reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Ceny się zmieniają drastycznie :-D Niespełna 3 lata temu kupowałam dla małego wózek i dałam 700 zł, dziś za taki sam model musiałabym dać 1000 zł (dobrze, że mam po synku). Jak dla naszego budżetu to spore obciążenie, ale wszystko zależy od sytuacji finansowej. Dla jednego 1000 zł to pół pensji i poważny wydatek, dla innego kwota "po przecinku". Dobrze, że miłość jest za darmo :-D Tego moim dzieciom nigdy nie zabraknie :tak::tak::tak:
Ech dla mnie 1000 zł to 4/5 wypłaty :baffled:. Masz rację że dobrze że miłosć jest za darmo :tak:

reklama
Ja przejrzałam już chyba cały internet, jeśli chodzi o wózki. Tak naprawdę wciąż nie mogę się zdecydować na ten jeden, jedyny...
Ostatnio pokazywałam Wam wózek ABC RODEO. To był mój typ nr.1. Widziałam go na żywo, przejechałam się nim po sklepie. Wtedy właśnie przekonałam się do wózków 3-kołowych.

rodeo08_1.jpg

Jednak nie pasowała mi jedna rzecz - te wózki nie mają pompowanych kół, tylko takie cienkie "plasterki". Szukałam więc dalej.
No i znalazłam, zdawałoby się, perfekcyjny model. BEXA AX3. Trójkołowy, leciutki i do tego niewygórowana cena. Co prawda nie mają pomarańczowego (chciałabym ten kolor). Ale już prawie się zdecydowałam.

3 (3).jpg

I wtedy pojawił się kolejny typ. Równie lekki, 3-kołowy, ale z podwójnymi kołami z przodu. Cenowo niewiele droższy od Bexy. No i pomarańczowy :-)
Ma też tą przewagę nad Bexą, że spacerówkę można zamontować w obie strony.
Ten wózek, to V-CROSS 3.

wozek.jpg

Dziewczyny! Pomóżcie! :-)

ja mialam przy wozku ograniczony budzet, bo mial byc on prezentem od moich rodzicow. Mama miala zamiar kupic za 200€ na ebay, nowy, jednak caly czas "pomagalam" w wyborze i w koncu wybralismy uzywany quinny, na 4 kolach jak chcialam, w moich ukochnych brazach, gdzie caly pakiecik (no, nie ma fotelika samochodowego, zamowilam go wlasnie osobno) wyszedl nas 750zl :-) Uwazam, ze znosnie.

Jutro w koncu tesciowie przywioza go do mnie, razem z reszta wyprawki. Fotelik w drodze, wiec juz w przyszlym tygodniu w koncu go wyprobuje. :happy:

Ja przejrzałam już chyba cały internet, jeśli chodzi o wózki. Tak naprawdę wciąż nie mogę się zdecydować na ten jeden, jedyny...
Ostatnio pokazywałam Wam wózek ABC RODEO. To był mój typ nr.1. Widziałam go na żywo, przejechałam się nim po sklepie. Wtedy właśnie przekonałam się do wózków 3-kołowych.

Zobacz załącznik 127214

Jednak nie pasowała mi jedna rzecz - te wózki nie mają pompowanych kół, tylko takie cienkie "plasterki". Szukałam więc dalej.
No i znalazłam, zdawałoby się, perfekcyjny model. BEXA AX3. Trójkołowy, leciutki i do tego niewygórowana cena. Co prawda nie mają pomarańczowego (chciałabym ten kolor). Ale już prawie się zdecydowałam.

Zobacz załącznik 127212

I wtedy pojawił się kolejny typ. Równie lekki, 3-kołowy, ale z podwójnymi kołami z przodu. Cenowo niewiele droższy od Bexy. No i pomarańczowy :-)
Ten wózek, to V-CROSS 3.

Zobacz załącznik 127213

Ja bym wybrała ten pomarańczowy V-CROSS 3 ze względu na to że spacerówkę można montować w obie strony. Dla mnie ważne jest że będę mogła widzieć dziecko czy nie jest np usmarkane :-D.

Fajne koszule macie :tak:
A ja chodze, szukam i nic znalezc nie moge. Wszystkie do kostek, wielkie rozmiary i takie babciowe :baffled: Chyba w koncu pojde rodzic w moich sytarych koszulach z klapouchym :-p

A ja do szpitala zakupilam sobie jedna koszulke i jedna pizamke (obie rzeczy rozpinaja sie prawie do pepka ;-)) . Jezeli bedzie cieplo, to zamiast gory od pizamki zastosuje zwykla bezszwowa dobrze sie rozciagajaca koszulke na szeleczkach.

Tau a ta pizamke to na allegro kupilas czy w sklepie? Jak na allegro to poprosze o link:-D A jak nie to napisz jaka to firma, moze u nas znajde. Ja ostatnio kupilam sobie szlafroczek do szpitala, taki bawelniany, na lato jak znalazl:-D Z firmy Hays...polecam, super jakosc (mam pizamke z tej firmy to wiem co mowie:-D)

Zobacz załącznik 127214

Zobacz załącznik 127212

Ten wózek, to V-CROSS 3.

Zobacz załącznik 127213

Ja tam jestem typem wzrokowca więc jeżeli jest funkcjonalny i cena też przystępna to stawiam na V-CROSS 3.

reklama
Ja ostatnio kupiłam śliczny zielony szlafroczek i kapciochy-wyglądam w tym jak żaba.
Ale z koszulą mam problem. Mam 153 cm wzrostu-a wszystko takie długaśne jest,że chyba bym się potykała. Jak ktoś znajdzie jakąś ładną nie za długa z rozpęciem to prosze o pomoc. Strasznie się stresuje,że jeszcze nie mam.
Słyszałam,że potrzeba ok. dwóch + jakomś na poród gorszą -bo wiadomo,że się zniszczy. Wy planujecie tez coś gorszego na poród?

Do góry