reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

hej - powiem Wam ze wyjelam te moje wszytskie zdobycze aby przliczyc ile czego mam i ile mam jeszcze dokpic i wyszlo mi ze spodenki ktore mam to nie mam do nich góry, a jak mam jakies body na dlugi rekaw to nie pasuja do nich ani jedne spodnie bo bedzie tak mega od czapy...

reklama
Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy liczyłyście tak wstępnie ile kasy Wam wyjdzie na wyprawkę?
Bo mi jakoś mało kasy wychodzi
Brałam pod uwagę w sumie chyba wszystkie rzeczy, ale ciuszki tylko policzyłam te na pierwsze 3 msc czyli 10 bodziaków, 5 pajaców, 7 śpioszków, skapetpki, czapeczki, rampersy ze 3
Myślałam,że kwota mnie powali a tym czasem jakoś wychodzi, że mało kasy pójdzie

mało to znaczy?
zależy co w tym wliczałaś - czy liczyłaś też wózek, łóżeczko, fotelik? bo na same te rzeczy można fortunę wydać :)
ja do wyprawki wliczam też staniki do karmienia dla siebie, a to też pieniążek.. podkłady, wkładki laktacyjne.. grosz do grosza i wczoraj na "dokupienie" paru rzeczy poszło przeszło trzy stówki :-(

oj też się zbieram do policzenia ile kasy wyjdzie na wyprawkę ale jakoś nie mam do tego głowy
Zastanawiam się teraz nad łóżeczkiem... czy np. takie z szufladą jest dużo bardziej praktyczne niż bez niej... co chowacie w tej szufladzie?

perelandra - nam szuflada w ogole nie była potrzebna, bo mamy miejscve na przechowywanie poscieli czy pampersów., Ale znajomi którzy mieszkają w bloku i mają malutki pokoik bardzo sobie ją chwalą właśnie jako miejsce na schowanie "zapasów" Wszystko zależy jakim miejscem dysponujesz;)

reklama
Do góry