reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

hej - powiem Wam ze wyjelam te moje wszytskie zdobycze aby przliczyc ile czego mam i ile mam jeszcze dokpic i wyszlo mi ze spodenki ktore mam to nie mam do nich góry, a jak mam jakies body na dlugi rekaw to nie pasuja do nich ani jedne spodnie bo bedzie tak mega od czapy...

reklama
Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy liczyłyście tak wstępnie ile kasy Wam wyjdzie na wyprawkę?
Bo mi jakoś mało kasy wychodzi
Brałam pod uwagę w sumie chyba wszystkie rzeczy, ale ciuszki tylko policzyłam te na pierwsze 3 msc czyli 10 bodziaków, 5 pajaców, 7 śpioszków, skapetpki, czapeczki, rampersy ze 3
Myślałam,że kwota mnie powali a tym czasem jakoś wychodzi, że mało kasy pójdzie

mało to znaczy?
zależy co w tym wliczałaś - czy liczyłaś też wózek, łóżeczko, fotelik? bo na same te rzeczy można fortunę wydać :)
ja do wyprawki wliczam też staniki do karmienia dla siebie, a to też pieniążek.. podkłady, wkładki laktacyjne.. grosz do grosza i wczoraj na "dokupienie" paru rzeczy poszło przeszło trzy stówki :-(

oj też się zbieram do policzenia ile kasy wyjdzie na wyprawkę ale jakoś nie mam do tego głowy
Zastanawiam się teraz nad łóżeczkiem... czy np. takie z szufladą jest dużo bardziej praktyczne niż bez niej... co chowacie w tej szufladzie?

perelandra - nam szuflada w ogole nie była potrzebna, bo mamy miejscve na przechowywanie poscieli czy pampersów., Ale znajomi którzy mieszkają w bloku i mają malutki pokoik bardzo sobie ją chwalą właśnie jako miejsce na schowanie "zapasów" Wszystko zależy jakim miejscem dysponujesz;)

reklama
Do góry