reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

olavip tak się właśnie zastanawiałam, czy ta szuflada jest na tyle pojemna, żeby pomieścić 2 paczki pieluch, bo wydaje mi się, że one są takie płaskie i mało praktyczne ale po tym co napisałaś, to już jestem w 100% zdecydowana na łóżeczko z szufladą
obecnie mam 4 paczki pieluch i jeszcze raz tyle by weszło (tylko że ja w to miejsce mam spory karton schowany)

Ostatnia edycja:
reklama
ja łózeczko tez raczej bedę szukała w szufladą. u mnie czesto są promocje na pieluchy i husteczki wiec się kupi troszkę wiecej:-)

Ciuszki które macie sa cudaśne. Nie mogę sie napatrzeć na te małe bodziaki, pajacyki:-)

I właśnie nie wiem bo zmieści mi się ze stelażem do łazienki tylko ze zawsze rozkładam tam kratkę z praniem.A mój pokój dzienny to jest połączony z kuchnią i bez drzwi.Mam prysznic z głębokim brodzikiem ale takiego maluszka tam nie wsadzę jak maluch będzie miał z 4 miesiące to wanienkę moge stawiać na ziemi tak robiłam przy synku i nosiłam do łazienki taki stolik(ale to było w innym mieszkaniu ) A teraz nie wiem w sumie jak jesty ciepło to pranie idzie na balkon (Tylko że musi być ciepło )Może któraś miała ze stelażem ??Tylko czy to jest stabilne?

Dzisiaj pojechałam taxi obejrzeć wózek i przy okazji zobaczyłam kombinezony i ceny ubranek po prostu szok masakra za zwykły komplecik naprawdę zwykły body kaftanik śpiochy i na rączki nie drapki 70 zł masakra kombinezon ponad 200 zł szok ehh jak ja się ciesze ze jest internet :-)A co to będzie jak vat będzie większy :no: A i doradźcie bo nie wiem co zrobić z kąpielą, łazienkę mam nie za dużą i z prysznicem i nie wiem czy opłaca się kupić wanienkę ze stelażem czy lepiej kąpać w pokoju wanienkę na stół tylko to pokój ogólny i nie ma drzwi bo jest łuczek .

w sklepach z artukułami dziecięcymi ceny zawsze są kosmiczne - juz lepiej chyba poszukać w marketch czy sieciówkach :sorry:

My kąpalismy na początku w kuchni, ale doczytałam, że macie kuchnie otwarta na pokój... To chyba jednak łazienka Wam zostaje...

co do łóżeczka - my nie mielismy z szuflada i bardzo żałowalam - jak jest na tyle miejsca, to warto zainwestować :tak: albo dokupić pojemniki z pokrywką - potem będą na zabawki. Póki co nie wiem jakie będziemy miec łóżeczko - nie będziemy kupowac, tylko pożyczymy i zostaje kwestia od kogo - jeszcze się nie zastanawialiśmy

Atomówka super te ubranka, zerknełam na aukcje i fajne ma rzeczy ten sprzedawca no i przesyłka jak za darmo :tak:

A i doradźcie bo nie wiem co zrobić z kąpielą, łazienkę mam nie za dużą i z prysznicem i nie wiem czy opłaca się kupić wanienkę ze stelażem czy lepiej kąpać w pokoju wanienkę na stół tylko to pokój ogólny i nie ma drzwi bo jest łuczek .

Ja uzywalam i teraz tez bede uzywac bez stelaza, bo to zajmuje bardzo duzo miejsca, a jak dla mnie bylo wogole nie przydatne. Moj system to nabranie wody do wanienki i przeniesienie jej do naszej sypialni na duze lozko :) wtedy obok mialam wszystkie kosmetyki i recznik dla Malej i ciuszki szybko po kapieli trafiala do recznika i od razu byla ubierana w jednym miejscu. Jak miala kolo 9 miesiecy to kupilam takie siedzisko do wanny - jakos nie umiem tego opisac ani znalesc na allegro - super wynalazek, prawie nie zajmuje miejsca, a dziecko grzecznie siedzi podczas kapieli :)

ps
o znalazlam:
http://allegro.pl/fotelik-krzeselko-wklad-do-wanny-rossman-nowe-i1941440697.html

http://allegro.pl/skladane-krzeselko-do-wanny-dreambaby-mj-i1901856011.html

ja mialam jeszcze inne niz te dwa i kosztowalo niecale 50 zl i bylo bardzo przydatne, mialam wolne rece, Miska mogla sie bawic podczas kapieli i dluzej posiedziec w wannie, bo nie musialam jej trzymac w rekach caly czas

Ostatnia edycja:
almasta jak Borys miał jakieś pół roku ( już siedział ) to korzystaliśmy z takiego oto urządzenia do kąpieli :-D
koszt 9 zł
grryyyy 271.jpg

słyszałam opinie, że te większe/dłuższe są lepsze, można podłożyć do spania pod nogi, później z dzieckiem do karmienia można też wykorzystać
bo są jeszcze takie małe poduszki, ale w większości osób, które mają nie sprawdziły się, chyba że do samochodu ja dłuższą podróż jako zagłówek ;-)

tak Poduszka dla kobiet w ciąży i karmienia 170 cm (1917268743) - Aukcje internetowe Allegro

nie PODUSZKA DO KARMIENIA ROGAL ZDEJMOWANA POSZEWKA (1919521495) - Aukcje internetowe Allegro

:happy:

Przypominam, że w naszym wątku możemy się ogłaszać wyłącznie my. "Obce" ogłoszenia powinny być w dziale ogłoszeniowym BBForum. Każdy taki wpis tu w tym wątku jest traktowany jako spam i jest kasowany!

reklama
Do góry