reklama
almasta
Zaangażowana w BB
ja tez zakupilam dwie bluzki - jakby ciazowe - bo sprawdzilam, ze przynajmniej przez kilka kolejnych miesiecy brzuszek bedzie sie ladnie w nich miescil
a kupilam w sklepie na wyprzedazy i cena byla bardzo fajna wiec sie skusilam
teraz chce kupic jakies leginsy ciazowe... na allegro jest bardzo duzo, ale nie wiem ktore kupic...
czy ktoras z Was juz kupowala? ma jakas sprawdzona marke / sprzedawce?
bo chce od razu kupic kilka par, zeby tylko raz placic za przesylke i dlatego sie obawiam, ze kupie od razu kilka par, ktore beda przezroczyste, albo wcale nie ciazowe, mimo, ze w opisie aukcji pisze ze ciazowe - takie rok temu kupila moja kolezanka
a kupilam w sklepie na wyprzedazy i cena byla bardzo fajna wiec sie skusilam
teraz chce kupic jakies leginsy ciazowe... na allegro jest bardzo duzo, ale nie wiem ktore kupic...
czy ktoras z Was juz kupowala? ma jakas sprawdzona marke / sprzedawce?
bo chce od razu kupic kilka par, zeby tylko raz placic za przesylke i dlatego sie obawiam, ze kupie od razu kilka par, ktore beda przezroczyste, albo wcale nie ciazowe, mimo, ze w opisie aukcji pisze ze ciazowe - takie rok temu kupila moja kolezanka
Bozienka24
Fanka BB :)
echh a umnie w lumpeksach niestety niema czegos takiego jak ciuszki ciazowe nawet niema ciuskzow dla dziecka malutkiego ale jak pojade do swojego miasta rodzinnego to bede buszowac po lumpeksach
Mini55
&&&&&
Dziewczyny wrzucam listę wyprawkową
Odzież:
Odzież:
- koszulki bawełniane rozm. 56-62
- body bawełniane w rozm. 56-62
- kaftaniki bawełniane rozm. 56-62
- śpioszki bawełniane rozpinane w rozm. 56-62
- skarpetki bawełniane lub frotte
- czapeczki po kąpieli bawełniane
- czapeczki welurowe lub polarowe
- pajacyki bawełniane, frotte lub welur
- kombinezon zimowy (zależy od pory roku)
- rękawiczki
- wanienka
- materacyk lub leżaczek do kąpieli
- delikatna myjka
- okrycie kąpielowe frotte
- oliwka
- puder
- mydełko
- chusteczki nasączone oliwką lub mleczkiem kosmetycznym
- krem do twarzy i ciała
- krem na odparzenia
- bezpieczne patyczki higieniczne
- bezpieczne nożyczki
- termometr do pomiaru temperatury ciała i wody do kąpieli lub pokarmu
- pieluszki tetrowe i flanelowe
- wkładki i ceratki do pieluszek
- wata bawełniana
- sterylne gaziki
- spirytus 70 %
- sól fizjologiczna
- szczoteczka do włosów
- aspirator do nosa
- pojemnik na wodę (do przemywania pupy)
- butelki 250ml
- butelki 125ml
- szczotka do mycia butelek i smoczków
- smoczki uspokajające (0-3 miesięcy)
- smoczki na butelkę do płynów (0-3 miesięcy)
- smoczki na butelkę do mleka (0-3 miesięcy)
- podgrzewacz do pokarmu
- sterylizator do butelek
- łóżeczko
- materac
- prześcieradełko
- kołdra i poduszka
- pościel
- ceratka na materac
- kocyk
- becik lub rożek
- przewijak na łóżeczko lub komodę
- wózek
- śpiwór do wózka lub pościel
- fotelik samochodowy (0-13kg)
mata-kow
mama do kwadratu :)
Pozwoliłam sobie nanieść pogrubionym drukiem moje uwagi - ale dużo zależy od naszego podejścia i stopnia wygody - ja tym razem chcę uniknąc kupowania masy niepotrzebnych rzeczy, co robiłam w pierwszej ciąży
Dziewczyny wrzucam listę wyprawkową
Odzież:
- koszulki bawełniane rozm. 56-62 (nie używałam, dopiero tak od rozmiaru 74-80)
- body bawełniane w rozm. 56-62 nie wyobrażam sobie wciskania takiego malutkiego ciałka w bodziaka, chyba, że będzie rozpinany po całosci)
- kaftaniki bawełniane rozm. 56-62 (nie używałam, dopiero tak od rozmiaru 74-80)
- śpioszki bawełniane rozpinane w rozm. 56-62
- skarpetki bawełniane lub frotte
- czapeczki po kąpieli bawełniane
- czapeczki welurowe lub polarowe
- pajacyki bawełniane, frotte lub welur pajacyki to najlepsza rzecz wymyslona dla mauchów - wygodne do ubierania, nie podwijaja się na pleckch jak kaftaniki czy bluzeczki
- kombinezon zimowy (zależy od pory roku)
- rękawiczki
Pielęgnacja:
- wanienka
- materacyk lub leżaczek do kąpieli (siedlisko bakterii, lepiej sprawdza się własna ręka)
- delikatna myjka (jak wyżej)
- okrycie kąpielowe frotte
- oliwka (trzeba uważać, bo lubi brudzić ręczniki i ubranka na żółto i nie można doprać, lepszy dobry płyn do kapieli nawilżający)
- puder (mi wystarczał sudocrem)
- mydełko (jak jest płyn do kąpieli - może nie byc uzywane)
- chusteczki nasączone oliwką lub mleczkiem kosmetycznym
- krem do twarzy i ciała
- krem na odparzenia
- bezpieczne patyczki higieniczne
- bezpieczne nożyczki
- termometr do pomiaru temperatury ciała i wody do kąpieli lub pokarmu (własna ręka tez dobrze sobie daje radę)
- pieluszki tetrowe i flanelowe
- wkładki i ceratki do pieluszek (jak ktoś będzie tery uzywał
- wata bawełniana
- sterylne gaziki (do przemywania pępka oprócz roztworu ze spirytusu uzywałam zwykłych patyczków kosmetycznych - najlepiej się sprwdziły)
- spirytus 70 %
- sól fizjologiczna
- szczoteczka do włosów
- aspirator do nosa
- pojemnik na wodę (do przemywania pupy) (nie uzywałam - chusteczki do pupy dawąły redę)
Karmienie:
- warto mieć przynajmniej jedna butelkę nawet jak nastawiamy się na karmienie piersią (reszta dla mnie zbyteczna, bo zawsze mozna kupic jak zaistnieje potrzeba)
- butelki 250ml
- butelki 125ml
- szczotka do mycia butelek i smoczków
- smoczki uspokajające (0-3 miesięcy)
- smoczki na butelkę do płynów (0-3 miesięcy)
- smoczki na butelkę do mleka (0-3 miesięcy)
- podgrzewacz do pokarmu
- sterylizator do butelek
Akcesoria:
- łóżeczko
- materac
- prześcieradełko
- kołdra i poduszka
- pościel
- ceratka na materac
- kocyk
- becik lub rożek
- przewijak na łóżeczko lub komodę
- wózek
- śpiwór do wózka lub pościel
- fotelik samochodowy (0-13kg)
reklama
Angel.
Zwierzoholik;)
Ja tu narazie pogadam tylko w temacie ciuchów ciązowych ;-)
Ogólnie nie będe mieć myślę problemu na dłuuuugi czas.. Ze względu na swoją figurkę od lat preferuje legginsy i wszelkiego rodzaju tuniki i bluzki tunikopodobne. Wiec szerokich tunik mam od groma i ciut ciut ;-)
Jednakże planuje zakupić kilka rzeczy typowo ciążowych z allegro- jak nie wyślą za granice to do tesciowej i ta mam nadzieje mi prześle.
Zdecydowanie spodenki takie:
SPODNIE CIAZOWE JEANS CIAZA SUPER (36-50)roz.50 (1761271503) - Aukcje internetowe Allegro
I legginsy:
-50% CIĄŻOWE LEGGINSY GETRY LEGINSY 44 XXL wiskoza (1745951479) - Aukcje internetowe Allegro
CIĄŻOWE LEGGINSY GETRY LEGINSY z PANELEM roz.XXL (1748703496) - Aukcje internetowe Allegro
Też fajne:
Cudne Rybaczki Ciążowe (M-XXXL), tu rozm XL (42) (1750709974) - Aukcje internetowe Allegro
a01 ROSNĄCE Z MAMĄ SPODNIE RYBACZKI CIĄŻOWE XL/XXL (1752662303) - Aukcje internetowe Allegro
Do domu:
RIVER ISLAND ciążowe alladynkiROSNĄ Z BRZUCHEM_XL (1760019200) - Aukcje internetowe Allegro
I bardzo mi sie podoba , na angielska jesien/zima jak znalazł!
MEGAHIT UROCZE PLASZCZYKI CIAZOWE DLA MAM roz XXL (1752160597) - Aukcje internetowe Allegro
No i ceny rewelacyjne
Ogólnie nie będe mieć myślę problemu na dłuuuugi czas.. Ze względu na swoją figurkę od lat preferuje legginsy i wszelkiego rodzaju tuniki i bluzki tunikopodobne. Wiec szerokich tunik mam od groma i ciut ciut ;-)
Jednakże planuje zakupić kilka rzeczy typowo ciążowych z allegro- jak nie wyślą za granice to do tesciowej i ta mam nadzieje mi prześle.
Zdecydowanie spodenki takie:
SPODNIE CIAZOWE JEANS CIAZA SUPER (36-50)roz.50 (1761271503) - Aukcje internetowe Allegro
I legginsy:
-50% CIĄŻOWE LEGGINSY GETRY LEGINSY 44 XXL wiskoza (1745951479) - Aukcje internetowe Allegro
CIĄŻOWE LEGGINSY GETRY LEGINSY z PANELEM roz.XXL (1748703496) - Aukcje internetowe Allegro
Też fajne:
Cudne Rybaczki Ciążowe (M-XXXL), tu rozm XL (42) (1750709974) - Aukcje internetowe Allegro
a01 ROSNĄCE Z MAMĄ SPODNIE RYBACZKI CIĄŻOWE XL/XXL (1752662303) - Aukcje internetowe Allegro
Do domu:
RIVER ISLAND ciążowe alladynkiROSNĄ Z BRZUCHEM_XL (1760019200) - Aukcje internetowe Allegro
I bardzo mi sie podoba , na angielska jesien/zima jak znalazł!
MEGAHIT UROCZE PLASZCZYKI CIAZOWE DLA MAM roz XXL (1752160597) - Aukcje internetowe Allegro
No i ceny rewelacyjne
Podziel się: