reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Mi wczoraj wieczorem przyszła paczka z allegro śliczne te ciuszki , fajniusi rożek ale najfajniejszy to kocyk taki milusi ze ho ho i znów mnie korci zeby cos poszukac fajnego i zamówic pewnie jutro znów zaczne szukac cos fajnego

reklama
A ja znów mam kłopot, bo dziś jakoś wróciłam myślami do łóżeczka turystycznego i po rozmowie z siostrą zdecydowałam się jednak na takowe, a potem zobaczyłam na allegro to i jakoś zmiękłam już kompletnie...
*A*GRACO KOJEC CONTOUR ELECTRA WYS W 24 H (592541535) - Aukcje internetowe Allegro
Chyba to pragnienie wiosny mnie podkusiło, żeby w ogóle obejrzeć łóżeczko w tak intensywnym kolorze :zawstydzona/y:
Kłopot jest taki, że materacyk w tym łóżeczku ma wymiary 70x100 cm i zastanawiam się, czy prześcieradełko 70x140 cm da się jakoś ładnie w nim poukładać. Chociaż siostra podpowiada mi, że jak jest gumka, to nie powinno być problemu.

Kalina - ja też myślałam o tych łóżeczkach z graco. Ten kolor mi ię podoba ( zwłaszcza mojemu T:-)) i w ogóle mają fajne kolory. Ale ostatecznie zdecydowałam się na firmę ARTI, bo : ma standardowe wymiary ( graco jest mniejsze i jest problem z materacem do niego, nie mówiąc o pościeli i prześcieradłach. Upewnij się co do materaca czy go gdzieś dostaniesz), ma więcej funkcji ( np. bujaki) i dodatkowy sprzęt ( np. moskitierę). Tylko kolory niestety nienajładniejsze:sorry2: Ale postaram się nadrobić pościelą.
Ja mam takie:
moz-screenshot.jpg

Poprawiam link:-):-) :

Łóżeczko Fibo SIMBO Arti kurier gratis - 329.00 zł : dino sklep dla dzieci : wózki, foteliki, maxi cosi,jane, mutsy, casualplay, łóżeczka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Annaya, rzeczywiście fajne to Twoje łóżeczko. Z funkcji to jest bogatsze o moskitierę oraz płozy do bujania. Atutem Graco (oczywiście wg moich kryteriów :-D) są wibracje, światełka i melodyjki.

Ja to się zakochałam w Graco, jak tylko zobaczyłam stylistykę, chociaż najpierw wybierałam bardziej stonowane kolorki, w beżach - może dlatego, że czekałam na Benia :-D A teraz to już jestem chora na to czekoladowo-czerwone - nawet w nocy o nim myślałam, jak się przebudziłam :-D:-D:-D

Prześcieradełka to już wiem, że można zamówić na wymiar, a to chyba największy kłopot (żeby ładnie przylegały do materacyka i nie marszczyły się pod pleckami). Materacyk też domówię na wymiar, tylko najpierw zobaczę i pomacam ten oryginalny ;-) No a pościelą to się w ogóle nie martwię, tzn. kołderką i podusią - będą stanardowe, to nie powinno stanowić problemu ;-)

Ostatnia edycja:
*A*GRACO KOJEC CONTOUR ELECTRA WYS W 24 H (592541535) - Aukcje internetowe Allegro

Chyba to pragnienie wiosny mnie podkusiło, żeby w ogóle obejrzeć łóżeczko w tak intensywnym kolorze

kolor po prostu zajefajny :tak:, łóżeczko jak pisałam wcześniej to zawsze mi się podobało.

Piękne ! :-)

Zaczynam Wam zazdrościć ;-):-D

:-D
Ja się pochwalę wczorajszymi, pierwszymi zakupami. Skoro płeć już ustalona muszę się zaznajomić z "działami męskimi" sklepów...:-D

Jak mówiłam pozazdrościlam Wam tych ślicznych ciuszków i sama dzisiaj zakupilam pierwszy komplecik ! :-)
WYPRAWKA 4 cz pajacyk śpiochy body 0-3 50 56 blue (589967454) - Aukcje internetowe Allegro

Jeszcze zamówilam takie body :-)

A ja sobie obiecałam, że już żadnych ciuszków nie kupuję, ale wczoraj zobaczyłam taką sukienunię i nie mogłam jej nie nabyć.

Dziewczyny przepiększen ciuszki :-):-D Widzę jakie piękne ciuszki omijają moją Olkę i aż żałuję że postanowiłam więcej ciuszków nie kupować :-(

Teraz to ja tez chce dziewczynkę :dry: Dla chłopców nie ma takich słodkich ciuszków. Ja sie tak nie bawię :dry:

a mnie się dużo bardziej podobają ciuszki dla chłopców :-D

Kalina, a bedziesz w ogole poduszke i koldre do tego lozeczka pakowac?
Ja zrezygnowalam z calosci az do jesieni/zimy. Przy okazji jeden wydatek odpadl, mala posciel.
A takie z materialu lozeczko to jeszcze przyjemniejsze i cieplejsze pewnie niz zwykle.

Ja kurcze musze jeszcze w koncu materacyk do koszyka wybrac, bo ten co byl od producenta, mi sie nie podoba, no i lepiej jednak nowy, tym bardziej, ze kokos jest juz za 10€ nowy :) Nie wiem tylko jaki, bo tych malutkich z gryka w ogole nie robia, a te kokosowe maja najubozsze wykonczenie i pokrowce, ze tak powiem i chyba zdecyduje sie na gabke w "oddychajacym" pokrowcu.

Zastanawiam sie tez czy w plycie kosza (na ktora sie kladzie materac) nie powywiercac dodatkowych dziur, bo est tylko jedna na cala plyte, nie wiem czy to nie za malo...

Carmi, wyszukałam już sobie pościel, ale właśnie mnie uświadomiłaś, że nie wiem, czy to jest sens tak od razu kupować :tak:

A co do materacyków, to ja bym tak nie panikowała. Wczoraj gadałam z siostrą - jej córcia w ogóle nie chce spać w swoim łóżeczku przez materac kokosowo-gryczany (twardy). Sypia albo w turystycznym (na wyjazdach) albo z rodzicami w łóżku (a oni nie mają gryki z kokosem ;-)), niedawno skończyła 2 latka i wszystko jest ok!

Moim zdaniem trzeba po prostu kierować się zdrowym rozsądkiem :happy2:

masz racje z tym materacem. Poza tym to on tez nie moze byc za twardy, bo to tez nie dobrze.
Do lozeczka kupimy materac dopiero na jesien, jak mala wyrosnie z kosza. I tu chyba sie firma pokieruje (u nas przoduje Alvi w wyrobach dla dzieci) choc wybor ich jest tak ogromny, ze nie potrafie uwierzyc, ze tylko 1 typ materaca jest the best. Co mnie tez dziwi to to, ze w DE nie ma w sklepach materacow z gryka, jedynie na ebay ze 2 sztuki moze znalazlam. TE najlepsze to gabka, z milionami roznych wartsw i dziurkami :-D
A, widzialam tez na zywo materac firmy Purocotam, ktory u nas w testach najlepiej wypadal, z zewnatrz to gabka, powierzchnia na ktorej dzidzius lezy to taka ala siatka, a w srodku materac jest......pusty!!!!!!!! :-)

Co do poscieli, to juz do lozeczka mam, zamowilam na allegro, no ale jesienia czy zima to juz chyba byc powinna, chocby koldra, tym bardziej jak Mala bedzie miala juz kilka m-cy. Na pierwsze m-ce mam 3 spiworki ( w tym jeden cieniutenki, noweczka za 1€ :-D), poduszki wszedzie odradzaja, wiec nie ma co szalec.

reklama
Ja z Mikołajem od początku miałam materac gryczano-piankowo-kokosowy. Dosyć twardy, ale mały nie narzekał :tak: Spałby pewnie na nim do dziś, ale jakiś czas temu nieźle go zwymiotowało, no i materac wyrzuciłam. Chyba nawet pisałam o tym na forum. Po prostu nie mam pojęcia, jak mam uprać wszytą grykę, żeby mieć pewność, że nie będzie później gnić, itp. Teraz mały śpi na zwykłym, piankowym i też nie narzeka. Dla małej kupiłam piankowo-kokosowy, ze specjalnym oddychającym pokrowcem.

Co do pościeli, to ja jeszcze nie kupuję (ani wypełnienia, ani poszewek). I tak przez pierwsze 2 miesiące mała będzie spała ze mną, żebym nie musiała co godzinę wstawać na karmienie :-) Poza tym z doświadczenia wiem, że taki mały berbeć rozkopuje się z kołdry (mój ma tak do tej pory, tylko że teraz jak mu zimno, potrafi się już sam przykryć), więc lepszy jest śpiworek albo rożek. Poduszka też nie jest wskazana, lepiej podnieść czymś od spodu materac.
Myślę, że za kupno pościeli wezmę się dopiero na jesień/zimę.

Do góry