reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Ja posciel juz mam, ale nie wiem czy bede ja powlekac, zobaczymy. Moze tylko kocykiem bedzie malenstwo przykrywane. Albo w rozku, choc Sandra w rozku wcale byc nie chciala i zawsze sie z niego wykopala. Poduszki nie daje wogole, pod materac podloze recznik zeby lekki ukos byl.

A ja znów mam kłopot, bo dziś jakoś wróciłam myślami do łóżeczka turystycznego i po rozmowie z siostrą zdecydowałam się jednak na takowe, a potem zobaczyłam na allegro to i jakoś zmiękłam już kompletnie...
*A*GRACO KOJEC CONTOUR ELECTRA WYS W 24 H (592541535) - Aukcje internetowe Allegro

Chyba to pragnienie wiosny mnie podkusiło, żeby w ogóle obejrzeć łóżeczko w tak intensywnym kolorze :zawstydzona/y:

Kłopot jest taki, że materacyk w tym łóżeczku ma wymiary 70x100 cm i zastanawiam się, czy prześcieradełko 70x140 cm da się jakoś ładnie w nim poukładać. Chociaż siostra podpowiada mi, że jak jest gumka, to nie powinno być problemu.
Kalina widze, ze Ty tak jak i ja jestes niezdecydowana ;-)
Mnie to lozeczko bardzo sie podoba (po Sandrze mam bardzo podobne), kolorek ladny i wydaje mi si eze z przescieradelkiem problemu nie bedzie, zawiniesz pod spod i bedzie dobrze.

Posciel tez bardzo ladna :tak:

Annya Twoje lozeczko tez bardzo ladne :tak::-)

dee ladne zakupy :tak:

tricolor piekne kolorki tego lozeczka :-)
Krzeseleczka boskie :-D Marzy mi sie takie :tak::-)

reklama
o kurcze :baffled: no to ja już nie wiem co robić. Muszę się faktycznie poważnie zastanowić:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
A czy znacie jakieś niedrogie i w miarę lekkie wózki?????????????

Ostatnia edycja:
Wybaczcie, jeżeli znowu poruszę temat, który był, ale nie jestem na bieżąco :zawstydzona/y:
PAAASY POPORODOWE!!! Kupujecie?? jakie??

O pasach to słyszałam tyle, że warto nosić takowy po cesarce. Po porodzie naturalnym podobno lepiej nie nosić, bo mięśnie muszą samodzielnie pracować - coś w ten deseń.

Ja swojego zdania na razie nie mam, po poprzednim porodzie nie miałam takiego pasa, a brzuszek do niedawna miałam pierwsza klasa - bez żadnej fałdki nawet ;-)

Ja też słyszałam, że po porodzie w takim pasie mięśnie się "rozleniwiają" i nie chcą wrócić na swoje miejsce, więc lepiej ich unikać.
A jak się chce, żeby brzuszek po ciąży szybko wrócił do formy, to należy podczas ciąży chodzić z wciągniętym brzuchem i napiętymi mięśniami - tylko jak wtedy oddychać:confused:

Ja mam zamiar kupic taki wózek. Jest lekki, mały po złozeniu, uniwersany.
WÓZEK WIELOFUNKCYJNY KARINA,FOLIA+TORBA PROMOCJA (590894659) - Aukcje internetowe Allegro

Irenko powiem ci ze całkiem fajniusi ten wózek a i cena bardzo przystepna ja jednak swój typ tez juz mam a nawet wiecej jest juz kupiony i grzecznie czeka w sklepie jak juz bede po wszystkim mój S odbierze tak sie umówiłam ze sprzedawca dlatego tez juz go kupiłam bo inaczej nie kupiłabym wózka wczesniej zeby stał w domku.
A kupiłam taki zielono- czarny
TAKO JUMPER X +FOTELIK SAMOCHODOWY 0-11kg-wys 0 (592584638) - Aukcje internetowe Allegro

Monika_M nie wiem jak wózek, ale ja z firmy 4Baby (tej z ktorej w pierwszm linku wózek pokazujesz) mam fotelik samochodowy/nosidełko i muszę powiedzieć że jak dla mnie jest fatalnie wyprofilowany, tani. Zastanawiam się jak sie go pozbyć, bo nie mam sumienia drugiego dziecka w nim nosic i wozić.

Mnie się marzy taki wózeczek, Ballerina. Nawet w tym kolorze choć pewnie okropnie niepraktyczny. Kosztuje 800 zł .
Jak nam się z kasą nie polepszy to chyba skończy się na polskim wózku Kunert. Ale on jest przynajmniej na pasach i ma przekładaną raczkę.

Załączniki

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 30
  • 144.jpg
    144.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
dee83- ja właśnie myślałam o tym wózku. Z wyglądu bardzo mi się podoba-musiałabym tylko go przetestować na żywo. No i cena w miarę przystępna.

reklama
A jak się chce, żeby brzuszek po ciąży szybko wrócił do formy, to należy podczas ciąży chodzić z wciągniętym brzuchem i napiętymi mięśniami - tylko jak wtedy oddychać:confused:

Ha ha, ja mam taki wieeeelki rozstęp mięśni powyżej pępka, że co się ruszę, to wyłazi mi wielka przepuklina :tak: Oczywiście nie jet to nic złego, w pierwszej ciąży miałam podobnie. W każdym razie mój gorset mięśniowy został rozszarpany, rozseparowany i zniszczony, więc nie wiem, czy wciąganie brzucha w ogóle jest jeszcze u mnie możliwe :baffled:

I mój ulubiony obrazek: :elvis:

A co do wysokich krzesełek, to młoda używała od ok. piątego miesiąca, jeszcze nie umiała za dobrze siedzieć na pewno. Mieliśmy krzesełko Chico, w którym tę część siedzeniową można było ustawiać w dowolnej pozycji, np. tak jak leżaczek. Dzięki temu młoda była w bezpiecznym i zdrowym ustawieniu i do tego na dobrej wysokości, z której wszystko widziała i nie marudziła mamusi :-D

Ostatnia edycja:
Do góry