reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Blumetka29 dzieki za namiary na tego JUMPERa X z TAKO. Kupilismy caly komplet i jestesmy b. zadowoleni. Mam nadzieje ze sie sprawdzi w uzyciu. Nie moglismy sie tylko dogadac z kolorem. On chcial zielony, ja niebieski i wyladowalismy z bezowym. Ale wyglada fajnie no i ta cena za komplet jest rewelacyjna.:tak::-):happy:

reklama
Ja myslę, że ważniejsza jest bluzka na wierzchu, czy łatwo ją rozpiąć lub rozchylić,żeby podać pierś-bo inaczej trzeba będzie rozbierać się w parku do połowy:-D:szok::-D

rety, ja nie wiem czy bym sie przelamala i w parku cycka na wierzch wywalila :-D:-D

Ja podzielam Twoje zdanie Kalina:tak: co do wygody tych staników do karmienia, nie dość że beznadziejnie wyglądają, po pierwszym praniu to już całkiem koszmar, to cała ta gimnastyka z rozpinaniem i zapinaniem-masakra:no:, ja kupiłam tylko jeden taki do szpitala, żeby pielęgniarki sie nie burzyły, a tak kupiłam 3 większe koronkowe, piersi miałam tylko znaczaco powiększone przez 2 tyg, później wróciły do rozmiaru ciążowego.Niestety takich sportowych nie mogę używać, bo mam za duży biust:szok::-(

no niestety dla mnie sportowe tez sie wlasnie nie nadaja. Ale ten bialy co pokazywalam, to wlasnie dzis w loveli pralam z ciuszkami, bo do szpitala zabieram, i nic sie nie zmienil, a jest super wygodny. Choc podtrzymywac, to te karmiace nie podtrzymuja :-( i cycek w nich ksztaltny to nie jest....

A co dajecie na wyściółkę do wózka? Rożek? Kocyk?Bo chyba ten materacyk, który jest na wyposażeniu , to trochę za mało, i trzeba go chyba jakoś zabezpieczyć.

na dol pewnie bede klasc pieluszke, a Mala w rozku wozic, ktory i tak zawsze mozna na spacerku rozpiac badz pod kocykiem

Mam parę pytań.

-Jaki rozmiar biustonoszy do karmienia kupujecie. Taki jak nosicie teraz, czy większą miseczkę?
- Ile planujecie kupić majtek jednorazowych-tych z siateczki, oraz ile tych paczek podkładów poporodowych.

Może, któraś ma juz jakieś doświadczenie w tej kwestii i coś doradzi. Nie chce aby czegos mi zabrakło. Bo głupio potem wysyłac mojego S na takie zakupy.

co do biustonoszy to nie doradze, bo takie miseczki jak potrzebuje i tak ciezko u nas dostac :-D wiec te tansze bralam na chybil trafil :-D

Podkladow mam 1 paczke (mega podpasy :-D), mama wiezie mi z Polski 1xpoporodowe, a do tego zakupilam 2xpodpaski always envive czy jakos tak, sa ponoc super chlonne i jak czytalam , to sobie kobiety tez je chwala po wyjsciu ze szpitala, bo cieniutkie a bardzo chlonne. Ale nie zabieram do kliniki zadnych, bo u nas chyba daja, tak samo jak nie potrzeba ubranek dla malenstwa.
Te Teny sprzedaja u nas tez w aptekach, w przypadku np. problemow z pecherzem, ale drogie te cholerstwa, za 5-7€, to ja mam ze 3 ciuszki dla Malej :-D

majtek jednorazowych mam 1 paczke, czyli 5 szt. i lepiej by starczylo :crazy:

U nas majtki poporodowe daja w szpitalu,tutaj nawet niezabardzo mozna kupic,przed urodzeniem Viki dlugo wszedzie szukalam i nie kupilam,ale w szpitalu daja pare par.Co do podkladow,to tez kupilam dwie paczki i mam nadzieje ze wystarcza,pozniej podpaski,:tak::tak:

hej

odradzam zakup rożka firmy Feretti. Kołderka, pościel, ochraniacze są ok (baldachimu nie mam) Rożek już po pierwszym praniu skurczył sie (miałam dwie sztuki i z oby dwoma stało się identycznie- mojej koleżance również sie to przytrafiło)tak że poźniej wkład usztywniający wychodził z niego przez co sie brudzil i po jakimś czasie wygladał okropnie!!. Poza tym rzepy potrafią zniszczyć wszytskie ubrania gdy sie rozwinie podczas trzymania dziecka na rekach

rety, ja nie wiem czy bym sie przelamala i w parku cycka na wierzch wywalila :-D:-D

No właśnie, mnie się też to raczej nie podoba. Mimo to, iż czasowo będą pełnić rolę mleczarni, moje piersi nadal pozostają piersiami, a ja - kobietą :-D:-D:-D

Gumisia, Carmi, ja mam teraz mega biust - 70D :szok: Tylko u mnie kłopot jest taki, że nie obtłuściły mi się żeberka, w związaku z czym odpadają wszelkie staniki na fiszbinach - robią mi się po nich siniaki! (Przy mniejszych piersiach też mi fiszbiny robiły kuku, ale myślę, że to dociążenie może mi kiedyś nawet żebra połamać ;-))

reklama
Ja ogólnie nerwus jestem(czego się strasznie wstydzę)- a ten napis mnie kompletnie rozbroił:)

sylwiaa28-POŚCIEL przepiękna:)

Ostatnia edycja:
Do góry