reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Cypisiu, super wyprawka, chyba też zrobię nalot na tesco, z tym że:
a) po wypłacie (to warunek konieczny!) :-D:-D:-D
b) jako pani kierowniczka super-fury - Madziumba, zabierzesz się, co? :sorry2:

Straszną radochę sprawia mi kompletowanie wyprawki :-) Tylko co to będzie, jak już wszystko będę miała? :-p

Staniesz sie obibokiem takim jak ja :-D.
A zakupy rewelacyjne!:tak:

I zazdrośnikiem :-p:-p:-p

A ja, mimo to, że zawzięcie staram się oszczędzać, wybrałam się dziś niestety z Madziumbą i z moją Frysią na spacer. Spacer polega na obejściu okolicznych sklepów (a że nie są to "sieciówki", to i ceny dość... oryginalne) i zakupieniu czegoś w każdym z nich :baffled:
Dziś z rzeczy absolutnie niezbędnych zakupiłam sobie sweter z golfem, który na pewno sprawdzi się latem ;-) oraz spódniczkę. Akurat pod koniec marca musiałam kupić Frysi buty oraz torebkę do komunii - a co, komunia JUŻ w czerwcu, ktoś mógłby wykupić :-D Do tego oczywiście trampki dla młodej, bo ładne, wiosna przecież idzie.. I dla najmłodszej bardzo praktyczne obuwie na miesiące, w których na pewno nie nabędzie jeszcze umiejętności chodzenia :-)
Oczywiście przez spacerek nie wyrobiłyśmy się z obiadem, więc go zakupiłyśmy :nerd:
Szczęśliwie mąż wrócił na tyle zmęczony, że nie dał rady wszystkiego podliczyć... :-D:-D:-D

Oto zestaw do komunii - nie zamierzam wystylizować córki na pannę młodą, więc postanowiłam przełamać biel dziewczęcymi dodatkami w brudnym różu - dokupię jeszcze kwiaty w tym kolorze i zmajstruję jej opaskę oraz bransoletkę na łapkę.
(Chyba dobrze nie widać na fotce, ale butki są biało-złote z różowymi elementami)

Zobacz załącznik 124517

A to cichobiegi dla Kseni

Zobacz załącznik 124518

reklama
Oto, co zakupiłam wczoraj dla Maleństwa:

Straszną radochę sprawia mi kompletowanie wyprawki :-) Tylko co to będzie, jak już wszystko będę miała? :-p

Cypisia ciuszki naprawdę są piękne :tak:, ja chyba jak mi lekarz płeć potwiedzi też zaszaleję!

Cypisiu, super wyprawka, chyba też zrobię nalot na tesco, z tym że:
a) po wypłacie (to warunek konieczny!) :-D:-D:-D
b) jako pani kierowniczka super-fury - Madziumba, zabierzesz się, co? :sorry2:

Pewnie że się zabiorę:tak: tylko wcześniej na bank skoczę :-D:-D:-D

Oto zestaw do komunii - nie zamierzam wystylizować córki na pannę młodą, więc postanowiłam przełamać biel dziewczęcymi dodatkami w brudnym różu - dokupię jeszcze kwiaty w tym kolorze i zmajstruję jej opaskę oraz bransoletkę na łapkę.
(Chyba dobrze nie widać na fotce, ale butki są biało-złote z różowymi elementami)
A to cichobiegi dla Kseni

No to Frysia będzie się zapewne wyróżniać z tłumu śnieżnobiałych miniaturek panien młodych:tak:

A ciekawa jestem, gdzie i kiedy Ksenia będzie "cichobiegać" w tych swoich śliczniutkich butkach:confused:

No to Frysia będzie się zapewne wyróżniać z tłumu śnieżnobiałych miniaturek panien młodych:tak:

Tusieńko, nie tyle o wyróżnianiu się myślałam, co o tym, aby wyglądała dziewczęco i świeżo. Faktycznie, pewnie będzie ją taki strój nieco wyróżniał - ale najważniejsze, że w tym pozytywnym znaczeniu :-D:-D:-D

A ciekawa jestem, gdzie i kiedy Ksenia będzie "cichobiegać" w tych swoich śliczniutkich butkach:confused:

Ksenia będzie cichobiegać w czerwcu, lipcu i sierpniu, czyli latem :-D Myślę, że w czasie spacerków. Oczywiście mam nadzieję, że żadnego cichobiega nie zgubi ;-)

Kalina fajowe zakupy. Jak tak patrze na te rzeczy ktore mozna teraz kupic, to zaluje, ze nie jestem dzieckiem! Frysia napewno bedzie slicznie wygladac i wyrozniac sie na tle bialych owieczek :-D, az zazdroszcze jej takiej mamy ktora wpadla na tak genialny pomysl polaczenia bieli z rozem, a nie tylko z ecrie i zlotem...
Cichobiegi Kseni rewelacyjne! Czasami zaluje ze moj Tymus ma ogonek, to rzeczy dla dziewczynek sa poprostu slodkie, a dla chlopcow hmm poprostu chlopiece!

Tau, dla małych Tymków też są fajowe rzeczy, chociaż fakt, że dla dziewczynek sporo jest rzeczy na pograniczu kiczu, które jednak w przypadku małolat nieźle rozczulają :-D

A jeszcze co do wyróżniania się Frysi, to ona przede wszystkim wyróżni się fryzurą, bo jako jedyna mama pozwoliłam jej na obcięcie włosków przed komunią :tak:

reklama
Z chlopcami nie ma az takiego pola do popisu, ani nic we wloski nie wepniesz, ani nie zlozysz falbanek i koroenk :confused:. Ehhh oni to od samego poczatku musza robic sie na meskich twardzieli ;-).

Kurczę, Tau, wiesz, że nie lubię się z Tobą zgadzać, ale tym razem nie mam wyjścia ;-)
Mnie się podobają mali chłopcy w miniaturkach dorosłych ubrań, czyli zamiast pajacyków z misiem, raczej dżinsiki i bluza. Oczywiście w granicach zdrowego rozsądku :-D

Do góry