepka, tylko jakas mala buteleczke musze wykombinowac bo dostane podobno 200 ml :-)

reklama
Dziewuszki, pewnie już nie raz przewinął się ten temat na forum, ale nie mam cierpliwości tak się cofać ;-), co dokładnie pakujecie do torby szpitalnej dla Maluchów?
A ja właśnie wróciłam z zakupów, niby tak się mówi, że prawie wszystko już jest... Ale prawie robi dużą różnicę ;-). W ten oto sposób wydałam dzisiaj prawie osiem stów :szok: na takie pierdoły jak: kocyk, dwa pajacyki, jedne śpioszki, dwie czapeczki, dwie koszule dla mnie, szlafroczek, oilatum do kąpieli, bepanten, gaziki etc., no i pościel (mis na księżycu beż :tak:)
11-ele. HAFTY, MOSITIERA, MIŚ NA KSIĘŻYCU (616683900) - Aukcje internetowe Allegro.
Na szczęście lista drobiazgów :blink: powoli się kończy.

Do góry