reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

matko wy już o wyprawkach?? hehe ale widzę większość marcóweczek pierwszą ciążę przechodzi:) muszę Wam później napisać co tak na prawdę mi się przydało z Jadźką.....bo ja tak na świeżo jeszcze, bo moja Żabka rok dopiero ma:)

reklama
Mata to wyprawka skopiowana z netu :tak:
I ile jest mam tyle zdań na temat przydatności czy nieprzydatności . Jak pisałam wcześniej bodziaki tylko zakładane przez głowę bo dużo gorzej mi się zakładało takie rozpinane na całości . A i rozmiar na początek 52 używałam mimo że Borys miał 60 cm ... ale był chudziutki i 62 na nim wisiało :tak:

Natomiast całkowicie popieram że myjka i leżaczek do kąpieli to zbyteczne przedmioty .
U mnie nie sprawdziły się też wszystkiego rodzaju kaftaniki i koszulki
A z kosmetyków potrzebowałam tylko płynu do mycia , oliwki i ewentualnie kremu na odparzenia ( najlepszy był Linomag )

Angel śliczny płaszczyk ... ja poluje na jakiś typowo jesienny z grubą podszewką :-)

mi tez wpadł w oko ten płaszczyk bo przegladałam dzisiaj allegro i własnie na niego natrafiłam :) tylko własnie przydało by sie cos na grubszej podszewce, a ciekawe co bedzie zimą jak na brzuchy urosną :)

No płaszczyk bardzo mi się podoba :-D A wiecie w UK zima taka, ze przy otwartych oknach siedzi sie cale dnie wiec mysle, ze to moze byc strzal w dziesiatke :D Mam nadzieje, ze beda ciagle wystawiac- tak samo spodenki.

te spodenki bardzo polecam. W poprzedniej ciąży takie zakupiłam i prawie non stop w nich chodziłam. Teraz tez planuję, ale później, bo na razie mam 3 pary dżinsów na zmianę (te materiałowe tak rozciągnięte że wrócę do nich dopiero pod koniec ciąży pewnie;) )

atek super , ja sie chyba bede obkupywac zima bo na razie mam laniane gacie ciazowe i pare z pierwszje ciazy ale w swetry sie nie zmieszcze na pewno

a urtki jak rozwiazecie problem kurtek ?

Mini to się zdziwiłam wlaśnie, że jak juz jestes mamą i wrzucasz do wyprawki takie rzeczy ;-) ja nie umiałam małej wciskać w bodziaki zakładane przez głowę jak była maleńka - dopiero potem, a tak w domku w pajacyki ja ubierałam - jak dla mnie bardzo praktyczne przy maluszkach i łatwo ubierać :tak: a w tesco są dość dobre jakościowo i nie drogie ;-) u nas 56 był na kilka dni (mała duża sie urodziła i bardzo szybko na wadze przybierała) potem ze 2-3 tygodnie 62 i dopiero 68 ciut dłużej ponosiła - ale moja w 4 miesiące dobiła do 8 kg, więc miała prawo się nie mieścić w mniejsze rozmiary :-p

ja mam spodnie z panelem z porzedniej ciąży - ale bardzo ich nie lubialam, bo szybko sie rozciągneły i wiecznie z pupy spadąły... chociaz jak teraz mierzyłam, to są dobre, więc od biedy mam w co brzuszek wcisnąć, póki co wciskam sie jeszcze w moje kochane sztruksy (mają nieco obnizony stan)... teraz mam zamiar upolowac cos w lumpku - bo znalazłam w kilku specjalne wiesaki na ciążowe ubrania i sporo tam spodni za 5-10 zł (jak nówki i z lepszym rozwiązaniem na rosnący brzuszek niz te rozciągliwe panele :tak:)

z płaszczyków to ja polecam fasony grzybki nieco dłuższe - kupiłam 2 lata temu i w tym roku mialam zamiar poszukac nowego płaszcza na zime, ale teraz pohulam jeszcze w tym - grzybek jest dośc obszerny w okolicach pasa, więc spokojnie do końca ciąży mi starczy

Angel fajne te leginsy - ja co rpawda nie wyszłabym w domu z takich - ale po domu i na podwórku póki jeszcze będzie ciepło to wydają mi się idaelane! Może jeszcze uda mi się znaleźc dresy z panelem - kiedyś takie widziałam i tez powiny się sprawdzić :tak:

Mnie najbardziej przeraża kwestia kurtki na zimę:no:. W Polsce mam gdzieś w kartonie taki dość luźny płaszcz, to może jak polecę, to go sobie wygrzebię. A pierwszy zakup to pewnie będą dżinsy ciążowe, chyba że w szafie znajdę jakieś rozmiar większe, to może na trochę starczą.

Gruby kombinezon marcowemu dziecku potrzebny? Z tym pewnie może być różnie, nie?

Dla mnie leggins to podstawa wiec takie jedne dlugie, drugie 3/4 napewno sobie sprawie ;-)
Dresy z panelem tez na allegro rzucily mi sie w oczy ;-)
A wogóle to tam taki wybór, ze oczopląsu można dostać :baffled:

reklama
Mnie najbardziej przeraża kwestia kurtki na zimę:no:. W Polsce mam gdzieś w kartonie taki dość luźny płaszcz, to może jak polecę, to go sobie wygrzebię. A pierwszy zakup to pewnie będą dżinsy ciążowe, chyba że w szafie znajdę jakieś rozmiar większe, to może na trochę starczą.

Gruby kombinezon marcowemu dziecku potrzebny? Z tym pewnie może być różnie, nie?

takie dżinsy rozmiar większe na długo nie starcza, a ciążowe są o wiele wygodniejsze i nie uciskaja brzuszka :tak:

bez kombinezonu sie raczej dla dzieci nie obejdzie, szkoda tylko, że będzie to zakup na jakiś miesiąc - ale takie maluszki lubia ciepło, a nawet z niemowlakiem będzie trzeba sie czasem ruszyc z domu ;-)

Angel na allegro ogrom rzeczy - sztuka jest dobrze trafić, bo często co na zdjęciu lub w opisie to podkolorowana prawda ;-)

Do góry