reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
Dla doświadczonych mam pewnie taka chusta to ideał, juz wiedza jak sie dzidzie obsługuje :-D
Ja jestem przeerazona na sama mysl noszenia i przebierania noworodka, niemowlaka wiec wogóle o noszeniu w jakich chustach nie mysle :szok:
Co innego ten stelażyk od 6 msc :tak:

Mini tej strony nie znałam, dzieki za namiary!

Angel wydaje Ci się, że będziesz sie bała. Ja nigdy nie miałam doczynienia z niemowlakami. W spzitalu bylam w pokoju gdzie dzieci przywozili tylko do karmienia - nie uczyłam się "obsługi". Do szkoły rodzenia tez nie chodziłam. A w pierwszy dzień po poworcie do domu ze szpitala zostałam sama, bo M do pracy pojechał. Wiadomo trzeba obchodzic się z maluszkiem delikatnie, przewijanie, ubieranie na początku trwa całe wieki ;-) ale szybko wchodzi się we wprawę (szczególnie jak w nocy przed karminieniem prutt - kupa, w czasie karmienia sruuuuu - kupa, odłozysz do łóżeczka i słyszysz znów sruuuuu :-D chcąc nie chcąc szybko łapiesz o co chodzi ;-)

Ostatnia edycja:
Mini55 -przesliczne zdjecie:) jak sie naucze dodawac zdjec to moze tez cos dodam.
Dziękuje :-) A zdjęcia dodajesz klikając w obrazek obok pogrubienia , czy zmiany koloru :tak:
Pochwal się swoją chustą

Dla doświadczonych mam pewnie taka chusta to ideał, juz wiedza jak sie dzidzie obsługuje :-D
Ja jestem przeerazona na sama mysl noszenia i przebierania noworodka, niemowlaka wiec wogóle o noszeniu w jakich chustach nie mysle :szok:
Co innego ten stelażyk od 6 msc :tak:

Angel ja miałam duże obawy , a już pierwszej doby nosiłam , przewijałam Borysa tak jak by to było nie pierwsze a co najmniej szóste dziecko :-D Dużo mi dała szkoła rodzenia i przewijanie lalki ;-)

Co go chusty zupełnie się na nich nie znam i nawet nie interesowałam
Nie wiem czy będę kupowała, ale w sumie w naszym terminie, gdzie dzidzia wiosna lato będzie jeszcze malutka może się przydac, póki co poczekam

Ja akurat przewijania i ubierania sie nie boję, wydaję mi się,że to samo przychodzi, że wiesz co i jak

Przyszły mi dziś spodnie jak zrobie fotki to wstawię

chciałabym kupić chustę, zwłaszcza, że w kwietniu-maju będzie można na spacerki z maleństwem chodzić... chyba pooglądam te filmiki jak związać chustę, bo nigdy nie sądziłam, że to może stanowić problem...
co do przewijania i przebierania mam nadzieję, że tego się nie zapomina - już jako 15-latka zajmowałam się dzieciakami rodzeństwa i nie było najmniejszego problemu (mimo pieluch tetrowych), a parę lat temu przyjaciółka zostawiła mnie na parę godzin ze swoją miesięczną córeczką i też spokojnie sobie poradziłam :tak:tak, że jestem dobrej myśli ;-)

ja bym bardzo chciala chuste, ale wlasnie boje sie, ze za chiny nie naucze sie tego wiazac. Maz tez badzo na tak, tylko tez sie obawia, ze cos zrobimy nie tak i uszkodzimy malenstwo, pewnie jest to mozliwe??? musze sie zaglebic w temat, ale poki co podziwiam rodzicow, ktorzy potrafia to zamotac!
a bardzo by mi sie przydala jak bede wiosna chodzila po core do przedszkola, bo tam schody, z wozkiem wejsc porazka.

Mini- swietny!! tylko nie wiem czemu, jakos plakac mi sie zachcialo, bo ten dzidzius taki malenki, noworodek widac i jak kociaka go tam wlozyl i chyba ten dzidzius sie denerwowal na poczatku jak byl tam wkladany...
aaaa i na prawde nie wyleci dolem???nie wyslizgnie sie jakos?

reklama
Do góry