reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

mata-kow, ja niestety mam tańszą, Azimi, i to nie był dobry pomysł. Materiał sztywny, pościelowy, ale nie korzystaliśmy z niej zbyt często. Przydawała się na wakacjach i jak Tośka była malutka (kiedy płakała i nie dało jej się uspokoić, to ją wiązałam i po chwili spała). Jeśli kogoś stać, to lepiej kupić od razu droższą, mięciutką chustę, a później i tak się część kosztów zwróci przy sprzedaży :) Chusta nie raz ratuje życie :)

reklama
Ewstra ja też mam tkaną . Girasolkę :tak: Choć moim zdaniem fajnie jest mieć i elastyczną i tkaną . Tkaną dobrze jest kupić używaną bo wtedy jest "złamana" i nie jest już taka sztywna .
Mam coś takiego " borysek1 (42).jpg

dziewczyny a jaka jest różnica w wiązaniach przy tkanej i elastycznej?? bo chyba nie czuję tej różnicy :D

Ivi elastyczna łatwiej się układa na dziecku i łatwiej się ją dociąga . Przy noworodku czy małym niemowlaku bardzo ważne jest dociągniecie i taka chusta to ułatwia , natomiast cięższe dziecko elastyczna już nie utrzyma prawidłowo .
Ja miałam od początku tkana i było ok , ale niektóre wiązania mi nie wychodziły , nie potarfiłam sobie odpowiednio chusty dociągnąć żeby dziecku było wygodnie i żeby prawidłowo było ułożone

Angel zastanawiam się nad kupnem tych spodni co Ty wzięłaś tylko nie wiem jak z rozmiarem z podanych danych wychodzi mi M ale troszkę w to nie wierzę,a jak okażą się za małe

miska - to wymienisz na wiekszy rozmiar ;)

powiem wam że już przy Tymku korciła mnie chusta, i dostałam jedną od znajomej. Tkaną. Niestety za krótką:( i w grę wchodziły tylko wiązania na boku, jak młody był już dużo starszy. Ale nigdy nie nauczyłam się dobrze ani jednego wiązania.. Teraz przy dwójce dzieci, w dodatku z psem, chusta może być zbawieniem, tylko czy to nie będzie stracona kasa.... :( Koleżanka kupiła nosidło mai tai i non stop je używała. Ale co z pierwszymi miesiącami? nie jest trudno takiego maluszka "łamiącego się w rękach" zawiązać?

Ivi poszukaj na You Tube filmików jak sie wiążę elastyczną a jak tkaną - najlepiej wychwycić różnicę - bo opisy mi najczęściej nic nie dają ;-) tak w skrócie elastyczna wiążesz na sobie i wkładasz w nia malucha (jak potrzeba to dociągasz, ale nie zawsze). Tkana wiążesz razem z maluchem.

Mini sa ponoć chusty, bodajże z bambusem, co sa mięciutkie. Tu własnie liczy się jakość chusty, bo najczęściej rodzaj materiału odpowiada za wygode chusty. A wiadomo sa bawełny i BAWEŁNY ;-) zastanawiam się nad używana, ale osiągaja najczęściej ceny zblizone do nowych, że czasem zastanawiam sie czy nie lepiej kupic nowej i kilka razy wyprać :sorry2:

Mata ja mam dość dobrą , grubą tkaną . W tym czasie bardzo polecaną .
Ja sobie z nią poradziłam , choć jak pisałam nie wszystkie wiązania mi wychodziły . Teraz już będzie bardziej miękka bo i po Borysku i po znajomej synku wiec mam że łatwiej mi będzie ją motać :-)
Tutaj zamawiałam
http://www.girasol.pl/chusty.php

reklama
Do góry