reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
ja tez zakupilam dwie bluzki - jakby ciazowe - bo sprawdzilam, ze przynajmniej przez kilka kolejnych miesiecy brzuszek bedzie sie ladnie w nich miescil :)
a kupilam w sklepie na wyprzedazy i cena byla bardzo fajna wiec sie skusilam :)

teraz chce kupic jakies leginsy ciazowe... na allegro jest bardzo duzo, ale nie wiem ktore kupic...
czy ktoras z Was juz kupowala? ma jakas sprawdzona marke / sprzedawce?
bo chce od razu kupic kilka par, zeby tylko raz placic za przesylke i dlatego sie obawiam, ze kupie od razu kilka par, ktore beda przezroczyste, albo wcale nie ciazowe, mimo, ze w opisie aukcji pisze ze ciazowe - takie rok temu kupila moja kolezanka :(

Ja to nic jeszcze nie mam
Brzuszysko jeszcze mieści się w spodnie i za bardzo nie uciska
Ale z chęcią bym poczytała o wyprawkach dla maluszka

Gdzieś mam swoją listę wyprawkową.. postaram się ją odnaleźć i tu wkleić:)

A z ciuszków dla mnie - ostatnio od kumpeli dostałam spodnie ciążowe. Dorwała je w lumpeksie za 5 zł!! a są cudne i jak nowe :)

echh a umnie w lumpeksach niestety niema czegos takiego jak ciuszki ciazowe nawet niema ciuskzow dla dziecka malutkiego :( ale jak pojade do swojego miasta rodzinnego to bede buszowac po lumpeksach :)

Dziewczyny wrzucam listę wyprawkową

Odzież:

• koszulki bawełniane rozm. 56-62
  • body bawełniane w rozm. 56-62
  • kaftaniki bawełniane rozm. 56-62
  • śpioszki bawełniane rozpinane w rozm. 56-62
  • skarpetki bawełniane lub frotte
  • czapeczki po kąpieli bawełniane
  • czapeczki welurowe lub polarowe
  • pajacyki bawełniane, frotte lub welur
  • kombinezon zimowy (zależy od pory roku)
  • rękawiczki
Pielęgnacja:

• wanienka
  • materacyk lub leżaczek do kąpieli
  • delikatna myjka
  • okrycie kąpielowe frotte
  • oliwka
  • puder
  • mydełko
  • chusteczki nasączone oliwką lub mleczkiem kosmetycznym
  • krem do twarzy i ciała
  • krem na odparzenia
  • bezpieczne patyczki higieniczne
  • bezpieczne nożyczki
  • termometr do pomiaru temperatury ciała i wody do kąpieli lub pokarmu
  • pieluszki tetrowe i flanelowe
  • wkładki i ceratki do pieluszek
  • wata bawełniana
  • sterylne gaziki
  • spirytus 70 %
  • sól fizjologiczna
  • szczoteczka do włosów
  • aspirator do nosa
  • pojemnik na wodę (do przemywania pupy)
Karmienie:

• butelki 250ml
  • butelki 125ml
  • szczotka do mycia butelek i smoczków
  • smoczki uspokajające (0-3 miesięcy)
  • smoczki na butelkę do płynów (0-3 miesięcy)
  • smoczki na butelkę do mleka (0-3 miesięcy)
  • podgrzewacz do pokarmu
  • sterylizator do butelek
Akcesoria:

• łóżeczko
  • materac
  • prześcieradełko
  • kołdra i poduszka
  • pościel
  • ceratka na materac
  • kocyk
  • becik lub rożek
  • przewijak na łóżeczko lub komodę
  • wózek
  • śpiwór do wózka lub pościel
  • fotelik samochodowy (0-13kg)

Pozwoliłam sobie nanieść pogrubionym drukiem moje uwagi - ale dużo zależy od naszego podejścia i stopnia wygody - ja tym razem chcę uniknąc kupowania masy niepotrzebnych rzeczy, co robiłam w pierwszej ciąży ;)

Dziewczyny wrzucam listę wyprawkową

Odzież:

• koszulki bawełniane rozm. 56-62 (nie używałam, dopiero tak od rozmiaru 74-80)
  • body bawełniane w rozm. 56-62 nie wyobrażam sobie wciskania takiego malutkiego ciałka w bodziaka, chyba, że będzie rozpinany po całosci)
  • kaftaniki bawełniane rozm. 56-62 (nie używałam, dopiero tak od rozmiaru 74-80)
  • śpioszki bawełniane rozpinane w rozm. 56-62
  • skarpetki bawełniane lub frotte
  • czapeczki po kąpieli bawełniane
  • czapeczki welurowe lub polarowe
  • pajacyki bawełniane, frotte lub welur pajacyki to najlepsza rzecz wymyslona dla mauchów - wygodne do ubierania, nie podwijaja się na pleckch jak kaftaniki czy bluzeczki
  • kombinezon zimowy (zależy od pory roku)
  • rękawiczki

Pielęgnacja:

• wanienka
  • materacyk lub leżaczek do kąpieli (siedlisko bakterii, lepiej sprawdza się własna ręka)
  • delikatna myjka (jak wyżej)
  • okrycie kąpielowe frotte
  • oliwka (trzeba uważać, bo lubi brudzić ręczniki i ubranka na żółto i nie można doprać, lepszy dobry płyn do kapieli nawilżający)
  • puder (mi wystarczał sudocrem)
  • mydełko (jak jest płyn do kąpieli - może nie byc uzywane)
  • chusteczki nasączone oliwką lub mleczkiem kosmetycznym
  • krem do twarzy i ciała
  • krem na odparzenia
  • bezpieczne patyczki higieniczne
  • bezpieczne nożyczki
  • termometr do pomiaru temperatury ciała i wody do kąpieli lub pokarmu (własna ręka tez dobrze sobie daje radę)
  • pieluszki tetrowe i flanelowe
  • wkładki i ceratki do pieluszek (jak ktoś będzie tery uzywał ;)
  • wata bawełniana
  • sterylne gaziki (do przemywania pępka oprócz roztworu ze spirytusu uzywałam zwykłych patyczków kosmetycznych - najlepiej się sprwdziły)
  • spirytus 70 %
  • sól fizjologiczna
  • szczoteczka do włosów
  • aspirator do nosa
  • pojemnik na wodę (do przemywania pupy) (nie uzywałam - chusteczki do pupy dawąły redę)

Karmienie:

• warto mieć przynajmniej jedna butelkę nawet jak nastawiamy się na karmienie piersią (reszta dla mnie zbyteczna, bo zawsze mozna kupic jak zaistnieje potrzeba)
  • butelki 250ml
  • butelki 125ml
  • szczotka do mycia butelek i smoczków
  • smoczki uspokajające (0-3 miesięcy)
  • smoczki na butelkę do płynów (0-3 miesięcy)
  • smoczki na butelkę do mleka (0-3 miesięcy)
  • podgrzewacz do pokarmu
  • sterylizator do butelek

Akcesoria:

• łóżeczko
  • materac
  • prześcieradełko
  • kołdra i poduszka
  • pościel
  • ceratka na materac
  • kocyk
  • becik lub rożek
  • przewijak na łóżeczko lub komodę
  • wózek
  • śpiwór do wózka lub pościel
  • fotelik samochodowy (0-13kg)

reklama
Ja tu narazie pogadam tylko w temacie ciuchów ciązowych ;-)
Ogólnie nie będe mieć myślę problemu na dłuuuugi czas.. Ze względu na swoją figurkę ;);) od lat preferuje legginsy i wszelkiego rodzaju tuniki i bluzki tunikopodobne. Wiec szerokich tunik mam od groma i ciut ciut ;-)
Jednakże planuje zakupić kilka rzeczy typowo ciążowych z allegro- jak nie wyślą za granice to do tesciowej i ta mam nadzieje mi prześle.

Zdecydowanie spodenki takie:
SPODNIE CIAZOWE JEANS CIAZA SUPER (36-50)roz.50 (1761271503) - Aukcje internetowe Allegro

I legginsy:

-50% CIĄŻOWE LEGGINSY GETRY LEGINSY 44 XXL wiskoza (1745951479) - Aukcje internetowe Allegro
CIĄŻOWE LEGGINSY GETRY LEGINSY z PANELEM roz.XXL (1748703496) - Aukcje internetowe Allegro

Też fajne:
Cudne Rybaczki Ciążowe (M-XXXL), tu rozm XL (42) (1750709974) - Aukcje internetowe Allegro
a01 ROSNĄCE Z MAMĄ SPODNIE RYBACZKI CIĄŻOWE XL/XXL (1752662303) - Aukcje internetowe Allegro

Do domu:

RIVER ISLAND ciążowe alladynkiROSNĄ Z BRZUCHEM_XL (1760019200) - Aukcje internetowe Allegro

I bardzo mi sie podoba , na angielska jesien/zima jak znalazł!

MEGAHIT UROCZE PLASZCZYKI CIAZOWE DLA MAM roz XXL (1752160597) - Aukcje internetowe Allegro

No i ceny rewelacyjne :-D

Do góry