reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
ej ja policzyłam mniej więcej co muszę dokupić i wyszło mi trochę dużo na moje bo niecałe 700zł..kurde myślałam,że wyjdzie mniej zwłaszcza ze sporo mam po Jagodzie! I to tylko dla dziecka, siebie jeszcze nie liczyłam.... fakt, może niektóre ceny troszku zawyżyłam,no ale przecież z lumpków to po 2szt. tylko sobie liczyłam że wsio dokupie+kosmetyki i parę akcesoriów... (no ale co się dziwić jak Oilatum Soft 70zł,dwa koce i parę innych typowo drogich rzeczy) eeee tam czemu wsio takie drogie jest hę?

nio my też jakoś musimy pomyśleć o kąpieli, bo mamy kuchnię otwartą na pokój a w łazience prysznic i niezbyt wiele miejsca żeby się rozpędzić :D mamy za to wielgachną umywalkę, cos w tym stylu , ma szerokość 90 cm
images

więc może na początek w niej uda nam - się kąpać maluszka:D koleżanka obiecała też pożyczyć nam tummy tub - wiaderko do kąpania, stelaż do wanienki też mamy, a wanienkę możemy kupić, sama na razie nie wiem co wymyślimy:D

Ostatnia edycja:
mini - urządzenie super:D możesz je opatentować i sprzedawać na allegro jako super wynalazek :-D:-D

myśmy kąpali zawsze w wanience, tym bardizej jak już mały był bardziej "świadomy" i sam siedział, bo wtedy zaczął się fajnie bawić wodą :) a wanienka do tego idealna:tak:

A ja się chwalę - dziś kupiłam młodej ręczniczek z kapturkiem (taki dla noworodka, typowo do szpitala;) ) i kolorowe pieluszki tetrowe 4szt:-D a poniedziałek albo wtorek przyjdą prześcieradełka, rożki, duży ręcznik (na później, jak młoda wyrośnie z niemowlęcego;) ) i mnóstwo innych pierdółek :tak: generalnie coraz mniej mam do kupienia.. ubranek już w ogóle chyba nie będę dokupować, bo mam dosłownie zawalone już prawie 4 szuflady naszej komody (rzeczy po Tymku + rzeczy po córeczce znajomej, i odrobina którą dokupiłam;) ):szok: a i tak połowy tego nie zdąży założyć....no chyba że na jakiegoś cudnego pajacyka się skuszę;)

reklama
Angel - jeśli zamierzasz kupować coś w PL, to polecam Tygryska. Mają sklep w Rumii i Wejherowie, cenowo konkurują z allegro (ale nie na wszystkim, wiec uwaga! np kolorowa tetra na allegro za 2,29, w tygrysku - 3,60, ale np pajacyk na allegro ok 20zł, w tygrysku 18,90). W ogóle wiele rzeczy można "od ręki" dostać w normalnej cenie :) Nie polecam natomiast sklepów typu Mama i Ja (Gdańsk), bo tam są chore ceny ;)'
ja wariatka tulę ten malutki ręcznik i marze o marcu :-D:-D

Do góry