reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Ja wyszukalam na allegro taką koszulke i szlafroczek słodki Szlafrok damski+koszulka nocna r L MIŚ (605020335) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
U mnie w szpitalu jak ostatnio byłam ( kiedy rodzilam ) to cały czas byłam w koszuli szpitalnej, tylko wlasny szlafrok mialam.

A ja do szpitala zakupilam sobie jedna koszulke i jedna pizamke (obie rzeczy rozpinaja sie prawie do pepka ;-)) . Jezeli bedzie cieplo, to zamiast gory od pizamki zastosuje zwykla bezszwowa dobrze sie rozciagajaca koszulke na szeleczkach.

a ja kupiłam dziś 2 koszulki nocne ciążowe , coprawda nieprzepadam za koszulkami ale do szpitala trzeba mieć.

Dziewczyny fajne te piżamki i koszule :tak:.

reklama
Lenka - A ja po długich namysłach zrezygnowałam z trójkołowca. Przypatrzcie się jak jeżdżą w nim starsze dzieci ( w spacerówce) . Jak dosięgają do podnóżka, to nogi mają wygięte w pałąk, a jak są trochę większe, to nogi im się dyndają luźno, bo nie mieszczą się obie na tym małym trójkątnym podnóżku. I zaobserwowałam to już w kilku typach wózków trójkołowych. Może na początku ( dla niemowlaka) to nie ma znaczenia, ale potem wydaje się niepraktyczne i niewygodne dla dziecka. Ale może znalazłaś jakiś lepszy model.

Annya, dlatego też najbliższy memu sercu jest jednak trzeci pokazany przeze mnie model, czyli V-Cross 3. Bo oprócz tego, że ma obrotową spacerówkę i jest pomarańczowy :-D to podnóżek jest normalny, a nie trójkącik. Więc dla dziecka bez różnicy :happy:

Doszedł kocyk, który zamówiłam jakis czas temu (krainasnu KOCYKI BAWEŁNIANE 70x90 (587510098) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.). Któras prosiła mnie o opinię na jego temat.
Jest OK, ale dośc sztywny mi sie wydaje. Po wypraniu w plynie zmiekczajacym mam nadzieje, że troszeczkę sie "wyluzuje", ale w dotyku jest miły więc ogólnie zadowolona jestem. Kolorystycznie bardzo mi sie podoba, z jednej strony jest taki jak widac na fotce, a z drugiej strony mamy jakby "negatyw" wzoru.

Dostałam też tuniki (Strona przedmiotu - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego., a biala odsyłam bo zamiast czarnej wstawki pod biustem ma biala i juz nie wygląda tak dobrze.
Ogólnie materiał i kruj faktycznie super. Ładnie leży.

cześć Dziewczynki!

widzę, że biedronkowa wanienka robi karierę na BB :-D

Sylwia, moim zdaniem wyprofilowanie wanienki nie jest konieczne, bo to nie łóżeczko ;-) a taka miseczka jest dobrze wyprofilowana dla damskich drobnych łapek - taką wanienkę można samodzielnie gdzieś przenieść, nawet pełną wody, gdyby męża zabrakło w domku :-)

Tricolor
, śliczne ciuszki - widzę, że się naprawdę rozkręciłaś :tak:

Tricolor, ja miałam upatrzony jeden z kocyków z aukcji (takie kremowy), jednak już nakupowałam innych i nie chcę przedobrzyć :-)

a co do allegro, to chyba muszę sobie zablokować, bo w kółko coś kupuję, ale nie powiem, żebym była przy dokonywaniu wyborów specjalnie praktyczna. mój styl zakupów to raczej szalony spontan :-D:-D:-D

Tricolor, ze mnie się mężul śmieje, że zamawiam po 2 sukienki tygodniowo i po 2 pary butów. Biorąc pod uwagę ostatnich kilka tygodni, to ta statystyka ma sens :rofl2:

reklama
Do góry