reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

ja mam z szufladą i nam się bardzo przydaje cały czas<bo Jagoda wciąż śpi w łóżeczku..> przede wszystkim pampersy i chusteczki,a że ja jak jadę do biedronki to biorę 2-3paczki Dada i 1Pampers zawsze muszę mieć na noc + chusteczki to cała szuflada pełna i wsio ładnie schowane..bez niej nie wiem gdzie to by było:no: a np.męża bratowa ma bez szuflady i pod spodem i obok łóżeczka trzyma pieluchy i to tak niezbyt wygląda...

atomówka - no właśnie co to znaczy u Ciebie że niedużo? Chyba że dostaniesz sporo np.łóżeczko,wózek,fotelik.... poza tym pieluchy,ubranka, kosmetyki,wanienka, apteczka, kocyki i jeszcze sporo innych.... i ty też musisz się zaopatrzyć w sporo rzeczy jak pisze IVI, biustonosze, podkłady/podpaski, wkładki laktacyjne, gatki,koszule,szlafrok, po porodzie dojdą leki przeciwbólowe i witaminy.....

eee ja np. mam sporo po Jagodzie...wózek,fotelik,leżaczekbujaczek,wanienka,łóżeczko i trochę ubranek unisex i ja tak sobie myślę,że musiałąbym już zaplanować co trza pokupić,bo przecież sporo tego będzie i kasa to też będzie niebylejaka...

reklama
Dzisiaj pojechałam taxi obejrzeć wózek i przy okazji zobaczyłam kombinezony i ceny ubranek po prostu szok masakra za zwykły komplecik naprawdę zwykły body kaftanik śpiochy i na rączki nie drapki 70 zł masakra kombinezon ponad 200 zł szok ehh jak ja się ciesze ze jest internet :-)A co to będzie jak vat będzie większy :no: A i doradźcie bo nie wiem co zrobić z kąpielą, łazienkę mam nie za dużą i z prysznicem i nie wiem czy opłaca się kupić wanienkę ze stelażem czy lepiej kąpać w pokoju wanienkę na stół tylko to pokój ogólny i nie ma drzwi bo jest łuczek .

Ostatnia edycja:
Ivi liczyłam w sumie większość rzeczy oprócz łóżeczka ( kupuje teściowa) , wózka ( kupuje brat mojego Piotrka) a dla siebie policzyłam tylko koszule do szpitala, szlafrok i 1 cyckonosz
Wyszło mi jakieś 1700 zł więc wydaje mi się,że to mało
Wy macie jakieś doświadczenia więc powiedzcie

Przeglądałam dziś ubranka na allegro i zamówiłam 3 rzeczy za 54 zł łącznie. Już nie mogę się doczekać aż przyjdą

monika - hmmm to masz dylemat.... w pokoju niezbyt chyba bo jak ogólny bez drzwi to pewnie nie nagrzejesz jakoś gorąco i będą przeciągi, poza tym na stole to z pół roku możesz kąpać bo dalej to ci będzie się wychylać i sięgać na stole różne rzeczy (moja raz tak wyleciała z wanny:baffled:) a stojak to troszkę miejsca...

atomówka - fajnie że te "wielkie"wydatki Ci odchodzą :) Ja nie pamiętam ile wydaliśmy przy Tymku.. ale pamiętam, że kupowaliśmy tylko najpotrzebniejsze rzeczy, wszystko przeliczone..a i tak wyszło całkiem sporo. (Łóżeczko kupiliśmy sosnowe z kompletem pościeli z allegro za 400zł, wózek od znajomych za 500zł, fotelik z allegro za 200zł.. ubranka wszystkie od znajomych, dopiero jak Tymek zaczął rosnąć to dokupowałam... Przewijak od znajomych.. wanienka najtańsza za dwadzieścia kilka złotych, jako najbardziej praktyczna.. Ale za to kupilismy wypaśną video nianię za 600zł z której korzystamy do tej pory :)
A podaj namiary na sprzedawce tego cudnego pajacyka, co?:)

monika - wszystko to kwestia gustu... my mamy wanienkę bez stelaża, najpierw kąpaliśmy w pokoju małego, potem w kabinie prysznicowej. Wg mnie ten stelaż jest fajny na sam początek, przecież jak dziecko zaczyna "rozrabiać" w wanience to nie jest bezpieczne trzymanie na takiej wysokości.. Przynajmniej tak mi się wydaje, może ktoś kto ma stelaż powinien się wypowiedzieć... W każdym razie wanienkę proponuję kupić zwykłą plastykową, dużą od raz (a nie te malutkie, z których dzidzia raz dwa wyrośnie:) no chyba że ktos ma wanne i potem "przeniesie" kąpiel maleństwa do dorosłej wanny).

olavip tak się właśnie zastanawiałam, czy ta szuflada jest na tyle pojemna, żeby pomieścić 2 paczki pieluch, bo wydaje mi się, że one są takie płaskie i mało praktyczne ale po tym co napisałaś, to już jestem w 100% zdecydowana na łóżeczko z szufladą

monika
my kupujemy wanienkę bez stelaża i będziemy kąpać Dzidzię w naszym pokoju na ławie :-), bo łazienka jest w ganku i tam jest pierońsko zimno, a w pokoju zawsze mogę sobie dogrzać i wszystkie przybory mieć pod ręką ( z resztą u nas w domu wszystkie dzieci były kąpane w ten sposób :-)) ; stelaża nie kupuję, bo tylko będę się zastanawiała gdzie go chować, a miejsca u nas jak na lekarstwo
atomowka ależ to żółte jest super

u nas niestety łóżeczko z szufladą odpada bo mamy mały pokój, łóżeczko bedzie w tym pokoju z nami i bedzie tak ustawione ze niestety nie bedzie sie dało szuflady wysunąć nawet :/ ale razem z łóżeczkiem kupilismy przybornik to powieszenia na łóżeczko wiec niektóre pierdołki sie tam powrzuca, jak ktos ma duzo miejsca na łóżeczko i szufladę bedzie dało rade odsunąć to napewno się przyda.

reklama
atomówka zakupy śliczności

ja w sobotę idę do koleżanki po ubranka i będę wiedzieć co mi jeszcze brakuje

ja chciałam kupić właśnie łóżeczko z szufladą ale wyszło,że zostaje to po dzieciach i jakoś Aga jeszcze sie w nim wychowała teraz nie wiem na jakie łóżeczko padnie decyzja zobaczymy jeszcze

Do góry