reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
ej ja policzyłam mniej więcej co muszę dokupić i wyszło mi trochę dużo na moje bo niecałe 700zł..kurde myślałam,że wyjdzie mniej zwłaszcza ze sporo mam po Jagodzie! I to tylko dla dziecka, siebie jeszcze nie liczyłam.... fakt, może niektóre ceny troszku zawyżyłam,no ale przecież z lumpków to po 2szt. tylko sobie liczyłam że wsio dokupie+kosmetyki i parę akcesoriów... (no ale co się dziwić jak Oilatum Soft 70zł,dwa koce i parę innych typowo drogich rzeczy) eeee tam czemu wsio takie drogie jest hę?

nio my też jakoś musimy pomyśleć o kąpieli, bo mamy kuchnię otwartą na pokój a w łazience prysznic i niezbyt wiele miejsca żeby się rozpędzić :D mamy za to wielgachną umywalkę, cos w tym stylu , ma szerokość 90 cm
images

więc może na początek w niej uda nam - się kąpać maluszka:D koleżanka obiecała też pożyczyć nam tummy tub - wiaderko do kąpania, stelaż do wanienki też mamy, a wanienkę możemy kupić, sama na razie nie wiem co wymyślimy:D

Ostatnia edycja:
mini - urządzenie super:D możesz je opatentować i sprzedawać na allegro jako super wynalazek :-D:-D

myśmy kąpali zawsze w wanience, tym bardizej jak już mały był bardziej "świadomy" i sam siedział, bo wtedy zaczął się fajnie bawić wodą :) a wanienka do tego idealna:tak:

A ja się chwalę - dziś kupiłam młodej ręczniczek z kapturkiem (taki dla noworodka, typowo do szpitala;) ) i kolorowe pieluszki tetrowe 4szt:-D a poniedziałek albo wtorek przyjdą prześcieradełka, rożki, duży ręcznik (na później, jak młoda wyrośnie z niemowlęcego;) ) i mnóstwo innych pierdółek :tak: generalnie coraz mniej mam do kupienia.. ubranek już w ogóle chyba nie będę dokupować, bo mam dosłownie zawalone już prawie 4 szuflady naszej komody (rzeczy po Tymku + rzeczy po córeczce znajomej, i odrobina którą dokupiłam;) ):szok: a i tak połowy tego nie zdąży założyć....no chyba że na jakiegoś cudnego pajacyka się skuszę;)

reklama
Angel - jeśli zamierzasz kupować coś w PL, to polecam Tygryska. Mają sklep w Rumii i Wejherowie, cenowo konkurują z allegro (ale nie na wszystkim, wiec uwaga! np kolorowa tetra na allegro za 2,29, w tygrysku - 3,60, ale np pajacyk na allegro ok 20zł, w tygrysku 18,90). W ogóle wiele rzeczy można "od ręki" dostać w normalnej cenie :) Nie polecam natomiast sklepów typu Mama i Ja (Gdańsk), bo tam są chore ceny ;)'
ja wariatka tulę ten malutki ręcznik i marze o marcu :-D:-D

Do góry