reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

olavip tak się właśnie zastanawiałam, czy ta szuflada jest na tyle pojemna, żeby pomieścić 2 paczki pieluch, bo wydaje mi się, że one są takie płaskie i mało praktyczne ale po tym co napisałaś, to już jestem w 100% zdecydowana na łóżeczko z szufladą
obecnie mam 4 paczki pieluch i jeszcze raz tyle by weszło (tylko że ja w to miejsce mam spory karton schowany)

Ostatnia edycja:
reklama
ja łózeczko tez raczej bedę szukała w szufladą. u mnie czesto są promocje na pieluchy i husteczki wiec się kupi troszkę wiecej:-)

Ciuszki które macie sa cudaśne. Nie mogę sie napatrzeć na te małe bodziaki, pajacyki:-)

I właśnie nie wiem bo zmieści mi się ze stelażem do łazienki tylko ze zawsze rozkładam tam kratkę z praniem.A mój pokój dzienny to jest połączony z kuchnią i bez drzwi.Mam prysznic z głębokim brodzikiem ale takiego maluszka tam nie wsadzę jak maluch będzie miał z 4 miesiące to wanienkę moge stawiać na ziemi tak robiłam przy synku i nosiłam do łazienki taki stolik(ale to było w innym mieszkaniu ) A teraz nie wiem w sumie jak jesty ciepło to pranie idzie na balkon (Tylko że musi być ciepło )Może któraś miała ze stelażem ??Tylko czy to jest stabilne?

Dzisiaj pojechałam taxi obejrzeć wózek i przy okazji zobaczyłam kombinezony i ceny ubranek po prostu szok masakra za zwykły komplecik naprawdę zwykły body kaftanik śpiochy i na rączki nie drapki 70 zł masakra kombinezon ponad 200 zł szok ehh jak ja się ciesze ze jest internet :-)A co to będzie jak vat będzie większy :no: A i doradźcie bo nie wiem co zrobić z kąpielą, łazienkę mam nie za dużą i z prysznicem i nie wiem czy opłaca się kupić wanienkę ze stelażem czy lepiej kąpać w pokoju wanienkę na stół tylko to pokój ogólny i nie ma drzwi bo jest łuczek .

w sklepach z artukułami dziecięcymi ceny zawsze są kosmiczne - juz lepiej chyba poszukać w marketch czy sieciówkach :sorry:

My kąpalismy na początku w kuchni, ale doczytałam, że macie kuchnie otwarta na pokój... To chyba jednak łazienka Wam zostaje...

co do łóżeczka - my nie mielismy z szuflada i bardzo żałowalam - jak jest na tyle miejsca, to warto zainwestować :tak: albo dokupić pojemniki z pokrywką - potem będą na zabawki. Póki co nie wiem jakie będziemy miec łóżeczko - nie będziemy kupowac, tylko pożyczymy i zostaje kwestia od kogo - jeszcze się nie zastanawialiśmy

Atomówka super te ubranka, zerknełam na aukcje i fajne ma rzeczy ten sprzedawca no i przesyłka jak za darmo :tak:

A i doradźcie bo nie wiem co zrobić z kąpielą, łazienkę mam nie za dużą i z prysznicem i nie wiem czy opłaca się kupić wanienkę ze stelażem czy lepiej kąpać w pokoju wanienkę na stół tylko to pokój ogólny i nie ma drzwi bo jest łuczek .

Ja uzywalam i teraz tez bede uzywac bez stelaza, bo to zajmuje bardzo duzo miejsca, a jak dla mnie bylo wogole nie przydatne. Moj system to nabranie wody do wanienki i przeniesienie jej do naszej sypialni na duze lozko :) wtedy obok mialam wszystkie kosmetyki i recznik dla Malej i ciuszki szybko po kapieli trafiala do recznika i od razu byla ubierana w jednym miejscu. Jak miala kolo 9 miesiecy to kupilam takie siedzisko do wanny - jakos nie umiem tego opisac ani znalesc na allegro - super wynalazek, prawie nie zajmuje miejsca, a dziecko grzecznie siedzi podczas kapieli :)

ps
o znalazlam:
http://allegro.pl/fotelik-krzeselko-wklad-do-wanny-rossman-nowe-i1941440697.html

http://allegro.pl/skladane-krzeselko-do-wanny-dreambaby-mj-i1901856011.html

ja mialam jeszcze inne niz te dwa i kosztowalo niecale 50 zl i bylo bardzo przydatne, mialam wolne rece, Miska mogla sie bawic podczas kapieli i dluzej posiedziec w wannie, bo nie musialam jej trzymac w rekach caly czas

Ostatnia edycja:
almasta jak Borys miał jakieś pół roku ( już siedział ) to korzystaliśmy z takiego oto urządzenia do kąpieli :-D
koszt 9 zł
grryyyy 271.jpg

słyszałam opinie, że te większe/dłuższe są lepsze, można podłożyć do spania pod nogi, później z dzieckiem do karmienia można też wykorzystać
bo są jeszcze takie małe poduszki, ale w większości osób, które mają nie sprawdziły się, chyba że do samochodu ja dłuższą podróż jako zagłówek ;-)

tak Poduszka dla kobiet w ciąży i karmienia 170 cm (1917268743) - Aukcje internetowe Allegro

nie PODUSZKA DO KARMIENIA ROGAL ZDEJMOWANA POSZEWKA (1919521495) - Aukcje internetowe Allegro

:happy:

Przypominam, że w naszym wątku możemy się ogłaszać wyłącznie my. "Obce" ogłoszenia powinny być w dziale ogłoszeniowym BBForum. Każdy taki wpis tu w tym wątku jest traktowany jako spam i jest kasowany!

reklama
Do góry