reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Mój mały też już ma swoją bryczkę. Jako że kobieta jest bardzo niezdecydowana kolor wybrał mój A ku wielkiemu niezadowoleniu rodziny :-D Tak więc wkońcu zdecydowaliśmy się na Jeta 3 w 1. Jest lekki łatwi sie prowadzi i stalaż zmieści mi sie w bagażniku (chyba) tylko nie wiem co z gondolką :-D

Załączniki

• jet_col5_resize.jpg
    jet_col5_resize.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 34
reklama
Ech ja też zazdroszę tych pokoików. My mieszkamy w 25 metrowej kawalerce i nie mamy szans na przeprowadzkę, chyba że do rodziców, a to nam sie nie uśmiecha:tak: wolimy samodzielność. No i tak jak Kluseczka czekamy z zakupem wanienki bo nie wiem gdzie ją umieścić. No i właśnie ostatnio w gazecie widziałam taką składaną wanienkę jak któraś z Was pokazywała na forum, ale jakoś ona mi doniczkę balkonową przypomina i mój A nie może się do niej przekonać. A i cena jakaś taka wysoka była. Ech jakoś przetrzymamy, inni mają gorzej, a my przynajmniej za wynajem nie musimy płacić bo mieszkanie jest mojego taty.

Mój synek to będzie PAN SAMOCHODZIK :-D sporo ubranek i innych mam z samochodzikami.
np ten komplecik :-) jeden z (CHYBA) ostatnich zakupów- a tak na prawde to poszłam kupić kaftaniki i on wpadł mi w rece- ni mogłam sie mu oprzeć :-D

Mój mąż pojechał po łóżeczko- trafiła się okazja-drewniane, używane, ale parka dokładała różne gadżety no i zdecydowałam się. Jak już wszystko będzie stało na miejscu to cyknę pare fotek by się pochwalić :-)

Załączniki

• ubr.jpg
    ubr.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 41
  • ubra.jpg
    ubra.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 37
Dziewczyny a ja mam pytanko odnośnie pudru, dostałam puder ale wcześniej nie myślałam żeby kupić. Powiedzcie czy pudru to się jeszcze używa? Ja myślałam, że jak jest sudokrem i inne "wynalazki" to puder idzie w odstawkę. Powiedziano mi że powinno się dziecko pudrować po kąpieli w pachwinach i pod pachami.
Co Wy na to? Jak macie jakieś doświadczenia to proszę podzielcie się :-)

Madziumba- ja ostanio czytalam ze pudru nie powinno sie urzywac tylko wlasnie kremow. Szczegolnie u dziewczynek to moze miec bardzo przykre konsekwencje- nie pamietam dokladnie co to moze spowodaowac jak znajde to napisze ale utkwilo mi to w glowie bo tez myslalam o zasypce jakiejs.

Madziumba- ja ostanio czytalam ze pudru nie powinno sie urzywac tylko wlasnie kremow. Szczegolnie u dziewczynek to moze miec bardzo przykre konsekwencje- nie pamietam dokladnie co to moze spowodaowac jak znajde to napisze ale utkwilo mi to w glowie bo tez myslalam o zasypce jakiejs.

U dziewczynek może zatkać ( przy nieodpowiedniej pielęgnacji) przewody moczowe i doprowadzić do jakiegoś zapalenia n przykład. Poza tym ponoć trzeba uważać, aby używać go na dobrze wytarte ciało, bo inaczej może się "zbrylować" . Także ja sobie puer odpuściłam, zostanę przy kremach, ale niektóre mamy sobie chwalą, ale to pewnie jak zwykle kwestia gustu;-)

reklama
Madziumba ja tez uzywalam pudru do pachwinek i paszek, a na pupe sudocrem. Ale jak Annya pisze trzeba uwazac zeby sie nie zbrylowalo, zawsze reka rozsmarowywalam. Pudru uzywalam tylkoprzez chwile, potem przeszlam na oliwke. Puder potem stosowalam jak pojawila sie jakas potoweczka (posypalam ja i na drugi dzien sladu nie bylo).

Do góry