reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

reklama
ja plastrami się maltretuję w tym miejscu. Nie cierpię zbednego owłosienia. Uważam, że kobiety powinny mieć tylko włosy na głowie, brwi i rzęsy. RESZTA to jakaś pomyłka

ja maltretuję moją przyjaciółkę kosmetyczkę a ona maltretuje mój wąs (buhahahahah jak to brzmi) i inne.. wybieram się teraz jeszcze przed porodem na depilację nóg i bikini ale argentynska u mnie nie wchodzi w grę... no i coraz ciężej wyleżeć w ciązy nawet na depilacji nóg..

Dziewczyny ja mam pytanie- czy do szpitala trzeba się golić do zera??
W sumie do SN wystarczy tylko wargi (ze względu na ew. nacinanie właśnie:confused2:), wzgórka łonowego nie trzeba...
My z M się przymierzamy powoli do tego, na razie radzę sobie na wyczucie, ale nie golę się cała, bo jakoś skórę mam bardziej wrażliwą i potem czuję się fatalnie... Ale włosy mam, że tak powiem, regularnie strzyżone na całej długości :-D:-D:-D

I sama zażyczę sobie lewatywy! Jakoś w to samoprzygotowanie nie wierzę...

ooo ja też... A przynajmniej nie będę się bronić... Nie chcę żeby moje dziecko... wiecie...
No a poza tym :-D:-D moja ciocia położna opowiadała o dziewczynie, która nie chciała sobie dać zrobić lewatywy, a potem obsrała pod ciśnieniem lekarza od góry do dołu :-D:-D:-D:-D:-D

Witajcie czytałam Was z moim M. i on aż zdziwiony że same to robicie bo on to ma opanowane w małym paluszku:-p
Eedytka z tego co pamiętam to on Ci jeszcze farbuje włosy i maluje paznokcie,nie??? :szok::szok::-D:-D:-D Bombastik!

Ja narazie nie mam z tym problemu, ani w jedną ani drugą stronę.

Kochana ja jestem pod wrażeniem Twojej ciąży!!! Ani puchnięcia, ani zgagi, ani problemu w jedną ani w drugą stronę :szok::szok::szok: w takiej ciąży to można chodzić i chodzić :-D:-D:-D

ja też bede krzyczeć..co prawda mozna kupic sobie taka lewatyke w aptece i zrobic w domu, ale polozna mówiła, że lepiej zrobić w szpitalu..podaja lewatywę w takim momencie, że często po wizycie w kibelku już jest rozwarcie na 6..:tak:

poza tym..wole uniknąć sensacji kałowych w sytuacji wyjscia główki, bo to w trakcie partych dochodzi do hmm tych sensacji..:sorry:

a co do golenia..sama to robie..na czuje..i jakos do tej pory daje radę..jakby co to mój M jest ready do pomocy :-D
co do lewatywy mialam robioną w szpitalu a przy badaniu przez lekarza to i tak z tego bólu załatwilam się:-Da lekarz był wkurzony ale to nnie moja wina mógł delikatniej mnie badać

ja też bede krzyczeć..co prawda mozna kupic sobie taka lewatyke w aptece i zrobic w domu, ale polozna mówiła, że lepiej zrobić w szpitalu..podaja lewatywę w takim momencie, że często po wizycie w kibelku już jest rozwarcie na 6..:tak:

Cuda, dziwy...

Lewatywa w szpitalu to coś co uwłacza kobiecie... Po co? Lewatywa w szpitalu może tylko i wyłącznie wstrzymać Wam akcję skurczową co skutecznie utrudni/opóźni i skomplikuje poród.

Jak będzie Wam się chciało to pójdziecie do łazienki i tyle.

Golenie miejsc intymnych przed porodem - tylko w jednym konkretnym przypadku, jeśli przez całą ciążę robiłyście to regularnie. Jeśli nie, to w żadnym wypadku tego nie róbcie, po porodzie krocze będzie Wam się goiło, pomyślcie jeszcze jak będzie wyglądała Wasza skóra po nagłym goleniu - pieczenie i niepotrzebny ból, nic więcej. Wymuszanie przez szpital golenia miejsc intymnych do porodu to patologia, nie pozwólcie na to. Owłosienie łonowe nie przeszkadza w porodzie, może spokojnie sobie być i w niczym nie utrudnia pracy położnej.

Tak więc nie ma potrzeby się tym stresować.

Pozdrawiam,
K

nie sadze, położnik nie zadawałby pytań o możliwośc latania samolotem na wczasy w czasie ciąży itp..

mnie odpowiedzi faceta na temat lewatywy przed porodem tudzież golenia miejsc intymnych lekko bawią. To tak jakbym ja pogadała sobie o prostacie :-)

niemniej jednak dobrze, ze są faceci bardziej niż średniozainteresowani :-)

pozdrawiam!

Hej Abwgdzl Ty jakimś położnikiem jesteś????

Nie, nie jestem położnikiem, do tego zawodu zdecydowanie lepiej się nadają kobiety moim zdaniem.
Zastanawiam się czasem skąd niektóre położne biorą te dzikie pomysły, które nijak nie są w stanie pomóc w porodzie. Fizjologia to fizjologia, nie trzeba kończyć wyższych studiów, żeby urodzić dziecko, rodziły nasze prababki, babki i mamy, urodzicie i Wy, z pomocą położnych czy nawet i bez tego.

Po co lewatywy, rodzenie na leżąco i inne pomysły co niektórych położnych, to jest bardzo ale to bardzo proste, nikomu się nie chce tego sprzątać po porodzie ;-)

Pozdrawiam,
K

reklama
mnie odpowiedzi faceta na temat lewatywy przed porodem tudzież golenia miejsc intymnych lekko bawią. To tak jakbym ja pogadała sobie o prostacie :-)
Te tematy są jakby dostępne dla obojga płci ;-)

Jeśli posiadasz wiedzę na temat prostaty to czemu nie, ja nie posiadam, to bym raczej nie pogadał :-)

Co jest zabawnego w tym, że facet może posiadać wiedzę z tematu fizjologii porodu? Jeśli piszę coś głupiego z czym się nie zgadzacie to piszcie śmiało, ja z wielką chęcia zdobędę dalszą wiedzę w tym temacie :-)

Pozdrawiam,
K

Do góry