reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Mam parę pytań.

-Jaki rozmiar biustonoszy do karmienia kupujecie. Taki jak nosicie teraz, czy większą miseczkę?
- Ile planujecie kupić majtek jednorazowych-tych z siateczki, oraz ile tych paczek podkładów poporodowych.

Może, któraś ma juz jakieś doświadczenie w tej kwestii i coś doradzi. Nie chce aby czegos mi zabrakło. Bo głupio potem wysyłac mojego S na takie zakupy.
Ja kupiłam taki rozmiar jaki teraz noszę, ten do karmienia jest rozciągliwy, więc nie bedzie problemu (mam mega biust 80D:szok::baffled: a miałam 75C),a co do gatek to mam 5 par takich z fizeliny z canpola,myslę że do szpitala starczy u nas trzymają 2 doby, a jak nie to maż w aptece mi dokupi, podkłady mam takie z seni, takie doradziła mi babka w aptece, mam 1 paczke mega duzych i 2 paczki mniejszych z teny

reklama
Strasznie mi się podoba ten tygrysek. Mam jakiegoś konkretnego fioła na punkcie tyrgyska- dlatego kupię ogromną naklejkę naścienną z nim i może Kubusia też będzie ślicznie nad łożeczkiem wyglądać:) Aż się rozmarzyłam.

Ja planowałam kupić:3 paczki podkładów z belli(a chyba kupię jednak 2), mam parę sztuk teny(próbki).
majtki jednorazowe kupię chyba też jedno opakowanie 5 sztuk. Widziałam takie wielorazowe pakowane po 2 sztuki-kupie na próbe. Moze wystarczy tego wszystkiego. A jak cos szpital mam niedaleko mój S będzie najwyżej biegać i donosić różne rzeczy,

Ja kupiłam 2 opakowania majtek wielorazowych (w sumie 4 sztuki) a podkładów kupiłam 3 paczki takich ogromniastych a potem w razie czego to już pewnie zwykłe duże podpaski będę używała.

mocherowe to może nie bo by nas przerazliwie gryzły:-):-):-):-)

A ja byłam dziś na zakupkach , pościel do łóżeczka kupiłam z feretti , podobno dobra ale niemam doświadczenia więc sie okarze;-) , kołderke , ochraniacze , prześcieradełko , baldachimek i rożek , wszystko pod komplet ale płacić trzeba osobno a nawet wkład usztywniający do rożka osobno kosztuje :baffled: :baffled::baffled::baffled: niemówiąc o stelarzu do baldachimka. jednym słowem pociągło mnie dziś troche po kieszeni:-:)-:)-:)-( niemyślałam że to wszystko tyle kosztuje. Zrobie fotke jak kupie łóżeczko i założe , bo narazie to niezawiele widać.
Kupiliśmy też spodenki sztruksowe w 5.10.15 na wyprzedaży - śliczniutkie:tak:

mocherowe to może nie bo by nas przerazliwie gryzły:-):-):-):-)

A ja byłam dziś na zakupkach , pościel do łóżeczka kupiłam z feretti , podobno dobra ale niemam doświadczenia więc sie okarze;-) , kołderke , ochraniacze , prześcieradełko , baldachimek i rożek , wszystko pod komplet ale płacić trzeba osobno a nawet wkład usztywniający do rożka osobno kosztuje :baffled: :baffled::baffled::baffled: niemówiąc o stelarzu do baldachimka. jednym słowem pociągło mnie dziś troche po kieszeni:-:)-:)-:)-( niemyślałam że to wszystko tyle kosztuje. Zrobie fotke jak kupie łóżeczko i założe , bo narazie to niezawiele widać.
Kupiliśmy też spodenki sztruksowe w 5.10.15 na wyprzedaży - śliczniutkie:tak:
No Andzia Feretti- tośliczna pościel ale strasznie droga, też miałam na nią chrapkę ale właśnie cena mnie odstraszyła :baffled:

Hej,
no właśnie dobrze że zaczęłyście temat kocyków - od dłuższego czasu poszukuje takiego ażurowego, ale nigdzie nie widziałam takich - fakt, że przeglądam głównie internet, bo lekarz kazał leżeć a mężulo się stresuje i rzadko pozwala wyskoczyć na zakupy :(
Ale wszystkie kocyki są "grube i ciepłe" a dla Malutkiej na lato przydałby się taki cieniutki... Poradźcie gdzie można coś takiego dostać - albo w necie albo w jakimś sklepie w W-wie lub okolicy?
Neessy - ponoć w Warszawie jest Mothercare, w Irlandii tam są takie ażurowe kocyki.

A co dajecie na wyściółkę do wózka? Rożek? Kocyk?Bo chyba ten materacyk, który jest na wyposażeniu , to trochę za mało, i trzeba go chyba jakoś zabezpieczyć.

reklama
Wkrótce w rodzinie mam komunie. A nie chce wydawać majątku na kreacje-której więcej nie założe. Czeka nas jeszcze tyle wydatków.Chce coś prostego i taniego. Nie wiem tylko czy to sie nadaje. Wyglada ładnie. Zamowie najlepiej teraz i jakby cos bylo nie tak to bede miala czas aby znalezc co innego

Do góry